ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

perifereiako 640 x 480 0 1 0 0 1 1 0Καλείστε στην 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης»

• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
• ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
1. Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο 4ο Forum Αυτοδιοίκησης & Επιχειρηματικότητας.
2. Επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου κ. Δήμητρας Λυμπεροπούλου με θέμα: Συνάδει η διαχείριση απορριμμάτων με την προτεινόμενη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας με στόχο μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων

Περισσότερα...

PELETA TATOYLΤο δρόμο Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση, μήκους 7 χιλιομέτρων, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 20 Μαΐου 2017, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού δρόμου, ο οποίος ουσιαστικά συνδέει τη Μεσσηνία με την Αρκαδία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφουγκραζόμενος το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους και προχώρησε στην υλοποίηση του έργου που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα του δρόμου τόσο το επίπεδο ασφάλειας, όσο και άνεσης.

Περισσότερα...

IMG 2917 320x200Την ικανοποίησή του για την επιτυχία του «Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού» που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή λήξης τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, και απευθυνόμενος στους συνέδρους τους κάλεσε να επιστρέψουν ξανά στην Πελοπόννησο, «όπου ο προσωπικός σας μύθος συνάντησε τον αιώνιο μύθο της Μυθικής Πελοποννήσου».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η Πελοπόννησος αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος και ο σκληρός πυρήνας της πολιτισμικής παράδοσης της Ελλάδας. «Είμαστε μια περιφέρεια όπου οι συμπολίτες μας εδώ και πολλές γενιές ήταν ταξιδιώτες, αναζητούσαν τη συνάντηση με άλλους ανθρώπους, άλλες κοινωνίες και άλλες κουλτούρες, και αυτή η συνάντηση είχε μια μοναδικότητα, συνεχώς ο Ελληνικός πολιτισμός να προσαρμόζεται και να ενσωματώνει μέσα του όλα τα καινούργια στοιχεία αυτών των συναντήσεων».

Περισσότερα...

adartiko vivlioΈνα βιβλίο που πρέπει όλοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με την ιστορία να διαβάσουν
«Με πολύ χαρά δέχτηκα την επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη και την αφιέρωση του βιβλίου - μαρτυρία «Μη με Ξεχάσεις» του αειθαλή Γιώργη Κάβουρα, από τους τελευταίους και ελάχιστους επιζώντες της Εθνικής Αντίστασης, ενός μαχητή του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ), που έλαβε μέρος σε πολλές μάχες σε όλη την Πελοπόννησο εναντίον του Γερμανού κατακτητή».
Με αυτά τα λόγια ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ευχαριστεί τον αρκά, από το Ραψομμάτη Μεγαλόπολης Γιώργη Κάβουρα για την προσφορά του βιβλίου του «Μη με ξεχάσεις», που εξιστορεί την δραματική πορεία του αγωνιστή μέσα σε μία ταραγμένη ιστορική περίοδο.
Και συνεχίζει ο Αντιπεριφερειάρχης : «Τιμώ ιδιαίτερα και πρέπει όλοι μας να τιμούμε αυτούς τους αγνούς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που το κύριο κίνητρό τους ήταν η αγάπη για την Πατρίδα και το Ιδανικό της Ελευθερίας.
Ιδιαίτερα δε τονίζω τον εθελοντισμό τους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι κινήθηκαν αυθόρμητα, χωρίς να τους υποχρεώσει κανείς και έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και σε μεγάλες δυσκολίες».

Περισσότερα...

aftopsiaΑυτοψία στις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές από την ισχυρή χαλαζόπτωση και την έντονη βροχόπτωση της Κυριακής 11 Ιουνίου έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Για άλλη μία φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αρκαδία και συγκεκριμένα παραγωγικές περιοχές του Δήμου Τρίπολης (Βούρβουρα, Πηγαδάκια, Αλεποχώρι, Βλαχοκερασιά) είχαν ως αποτέλεσμα να πληγούν όλες οι καλλιέργειες των αγροτών,πατάτες, κερασιές, καστανιές, σιτηρά, μηλιές "χτυπήθηκαν" από τη

Περισσότερα...