Vlasis photoΣκληρή κριτική επί του Σ/Ν «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» άσκησε ο Βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.
Ο κ. Βλάσης τονίζει, πως με το εν λόγω Σχέδιο Νόμου η Κυβέρνηση δυναμιτίζει το μέλλον πολλών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και καταδικάζει την Παιδεία μας σε οπισθοδρόμηση επαναφέροντας πρακτικές και παθογένειες, που για πολλά χρόνια ταλαιπώρησαν την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Μεταξύ άλλων:


− Επαναφέρουν μια επικίνδυνη και παρωχημένη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρακτικών ανομίας, ασυδοσίας και βίας στα Πανεπιστήμια.
− Δίνουν στον Υπουργό τη δυνατότητα να ιδρύει ή να καταργεί Τμήματα, Σχολές και ΑΕΙ χωρίς προηγούμενη γνώμη κανενός αρμοδίου οργάνου.
− Εισάγουν υπέρμετρους περιορισμούς και γραφειοκρατικές διαδικασίες στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και καταργούν την αξιολόγησή τους από την Ανεξάρτητη Αρχή.
− Αποδιοργανώνουν τη λειτουργία της Πρυτανείας, προβλέποντας την εκλογή Αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των Ιδρυμάτων.
− Εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλες κατηγορίες προσωπικού, πλην των μελών ΔΕΠ, να συμμετέχουν στην εκλογή των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Η θεσμική μου ιδιότητα, ως Πανεπιστημιακού δασκάλου, δεν μου επιτρέπει να μένω απαθής σ' αυτά που ύπουλα μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝ.ΕΛ. Ας καταλάβουν οι Κυβερνώντες ότι δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας! Η Παιδεία δεν είναι πεδίο εφαρμογής ιδεολογικών αγκυλώσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων. Η Παιδεία αποτελεί ύψιστη υποχρέωση κι ευθύνη, αλλά και μια

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: