20170927 194947Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, σημειώνοντας ότι «τα επιμελητήρια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησαν από το 2011 μια προσπάθεια για να βρουν κοινούς δρόμους, που δεν ήταν εύκολη. Τα επιτεύγματα σήμερα είναι ορατά, και είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η Πελοπόννησος σε αυτή την προσπάθεια είναι ενωμένη, είναι δίπλα μας».


Ο θεσμός των Περιφερειών εκπέμπει, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, δύο μηνύματα, ότι η χώρα χρειάζεται διοικητικές μεταρρυθμίσεις και ότι οι πολίτες δεν πρέπει να είναι φοβικοί στο καινούργιο που έρχεται, απέναντι στις μεταρρυθμίσεις. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε το μέλλον, την προοπτική, οι μεταρρυθμίσεις δημιουργούν ένα καινούργιο περιβάλλον που πρέπει να το στηρίξουμε, δημιουργούν προϋποθέσεις μιας κοινωνίας τολμηρής, ενεργών πολιτών που είναι απαραίτητοι σήμερα για να κάνουμε βήμα προς τα μπρος. Αυτό επιτάσσει ο άδολος πατριωτισμός».
Είναι απαίτηση την κοινωνίας, ένα καθολικό αίτημα του τόπου μας να υπάρχει συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει γνώση του κάθε εκπροσώπου του κάθε θεσμού, του φυσικού του αντικειμένου και των αρμοδιοτήτων που πρέπει να έχει, «δε μπορεί ο ένας θεσμός να διεισδύει στα καθήκοντα του άλλου για να μην υπάρχει δυσδιάκριτη τη αντίληψη των πολιτών».
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι χρειάζονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, «από την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα και μεγαλύτερο πεδίο ευθύνης, ώστε να μπορέσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα να δημιουργήσουμε άλλες προϋποθέσεις πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Και αυτό γιατί σε επίπεδο αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε και τη συνεννόηση και τη συνεργασία».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με εδραία την πεποίθηση ότι χωρίς περιφερειακές τράπεζες δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος και ανάκαμψη αυτή την περίοδο, ήδη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της συμφωνίας με την Sparkassen, «έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας του εγχειρήματος και έχουμε ξεκινήσει διάλογο με την Κυβέρνηση να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, γιατί όπως γνωρίζετε χωρίς τράπεζες, χωρίς χρηματοοικονομικό σύστημα δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας. Εμείς θέλουμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνατότητες. Ο θεσμός αυτός είναι ιδιαιτέρως επιτυχής και θα απευθυνθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια».
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την εξαγορά αυτής της θαυμάσιας έκθεσης, προκειμένου να δημιουργήσουμε το διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας και το μεγάλο μόνιμο εκθεσιακό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες για αποτελέσουμε και εμείς ένα δικό μας αυτοτελή μηχανισμό, οργανισμό για την Νότια Ελλάδα».
Ειδική αναφορά έκανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο μουσείο του Άργους. «Σε δύσκολους καιρούς ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια, είμαστε στη διαδικασία να το εντάξουμε στο πρόγραμμά μας, κάτι το οποίο ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το μουσείο του Άργους, που δεν μπόρεσε να το κάνει κανένας μέχρι τώρα, είμαστε στο τελικό στάδιο για να το υλοποιήσουμε».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: