famelosΕνημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 7 Απριλίου στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην Αθήνα, για τους δασικούς χάρτες.
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ.Φάμελλος..Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος στο τέλος δήλωσε
«Ήταν μία σημαντική εκδήλωση λόγω της φύσης του θέματος, στην οποία μετέφερα τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αφού το θέμα έχει συζητηθεί σε συνεδρίαση του σώματος και έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.
Μία εξ αυτών είναι να υποβληθεί αίτημα ακύρωσης της ανάρτησης των δασικών χαρτών, αν δεν επιλυθούν συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν και αν δεν διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που περιέχεται στην σύνταξη των χαρτών.


Μάλιστα έδωσα στον Υπουργό την επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τις παρατηρήσεις μας και τα θέματα που χρήζουν αλλαγής.
Επίσης κάλεσα τον Υπουργό να έρθει στην Τρίπολη και να ενημερώσει τους κατοίκους της Αρκαδίας από κοντά.
Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα προβλήματα, όσον αφορά την σύνταξη και ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Αυτά τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα το κόστος για τις ενστάσεις, την ανάγκη παράτασης στο χρόνο υποβολής των ενστάσεων, αλλά και τα λάθη που υπάρχουν στον χαρακτηρισμό εκτάσεων μη δασικών ως δασικών, τα μετέφερα στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και του ζήτησα, ενχειρίζοντάς του και την επιστολή του Περιφερειάρχη μας, να δουν πάλι το όλο θέμα.
Διαφορετικά θα προβούμε σε αίτημα ακύρωσης των δασικών χαρτών, αφού θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα θα επιλυθούν, αν μείνουν οι χάρτες ως έχουν.
Ακόμα η ηλεκτρονική ανάρτηση των χαρτών δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους της υπαίθρου, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Ελπίζω να αποδεχθεί ο Υπουργός την πρόσκληση που του απηύθυνα και να έρθει στην Τρίπολη, που είναι και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, ώστε να δώσει από κοντά απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.»

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: