ps giannakourasΓιαννακούρας: Ευχαριστώ όλους του Περιφερειακούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους

Σημαντικό για την Αρκαδία ήταν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, αφού κατά τη διάρκεια του, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Ευάγγελου Γιαννακούρα ψηφίστηκαν οχτώ νέα έργα για υλοποίηση σε διάφορες περιοχές της Αρκαδίας , ενώ εγκρίθηκαν και πέντε προγραμματικές συμβάσεις για την πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων.

Προγραμματικές συμβάσεις, που κρίνονται απαραίτητες για την υλοποίηση των εν λόγω έργων, που ανήκουν στη δικαιοδοσία των Δήμων, οι οποίοι όμως λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν. Έργα που είναι παρόλα αυτά αναγκαία για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών των περιοχών που θα υλοποιηθούν. Και εδώ έρχεται η Περιφέρεια να καλύψει το κενό, αφού έχει τη δυνατότητα, χάρη στις συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να εξοικονομεί πόρους και να βρίσκει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Να διευκρινίσουμε πως με τις Προγραμματικές Συμβάσεις οι Δήμοι δίνουν την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας.

Τα νέα έργα που εγκρίθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αφορούν σε βελτιώσεις-συντηρήσεις δρόμων και είναι:

Εργασίες προστασίας πρανών και αποστράγγισης οδού στην ΤΚ Κανδήλας, προϋπολογισμού 45 χιλιάδων ευρώ.
Κατασκευή κόμβου στον εθνικό δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης προς Κερασιά-Βλαχοκερασιά-Κολλίνες, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.
Συντήρηση-Άρση επικινδυνότητας πρανών της επαρχιακής οδού Δημητσάνας-Ζάτουνας, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.
Συντήρηση-άρση επικινδυνότητας πρανών της επαρχιακής οδού Ράχες-Χώρα-Νεοχώρι, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.
Ολοκλήρωση εργασιών του επαρχιακού δρόμου Ρίζες-διασταύρωση προς Άστρος-Ελαιοχώρι, προϋπολογισμού 60 χιλιάδων ευρώ.
Αποκατάσταση κατά τμήματα της βατότητας επαρχιακού δρόμου προς Ελαία Γορτυνίας, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ.
Συντήρηση- ασφαλτόστρωση του δρόμου από ΕΟ Τρίπολης-Πύργου προς Τρανή Λάκκα, προϋπολογισμού 100 χιλιάδων ευρώ.
Αποκατάσταση βατότητας δρόμων που συμβάλλουν στην επαρχιακή οδό Άστρους-Λεωνιδίου (περιοχή Κορακοβουνίου), προϋπολογισμού 250 χιλιάδων ευρώ.
Εγκρίθηκαν επίσης οι Προγραμματικές Συμβάσεις για την υλοποίηση των παρακάτω έργων:

Προμήθεια δομικών υλικών για την αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου Οχθίων Δ.Γορτυνίας, ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην ΤΚ Δόξας Δ.Γορτυνίας, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ.
Αντικατάσταση υδραγωγείου στην ΤΚ Ψαρίου ΔΕ Ηραίας Δ.Γορτυνίας, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ (55 χιλιάδες ευρώ θα μπουν από το Δ.Γορτυνίας).
Διαμόρφωση Πλατείας Μαγουλιάνων Δ.Γορτυνίας, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ και
Κατασκευή δικτύου ύδρευσης από οικισμό Μανιάτη προς ΤΚ Αγριακόνας και δίκτυο πυρόσβεσης προς ΤΚ Μαυρόγιαννη, Καλτεζιές ΔΕ Βαλτετσίου Δ.Τρίπολης, ύψους 880 χιλιάδων ευρώ.
Το τελευταίο έργο έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων και αναμένεται να λύσει το μείζον πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα χωριά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει και στην πυροπροστασία της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση όλων των έργων και προγραμματικών συμβάσεων δήλωσε: «Για μία ακόμα φορά το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων ψήφισαν ομόφωνα όλα τα προτεινόμενα από εμένα έργα, με αποτέλεσμα να αισθανθώ την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημόσια για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, αν αναλογιστεί κανείς πως το Περιφερειακό Συμβούλιο απαρτίζεται από αιρετούς πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και επτά συνολικά διαφορετικών παρατάξεων (με ό,τι συν επάγεται αυτό από αντιπολιτευτικής πλευράς)».

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά για την εμπιστοσύνη και εκτίμησή τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών, που είναι ελάχιστο, για την δουλειά που κάνει και για τη γρήγορη προσαρμογή του στις απαιτήσεις του νέου νομοθετικού πλαισίου και όλων των αλλαγών που επήλθαν στις αναθέσεις και στις δημοπρατήσεις, αλλαγές που μας έφεραν πίσω χρονικά στην υλοποίηση των έργων»

Και κατέληξε ο κ.Γιαννακούρας: «Τώρα όμως ξεκινάμε πάλι τη ροή υλοποίησης των έργων σε όλη την Αρκαδία».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: