giannakoyras4Η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσον αφορά τα θέματα της ελάφρυνσης των κατοίκων των περιοχών που έχουν υποστεί τις συνέπειες από την μακρόχρονη λειτουργία μονάδων της ΔΕΗ.

Οφείλει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και βάσει αντικειμενικών συνθηκών τους πολίτες και τις περιοχές που «έχουν ματώσει» σε θέματα ενέργειας και έχουν προσφέρει τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, ούτε πολίτες ενός «κατώτερου Θεού». Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όσους έχουν ευθύνη να νομοθετούν και να ψηφίζουν αποφάσεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων, όπως της Αρκαδίας, όταν μάλιστα διανύουμε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο και η κάθε ελάφρυνση, από όπου και αν προέρχεται όχι μόνο είναι επιθυμητή αλλά κυρίως είναι αναγκαία.

Τι θα απαντήσει στους κατοίκους της Αρκαδίας, η Κυβέρνηση για τον διαχωρισμό που έκανε σχετικά με την μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία (σε μία ολόκληρη Περιφέρεια), ενώ στην περιοχή μας επέλεξε η νομοθετική ρύθμιση να ισχύσει μόνο για την Μεγαλόπολη (για έναν μόνο Δήμο); Με ποια κριτήρια ελήφθη αυτή η άδικη απόφαση;

Στην εν λόγω ρύθμιση υπάρχει όχι μόνο άγνοια αλλά και σκοπιμότητα. Αρχικά εξαιρέθηκαν περιοχές που ευνοούνται από άλλες ρυθμίσεις, όπως είναι το γνωστό «λιγνιτόσημο». Όταν αποφασίστηκε να ευνοούνται και περιοχές της Γορτυνίας μέσω ΕΑΠ, σημαίνει πως γνώριζαν τις επιπτώσεις από την λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ και σε αυτές τις περιοχές.

Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμπεριλάβει στην ρύθμιση όλο το Νομό Αρκαδίας , γιατί σε βάρος του αυτήν την στιγμή υπάρχει κατάφωρη αδικία.

Κάθε πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη από όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε «η ισχύς εν τη ενώσει».

Δεν γίνεται όμως, να απαξιώνονται και να μην λαμβάνονται υπόψη παρεμβάσεις που έχουν γίνει αναφορικά με θέματα της ΔΕΗ από την Περιφερειακή αρχή στο σύνολό της αλλά και από εμένα προσωπικά.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως είμαι από τους λίγους που στήριξα εξ αρχής και παρευρέθηκα σε κάθε κινητοποίηση και διαμαρτυρία (είτε στη Μεγαλόπολη, είτε στην Αθήνα) για την μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, όπως άλλωστε κάνω και σε κάθε θέμα που ανακύπτει και αφορά στην Αρκαδία μας.

Από την πρώτη στιγμή για παράδειγμα αντέδρασα και για το κλείσιμο των μονάδων στρατού στην Τρίπολη και αυτό θα κάνω και πάλι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

Η Αρκαδία και η στήριξη των κατοίκων της σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί είναι προτεραιότητα για μένα και όσο βρίσκομαι στην θέση στην οποία με έταξαν οι συμπατριώτες μου , θα υπερασπίζομαι κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Για μία ακόμα φορά καλώ την Κυβέρνηση να δει το θέμα της ελάφρυνσης των κατοίκων της Αρκαδίας, όσον αφορά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από άλλη οπτική και να άρει την εξόφθαλμη αδικία εις βάρος των συντοπιτών μας.

Μην παραβλέπουμε όμως πως εμείς αυτό που μπορούμε από τη θεσμική θέση που κατέχουμε είναι να πιέζουμε μόνο, αλλά τις αποφάσεις λαμβάνει η Κυβέρνηση και η Βουλή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: