parnitha2015 inln 1 1Σε ότι αφορά το έργο της ανάδειξης και σήμανσης των περιπατητικών μονοπατιών, αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής, η οποία αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό, ενσωματώνει την κοινωνία των πολιτών και προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.
Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών στη χώρα, άνω των 1100 χιλιομέτρων, δημιουργώντας συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων της. Τα μονοπάτια αυτά θα διατρέχουν τους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων, αλλά και τους σημαντικότερους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.


Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «αποδεικνύουμε καθημερινά πόσο υπεύθυνα και σκληρά δουλεύουμε για το σύνολο της Πελοποννήσου. Συνεχώς εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις με την εμπειρία μας και την αγαστή μας συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία έχουμε ωριμάσει με σοβαρότητα. Προετοιμάζουμε όλα τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους και διασφαλίζουμε την υλοποίησή τους με βασικό γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή ενώνουμε δυνάμεις και ότι μεγιστοποιούμε το όφελος για την Πελοπόννησο».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: