ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

odika erga870- 5εκ.580 χιλιάδες ευρώ. για το λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου
- 2εκ.500 χιλιάδες ευρώ. για το δρόμο Τριπόταμα-Παραλογγοί

Μία σειρά έργων για την Αρκαδία πήραν «πράσινο φως» και μάλιστα ομόφωνα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 14ης Φεβρουαρίου
.
Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στις περιοχές που θα γίνουν, ενώ πολλά εξ αυτών συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική και στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας μάς τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ενώ συμπλήρωσε λέγοντας .
«Σε δύσκολες εποχές που το χρήμα δεν «ρέει», κατόπιν πρωτοβουλιών και με τη συνεχή προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, βρίσκουμε πόρους και υλοποιούμε έργα, βάσει του σχεδιασμού μας αλλά και κατόπιν αιτημάτων των συμπατριωτών μας».
Αναλυτικά τα έργα που εγκρίθηκαν
- Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο θα γίνει εισαγωγή εντόμων από την Ιταλία για να καταπολεμηθεί η σφήκα που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καστανιές της Αρκαδίας. Το ποσό ανέρχεται στις 15.500 ευρώ.
Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
-Δημητσάνα-Παλαιοχώρι-Μονή Φιλοσόφου 300 χιλιάδες ευρώ.
- Τοίχος Αντιστήριξης στην είσοδο της Καστάνιτσας 70 χιλιάδες ευρώ.
- Σταυροδρόμι-Αετορράχη 300 χιλιάδες ευρώ.
- Κοντοβάζαινα- Μονή Κλειβωκάς 100 χιλιάδες ευρώ.
-Προς Προφήτη Ηλία 100 χιλιάδες ευρώ.
Από το πρόγραμμα Πυροπλήκτων
-Ύδρευση και Πυρασφάλεια Μαυρογιάννη –Κουβέλια-Καλτεζιές-Ιερά Μονή Καλτεζών-Αγριακόνα- προϋπολογισμός έργου 880 χιλιάδες ευρώ.
-Υπολειπόμενες εργασίες Κεραστάρι –Αραχαμίτες 150 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης έγινε αποδοχή των παρακάτω χρηματοδοτήσεων:
- Για το λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου 5εκ.580 χιλιάδες ευρώ.
- Για το δρόμο Τριπόταμα-Παραλογγοί 2εκ.500 χιλιάδες ευρώ.

Από ιδίους πόρους της ΠΕ Αρκαδίας

-Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος για προϋπάρχουσα αρδευτική γεώτρηση στην ΤΚ Μαγούλας Δ.Τρίπολης, ποσό 20 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος σε γεώτρηση που υλοποίησε η Περιφέρεια στην ΤΚ Μανθυρέας Δ.Τρίπολης, ποσό 22.200 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια δομικών υλικών για την αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου στην ΤΚ Οχθίων Δ.Γορτυνίας, ποσό 10 χιλιάδες ευρώ.
-Εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Καστρίου Δ.Βόρειας Κυνουρίας, ποσό 135 χιλιάδες ευρώ.
-Εργασίες διαμόρφωσης εισόδου και ολοκλήρωση ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ωριάς Δ. Βόρειας Κυνουρίας, ποσοό 110 χιλιάδες ευρώ.
-Γεώτρηση στην περιοχή της Ασέας για ενίσχυση και επέκταση του αρδευτικού έργου παραπόταμου Αλφειού-Γουδάνη, ποσό 20.300 ευρώ.
-Κατασκευή στέγης και εργασίες συντήρησης του κτιρίου της ΔΤΕ ΠΕ Αρκαδίας, ποσό 50 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια υλικών για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης της ΤΚ Ωριάς Δ.Βόρειας Κυνουρίας, ποσό 14 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια αυτόματων ηλεκτρονικών υδροληψιών άρδευσης σε ΤΚ του πρώην Δήμου Βαλτετσίου, ποσό 21 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε το ποσό των 49.600 ευρώ για προστασία εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης στην ΠΕ Αρκαδίας.

tatoylis pavlopoulos"Οι μεγάλες προσωπικότητες της Βυτίνας και η συνύπαρξη των δύο κορυφαίων θεσμών του Έθνους"

"Μόνο μέσα από την νηφαλιότητα, μόνο μέσα από την λογική συναίνεση και συνεννόηση μπορεί αυτός ο τόπος να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του στον εορτασμό του πολιούχου της Βυτίνας Αγίου Τρύφωνα, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία αυτά είναι που συνθέτουν το νέο αφήγημα του τόπου.
"Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Αυτό μας δυναμώνει το φρόνημα, μας δυναμώνει την πίστη, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μεταφέροντας το αίσθημα και την καρδιά των συμπατριωτών, των συμπολιτών μου Πελοποννησίων" δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση των δύο αυτών κορυφαίων θεσμών της χώρας στη Βυτίνα.

Περισσότερα...

pararol«Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες λύνουμε το πρόβλημα του δρόμου Παραλογγοί – Τριπόταμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την εξασφάλιση από την Περιφέρεια πόρων ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του έργου.

Περισσότερα...

tatoulis 266457902«Αποκαθιστούμε τις ζημιές στο λιμάνι Λεωνιδίου και στην ουσία δημιουργούμε νέο λιμάνι στην περιοχή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την εξασφάλιση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Περισσότερα...

tatoulis skoupidia 2a aftodioikisi«Ο μόνος παράγοντας που δεν έκανε πίσω στις απόψεις του και στο σχέδιό του ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υποστήριξε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ με απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όλοι οι άλλοι το μόνο που έκαναν ήταν να επαναπροσεγγίσουν την άποψη της Περιφέρειας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση το θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018.
Το έργο θα γίνει, σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε οφείλεται στο νομικό κενό που δημιούργησε η Κυβέρνηση μαζί με βουλευτές άλλων κομμάτων και για το λόγο αυτό απαιτήθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΔΣΑ.

Περισσότερα...