thumbnail Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη είναι το αυτοδιοικητικό ακομμάτιστο, πατριωτικό κίνημα όλων των ελευθερόφρονων Πελοποννησίων πολιτών, το οποίο ανέδειξε με συστηματική και σκληρή δουλειά την προοπτική για τη δημιουργία μιας ισχυρής, εξωστρεφούς και ανθρωποκεντρικής Πελοποννήσου.
Σήμερα, η ανάγκη συστράτευσης των άξιων, των δημιουργικών, των ανιδιοτελών πολιτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Η «Νέα Πελοπόννησος» καλωσορίζει τον νομικό-μάχιμο δικηγόρο Γιώργο Οικονόμου, έναν επιστήμονα με σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές διακρίσεις, αυτοδημιούργητο και κυρίως ενεργό πολίτη της Ερμιονίδας και της Αργολίδας.

Περισσότερα...

οδικοσ

Σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν σε έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο συναντήσεων που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη,παρουσία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για την Δίκαιη Μετάβαση Χρήστου Λαμπρόπουλου.


ΛΕΥΚΤΡΟ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Αναφερόμενος, ειδικότερα, ο Π. Νίκας στον οδικό άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, του οποίου την προμελέτη σκοπιμότητας ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις για τον εν λόγω δρόμο, μήκους περί τα 95 χιλιόμετρα, υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.
Πρόκειται για οδικό άξονα που συνδέει την κεντρική Πελοπόννησο (περιοχή Μεγαλόπολης) με το βορειοδυτικό τμήμα της στην Αρχαία Ολυμπία, σε μικρή απόσταση από την οποία είναι ο Πύργος και το λιμάνι του του Κατάκολου.
Ο εν λόγω άξονας θα μελετηθεί και θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, ώστε να εξουδετερωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην ευρεία περιοχή της Μεγαλόπολης και να δοθούν άλλες αναπτυξιακές προοπτικές.

Περισσότερα...

.tatoylhs logo 0 6 1 0 0 1 1 0

Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ο κ.Νίκας δεν έχει «ούτε ιερό, ούτε όσιο»!

Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελεί το έργο «Ανέγερση κτηρίου παροχής συσσιτίων στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου» και το έργο της προστασίας και ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη εξασφάλισε πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτήριο, προκειμένου να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του μεγάλου κοινωφελούς έργου που παρέχεται στην περιοχή από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και ταυτόχρονα να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι Μυκηναϊκοί Τάφοι στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού.

Περισσότερα...

nikasΔύο συμβάσεις έργων στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.Η πρώτη αφορά στο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έργο συντήρησης και επεμβάσεων σε τμήματα του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Αρκαδίας, η τελική δαπάνη του οποίου -μετά την έκπτωση στον σχετικό διαγωνισμό- είναι 189.971,61 ευρώ.Η δεύτερη σύμβαση έχει ως αντικείμενο εργασίες ανακαίνισης, βελτίωσης και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παναρκαδικού, έργο με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και τελική δαπάνη, μετά την έκπτωση στον σχετικό διαγωνισμό, ανέρχεται σε 34.216,84 ευρώ.

megaloplh

Οι αναπλάσεις της πλατείας ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και αυτής στο Ψαθί αποτελούν το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης, την οποία υπέγραψαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος.

Περισσότερα...