ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

db9711d160f9937256c25efed913510Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να οικοδομήσει βιώσιμες συνεργασίες στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κινεζικών Επαρχιών και Φορέων Πολιτισμού της Κίνας.
Στο πλαίσιο των επισκέψεών του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε, μετά από πρόσκλησή του, με τον κ. Hui Zhang, Πρόεδρο του R&F Properties Group Northern Region. Ο όμιλος αυτός δραστηριοποιείται στον τομέα του real estate, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou στο Πεκίνο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hui Zhang παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπλασης της περιοχής Tongzhou, σύμφωνα με το οποίο η πόλη του Πεκίνου θα αναπτυχθεί με τις πιο σύγχρονες διεθνείς προβλέψεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με απώτερο στόχο να στεγαστούν σε αυτή το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Hui Zhang ζήτησε από τον κ. Περιφερειάρχη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Tongzhou και Ελληνικές Εταιρείες.

Περισσότερα...

tatoylis 1Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη τα έργα «Βελτίωσης των παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης από διάβαση Σκοπής – Πελάγους, έως της διάβαση Μάκρης» και «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών»

Ειδικότερα, τα έργα που εντάχθηκαν έχουν ως εξής:

Περισσότερα...

3Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε δυναμικά το παρόν στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2018», με ένα μοναδικά ξεχωριστό περίπτερο, που μετέφερε ζωντανό το τοπίο των βουνών του Μοριά, ένα τοπίο που ονειρεύεται να συναντήσει όχι μόνο ένας κυνηγός, αλλά και κάθε επισκέπτης της περιοχής.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2018, στο MEC Παιανίας και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού πάνω από 30.000 κυνηγοί και άνθρωποι της φύσης γενικότερα περιηγήθηκαν στους χώρους της, ενημερώθηκαν για την τουριστική και πολιτιστική αξία του κυνηγιού στη χώρα μας, για τον αγροτουρισμό και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ύπαιθρο και απόλαυσαν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Περισσότερα...

medousaΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας του έργου «Προστασία κολυμβητικών περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη», προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Περισσότερα...

aliferiΔελτίο Τύπου Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.
Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
1. Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από της αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.

Περισσότερα...