ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

20171211 143545Προσδοκία και ελπίδα για έξοδο από την κρίση χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη δημιουργία μιας αγοράς καλών πρακτικών στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, μέσα από το πρόγραμμα "Όλη η Ελλάδα ένα Τραπέζι" της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο παρουσιάστηκε στο Ναύπλιο τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και στο οποίο συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις από την Αργολίδα και την Κορινθία.
Υπάρχει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σοβαρές ιδέες και καλές πρακτικές όχι μόνο από τις παραδοσιακές επιχειρήσεις, αλλά και από τα νέα παιδιά, κάτι το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι "χρειαζόμαστε αυτές τις καλές πρακτικές, οι οποίες υπερβαίνουν τις δυσκολίες που συναντούν".
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η τρίτη εξαγωγική Περιφέρεια, μετά την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, ανέφερε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να διαμορφώσουν σχέδια να βοηθήσουν τις εξωστρεφείς προσπάθειες. "Εκτιμώ ότι η Εθνική Τράπεζα το κατάλαβε πρώτη απ’ όλες τις υπόλοιπες Τράπεζες".

Περισσότερα...

erga periferiaΤις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Καλλιανίου για τη χρήση του ως Αγροτικό Ιατρείο», «Επισκευή – Αποκατάσταση πρώην Δημοτικού Σχλείου Τ.Κ. Βουτσίου Δήμου Γορτυνίας» και «Βελτίωση οδού που συμβάλλει στην Επαρχιακή Οδό (34) Λυκόσουρας – Λυκαίου (προς Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου)» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

perifereiako peloponisoyΚαλείστε στην 21η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».

• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

• ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Επερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Λυμπεροπούλου, με θέμα: Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση ενόψει του χειμώνα ακραίων καιρικών φαινομένων κυρίως χιονοπτώσεων και πλημμυρών τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα.
2. Έγκριση υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού για την ένταξη νέων έργων στο Εθνικό Σκέλος του ΠΔΕ που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές, στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Περισσότερα...

manthireaΈνα ακόμα έργο υποδομής για τους αγρότες της Αρκαδίας μας βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.
Η γεώτρηση που "χτυπήθηκε" στη Μανθυρέα της ΔΕ Τεγέας δήμου Τρίπολης σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιείται από τους παραγωγούς της περιοχής, που είναι πολλοί σε αριθμό ενώ θα αρδεύεται ένας κάμπος στον οποίο καλλιεργούνται πολλά είδη.
Το έργο, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΤ.
Απομένουν κάποιες εργασίες, που θα γίνουν σύντομα και το έργο θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο.

Περισσότερα...

IMG 4470«Νέα περίοδο στις σχέσεις των αυτοδιοικήσεων Ελλάδας – Γερμανίας» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την 7η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κατά τη συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας, τονίζοντας ότι «αυτό που σε δύσκολους καιρούς ξεκινήσαμε έχει βρει πλέον το βηματισμό του».
«Αποδείξαμε ότι στηριχθήκαμε στα υγιή στοιχεία και αλλάξαμε με πολιτικούς όρους το κλίμα αντιπαράθεσης που είχε τεχνητά δημιουργηθεί. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τους λαϊκιστές, οι οποίοι αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο της δημοκρατίας, αλλά και της προσπάθειας για εμβάθυνση του Ευρωπαϊκού Ιδεώδους» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Περισσότερα...