16 ΑΡΧ. ΤΡΥΦ. ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣτην παλιά Τρίπολη τα παιδιά δεν είχαν πολλά παιχνίδια να παίξουν ( τσαµάκα τσιλίκι, τον κλεφτοπόλεµο κ.α. ) µε αποτέλεσµα να παίζουν ποδόσφαιρο στις αλάνες και στις γειτονιές. Μαζεύονταν παρέες και έπαιζαν στην πλατεία Άρεως, στην Λάκα ( Πάνω Αγορά ), στο Σέχι, στα αλώνια της Μεταµόρφωσης, στην ∆εξαµενή, στου Μπαλαµπίνη και σε άλλα µέρη που υπήρχε λίγο άπλα για να παίξουν. Μπάλες εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν και έτσι έπαιζαν µε λαστιχένια τόπια η κουρέλια, δεµένα µεταξύ τους.Το 1910 και έπειτα άρχισαν να εµφανίζονται δειλά δειλά οι πρώτες µπάλες ποδοσφαίρου. Τα παιδιά όταν έπαιζαν µπάλα έκαναν πολλές ζηµιές,έσπαγαν τζαµαρίες, χτυπούσαν τους περαστικούς, ενοχλούσαν τους πελάτες των καφενείων χτυπώντας τα τραπεζάκια και χύνοντας τους καφέδες.Αποτέλεσµα, να τα κυνηγά ο χωροφύλακας και να πέφτει µεγάλο κυνήγι.

Εµφανίστηκαν οι πρώτες οµάδες ποδοσφαίρου.
Το 1922 σύµφωνα µε µαρτυρίες εµφανίζονται στη Τρίπολη οι πρώτες ανεπίσηµες οµάδες ποδοσφαίρου. Είναι βέβαια, σε εµβρυακή µορφή και εκπροσωπούν γειτονιές της πόλης. Οι πρώτοι ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Τρίπολη έγιναν το 1927 στην πλατεία Άρεως, ανάµεσα στον Ηρακλή ,στο Παναρκαδικό και σε οµάδες της Τρίπολης και της Σπάρτης από τα σωµατεία ιδιωτικών υπαλλήλων. Επίσης έγινε ένας αγώνας στην Καλαµάτα ανάµεσα στις οµάδες µεικτή Τρίπολης και στην µεικτή Καλαµάτας.
Οι πρώτες επίσηµες οµάδες στην Τρίπολη ήταν, το 1926 ο Άρης µε φανέλες άσπρο και µπλε χρώµα, είχε γήπεδο στα χωράφια του Μπουρτζουκλή στους Στρατώνες. Ο Άρης στην αρχή ήταν αθλητικό σωµατείο και οι άνθρωποί του ασχολούνταν µε τον κλασικό αθλητισµό και διοργάνωναν τους Παναρκαδικούς Αγώνες ,µετά ασχολήθηκαν µε το ποδόσφαιρο. Ο Ηρακλής το 1926 µε φανέλες µπλε και άσπρο χρώµα στην οδό Γορτυνίας προς τον Άγιο Θανάση.Ο Παναρκαδικός το 1927 ( ξεκίνησε αρχικά σαν αθλητικό ποδηλατικό σωµατείο και έπειτα έκανε αθλητικό τµήµα ) µε φανέλες πράσινο και λευκό µε γήπεδο στην οδό Καλαβρύτων και ο Άτλας το 1927 είχε φανέλες κίτρινο και µαύρο χρώµα, είχε γήπεδο στο Εθνικό Στάδιο απέναντι. Επίσης την ίδια χρονιά βλέπουµε να δηµιουργείται µια οµάδα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τριπόλεως.

MANVLOPOYLOS9 001
Το 1929 βλέπουµε τον Ερµή Μερκοβουνίου, τον Π.Α.Ο.Τ. στην Τρίπολη και την Ένωση µε φανέλες χρώµατος µαύρο και άσπρο στην ενορία Αγίου ∆ηµητρίου. Την ίδια χρονιά οι πρόσφυγες δηµιούργησαν την ΑΕΚ ( ανεπίσηµο σωµατείο ) στον συνοικισµό µε το << Γυµναστήριο του Προσφυγικού Συνοικισµού >> µε νόµιµη άδεια από την πολεοδοµία, στην οδό Καλαµών εκεί που είναι τώρα η Τεχνική Σχολή. Η ΑΕΚ ως ανεξάρτητο σωµατείο δεν µπορούσε να παίξει επίσηµους αγώνες. Τότε όπως έχουµε ξαναγράψει ο Αντ. Ξηρέας πήγε στο ειρηνοδικείο και είδε ποιο σωµατείο δεν είχε διαλυθεί. Είδε ότι η Ένωση δεν είχε διαλυθεί. Πήρε το καταστατικό της Ένωσης που είχε αδρανοποιηθεί και ύστερα από συµβούλιο που έγινε στο Μαντζούνειο µε εκπρόσωπο της Ένωσης το Βασίλη Τσουτσάνη αποφάσισαν να δηµιουργήσουν την οµάδα Ένωση ΑΕΚ. Είχαν σήµα τον ∆ικέφαλο Αετό από το παλιό << Ε >> της Ένωσης και χρώµατα το κίτρινο και µαύρο από τα παλιά χρώµατα της Ένωσης που ήταν µαύρο και άσπρο. Αργότερα οι παίχτες τις ΑΕΚ τροποποίησαν το καταστατικό.Έτσι η ΑΕΚ έγινε επίσηµο σωµατείο. Έπειτα από λίγα χρόνια όταν έγινε η Τεχνική Σχολή µε τον Στρατιωτικό νόµο 509 µεταφέρθηκε το γήπεδο της στα 500 µέτρα πιο ανατολικά στα Κωτσιοπουλαίικα χωράφια. Το 1930 έγινε και ο αγώνας του Άρη µε τον Αγγλικό Στόλο.( ο Αγγλικός Στόλος είχε έρθει στο Ναύπλιο ). Το 1930 βλέπουµε να δηµιουργούνται, ο Ατρόµητος φανέλες άσπρο και µπλε στου Μπασιάκου, ο Παντριπολιακός µε φανέλες µπλε χρώµατος και ο Μίλων µε φανέλες κίτρινο και µαύρο χρώµατος στον Μαντζαγρά µε παίχτες ∆. Τραχανά, Χ. Βυτόγιαννη, Μαν. Μανωλόπουλο, Ι. Μπότη κ.α.
Υπήρχαν και ανεξάρτητα σωµατεία χωρίς να είναι γραµµένα στο πρωτοδικείο όπως ο Εθνικός µε φανέλες άσπρο και µπλε χρώµα.
Το 1931 βλέπουµε να δηµιουργείται ο Αστέρας στα τρένα ,χάρη στο Μηνά Τσαβδάρη και µε την βοήθεια των Λεωνίδα Γιαννόπουλου, Χρήστο Ανδριανόπουλου, του Κανελλόπουλου ( Τσαγκάρη ) και του Θάνου Μάµαλη. Την ίδια χρονιά επίσης άρχισαν να γίνονται συγχωνεύσεις των οµάδων ,ο Αχιλλέας ( ανεπίσηµο σωµατείο ) συγχωνεύτηκε µε τον Αστέρα. Το 1931 κάποιοι παίχτες από τις οµάδες του Άρη και του Άτλα που δεν ήταν µόνιµοι στις εντεκάδες έφυγαν και δηµιούργησαν τον ( Σύλλογος Εθνικής Φυσικής Αγωγής ) ΣΕΦΑ Αρκαδικό µε φανέλες µπλε και άσπρο χρώµατος. Ο Σύλλογος αυτός κράτησε για ένα χρόνο γιατί έπειτα το ποδόσφαιρο αδρανοποιήθηκε.
Όταν αδρανοποιήθηκε το ποδόσφαιρο οι οµάδες παρέδιδαν το υλικό τους στον Πάνο Μητσανά όπου ήταν ο υπεύθυνος. Την εποχή εκείνη που αδρανοποιήθηκε το ποδόσφαιρο τα καταστατικά κάποιων οµάδων διαλύθηκαν και κάποιων άλλων αδρανοποιήθηκαν. Το 35’ νεκρώθηκε και ο Παναρκαδικός και το 1940 πήραν το καταστατικό και τον επαναλειτούργησαν µε γήπεδο στην οδό Καλαβρύτων, µετά το ρέµα ( Οπλαρχηγού Σεχιώτη ). Ο Πανσεχιωτικός ξεκίνησε ως ανεπίσηµο σωµατείο το 1937 και το 1948 ως επίσηµο σωµατείο. Το γήπεδο του ήταν µε ενοίκιο ,στα χωράφια του ιατρού Ιωάννη Ντούβα απέναντι από το χάνι του ∆αβλάντη από το 1949 ως το 1953.
Την εποχή του 1940 δηµιουργήθηκε η τοπική οργάνωση ΕΠΟΤ ( Ένωση Ποδοσφαιρικών Οµίλων Τριπόλεως ). Το 1945 παίχτες του Άτλα και κάποιοι παίχτες του παλιού Παναρκαδικού έκαναν επαναδηµιουργία της οµάδας του Παναρκαδικού. Την εποχή του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου όλες οι αθλητικές δραστηριότητες σταµάτησαν.
Μετά το 45’ εκτός από τις επίσηµες οµάδες, εµφανίστηκαν γειτονικές οµάδες ,ο Πανεοδηµητριακός στη γειτονιά του Νεοµάρτυρα ∆ηµητρίου ( µε παίχτες Κ. Παράσχο, Γιάννη και Κώστα Αναγνωστόπουλοι, Τζίµης και Σωτήρης Τσαντίλης ).
Η Ένωση Ταξιαρχών στους Ταξιάρχες ,µε παίχτες όπως ο Μίµης Ματοσιάν, οι Σπ. και Γ. Παπαδόπουλοι, Ν. ∆ηµόπουλος, ο Χρηστολιάς, οι Β. και Γ. Τζανής, Π. Κουτσουµπός, οι Π. και Θ. Κόλλιας, ο Ξενοφώντας Κωνσταντόπουλος, ο Παύλος Κωτσιόπουλος κ.α.
Ο ΑΕΤΟΣ το 1947 στην οδό Θεοφιλοπούλου. Επίσης την ίδια χρονιά βλέπουµε την Μικρή και η Μεγάλη Ολυµπιάδα που ίδρυσαν ο Σφακιανάκης ,διοικητής της Ηλεκτρικής Εταιρίας και ο Ιατρίδης, το Νέο Αστέρα, το Φωστήρα ( ανεπίσηµο σωµατείο µε φανέλες κίτρινο και µαύρο. ∆ηµιουργήθηκε από παίχτες της ΑΕΚ που δεν έπαιζαν στην επίσηµη εντεκάδα ).
Ανεπίσηµο σωµατεία ήταν επίσης ο Ίκαρος στην ∆εξαµενή, η ∆άφνη πίσω από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Σπετσεροπούλου δίπλα από το καφενείο του Χάρακα.
Η Ένωση Ταξιαρχών απορροφήθηκε από τον Άρη. Οι µεγάλες οµάδες οι φίλαθλοι τους είχαν και τα καφενεία που σύχναζαν. Του Παναρκαδικού πήγαιναν στο Μεγάλο Καφενείο και του Άρη στο Κοσµικόν.

Το 1952 γίνεται το Εθνικό Στάδιο ύστερα από πολλές αντιδράσεις από τους Σεχιώτες οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει στα χωράφια τους .Μετά όµως από παρέµβαση του ∆ηµάρχου Μουτζουρόπουλου και του Πρόεδρου της ΑΕΚ Φάνη Τζαβέλα το κατασκεύασαν µε υποχρεωτική απαλλοτρίωση. Τα πρωταθλήµατα αρχικά γίνονταν µε πολλά προβλήµατα. Οι οµάδες που συµµετείχαν έδιναν κάθε χρόνο δηλώσεις στην ΕΠΟΤ µε ποιους παίχτες θα αγωνίζονταν. Αλλά υπήρχε το πρόβληµα ότι οι παίχτες κάθε χρόνο άλλαζαν οµάδες και γινόταν ένα αλαλούµ.Αποτέλεσµα κάποιες οµάδες να µην έχουν πληρότητα. Έτσι µετά από πολύ αγώνα µαζεύτηκαν όλες οι οµάδες στο Μαντζούνειο για να συζητήσουν αυτό το πρόβληµα. Οι απόψεις ήταν διχασµένες γιατί οι δυο µεγάλες οµάδες της εποχής εκείνης ο Παναρκαδικός και ο Άρης έλεγαν να πάνε στην Καλαµάτα και οι µικρές οµάδες να είναι στην Β’ Κατηγορία. Οι άλλες οµάδες αντέδρασαν. Η συγκέντρωση ήταν περιπετειώδης µε έντονες συζητήσεις αλλά χάριν στον Σαββόπουλο ( Γραµµατέας της ΑΕΚ ) που ήταν και καλός ρήτορας αποφασίστηκε να δηµιουργήσουν την ΕΠΣΑ το 1953. Αναγνωρίστηκε το καταστατικό από την ΕΠΟ και τότε φτιάχτηκαν έγκυρα δελτία. Οι οµάδες της Τρίπολης οι οποίες απάρτιζαν την ΕΠΣΑ ήταν ,ο Παναρκαδικός, Άρης, Αστέρας, ΑΕΚ, Ατρόµητος και Πανσεχιωτικός.
Ο Παναρκαδικός µε δωρεά που έκανε ο Ζης από την Αµερική παίρνει τα οικόπεδα και µε την βοήθεια του τότε υπουργού οικισµών και ∆ηµοσιών έργων Τριανταφυλλάκου φτιάχνει το γήπεδο στο µέρος που είναι τώρα. Όταν άρχισε το επίσηµο πρωτάθληµα υπήρξε και ένα άλλο σηµαντικό πρόβληµα. ∆εν υπήρχαν επίσηµοι διαιτητές. Το καταστατικό της ΕΠΣΑ έλεγε ότι αν δεν υπήρχαν επίσηµοι διαιτητές η αν δεν µπορούσαν να φέρουν από αλλού, τότε µπορούσαν να διαιτητεύσουν φίλαθλοι και τα παιχνίδια θα ήταν έγκυρα. Χάριν όµως στον Οδυσσέα Τσούτσο ( παλιός παίχτης έξω αριστερά της Εθνικής Οµάδας και του Παναθηναϊκού ) προπονητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστηµίου Αθηνών ο οποίος το διάστηµα εκείνο παραθέριζε στην Τρίπολη ,έκανε µια κίνηση να µάθει διαιτησία σε όποιους ήθελαν. Μάζεψε τους πρώτους 10 διαιτητές και τους έκανε σεµινάρια δύο µήνες στο Μαντζούνιο και στο φροντιστήριο που υπήρχε στην οδό Παλαντίου και Φιλελλήνων. Έπειτα κατέβητε επιτροπή από την Αθήνα µε τον Βασίλη ∆ηµόπουλο καθηγητή διαιτησίας και έδωσαν εξετάσεις. Έτσι έγιναν οι πρώτοι επίσηµοι διαιτητές και µια µεγάλη αρχή για το Αρκαδικό Ποδόσφαιρο. Ο σύνδεσµος δεν ήταν επίσηµος γιατί έπρεπε να είναι γραµµένοι 21 διαιτητές. Τότε οι δέκα πρώτοι διαιτητές της Τρίπολης έκαναν φροντιστήρια και µαθήµατα σε νέους ώστε να γίνει επίσηµος ο σύνδεσµος. Το 1961 ο σύνδεσµος ύστερα µε την εγγραφή των νέων διαιτητών επισηµοποιήθηκε µε πρώτο πρόεδρο τον Γρηγόρη Αγγελόπουλο και αντιπρόεδρο τον Τάσο Μουκάκη.
Το 1962 ο Άρης συγχωνεύονται µε τον Ατρόµητο και έκαναν την οµάδα ΣΕΦΑ << ΑΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ >>.
Το 1963 ενώθηκαν µε τον Αστέρα και έκαναν τον Αθλητικό Όµιλο Τριπόλεως << Α.Ο. Τρίπολις >> Τα χρώµατα ήταν το βυσσινί και το λευκό. Πήραν µάλιστα το πρωτάθληµα Α’ ΕΠΣΑ 1963-64 και ανέβηκε στην Β’ κατηγορία.
Το 1964 δηµιουργείται ο Μαντινειακός στον Άγιο Βασίλειο.
Το 1966 ξαναδηµιουργήθηκε ο ΣΕΦΑ ΑΡΚΑ∆ΙΚΟΣ.
Έπειτα από τον Μητσανά υπεύθυνος το Αρκαδικού ποδοσφαίρου ήταν ο Γρηγόρης Αγγελόπουλος. Ήταν και πρόεδρος του Συνδέσµου ∆ιαιτητών µε αντιπρόεδρο τον Τάσο Μουκάκη.
Έλεγε ότι ήταν πολλά τα σωµατεία και έπρεπε να συγχωνευτούν για λόγο βιωσιµότητας. Έρχεται η εποχή της δικτατορίας και άρχισαν οι συζητήσεις για την συγχώνευση των οµάδων.
Νοµάρχης ήταν ο Λουµάκης και πρότεινε ύστερα από προτροπή κάποιων να διαλυθούν οι οµάδες και να µείνουν τα ισχυρά σωµατεία ο Παναρκαδικός και ο Άρης και να απορροφήσουν τους αθλητές των άλλων οµάδων και όπως έγινε. Όµως η ΑΕΚ που είχε το καλύτερο αθλητικό σωµατείο στην Ελλάδα στις περιφερειακές οµάδες, αθλητές κλάσης όπως Λαγούσης, Γ. Γαλάνης, Ανδρ. Κοττής, Μανιάτης ( Βαλκανιονίκης ) και άλλοι δε διαλύθηκε . Αυτό συνέβη χάρη στο Φάνη Τζαβέλα πρόεδρο της ΑΕΚ ο οποίος υπερασπίστηκε την ύπαρξη της ΑΕΚ τονίζοντας ότι είχε το καλύτερο κλασικό αθλητικό και ποδηλατικό τµήµα και έτσι πήρε χάρη τροποποίησε το καταστατικό και δε χάθηκε όπως άλλες οµάδες ( ήταν µια αχτίδα στο να δηµιουργηθεί πάλι το ποδοσφαιρικό τµήµα κάποια στιγµή ). Κάποια στιγµή έρχεται στην Τρίπολη Γ.Γ.Α. Κωνσταντίνος Ασλανίδης. Έγινε σύσκεψη του είπαν τα γεγονότα και τις αποφάσεις και έµεινε έκπληκτος όταν έµαθε ότι διέλυσαν τις οµάδες. Τότε λέει << Εµείς προσπαθούµε να µαζέψουµε τα παιδιά από τα καφενεία και το χασίς και σεις διαλύεται τα αθλητικά σωµατεία ; >>.
Το αποτέλεσµα ήταν κάποια σωµατεία που είχαν διαλυθεί να µην ξαναγίνουν και κάποια που είχαν τροποποιήσει το καταστατικό τους να ξαναδηµιουργήσουν ποδοσφαιρικά τµήµατα. Όµως πάλι υπήρχε πρόβληµα όταν κάποιοι υπεύθυνοι δεν υπέγραφαν τα καταστατικά για να είναι έγκυρα.Τότε ο Φάνης Τζαβέλας πήρε τα νέα καταστατικά και τα επικύρωσε στο δικαστήριο. Οι οµάδες που έµειναν ήταν ο Παναρκαδικός, ΑΕΚ, Αναγέννηση 1975, Αστέρας ( αναδηµιουργήθηκε 1978).
Τα γήπεδα που έπαιζαν ποδόσφαιρο από τα πρώτα χρόνια ήταν φυσικά η Πλατεία Άρεως, τα χωράφια του ιατρού Ντούβα απέναντι από το Εθνικό Στάδιο της Τρίπολης, στην οδό Καλαβρύτων και γωνία µε Οπλαρχηγού Σεχιώτη, στο στρατώνα στα χωράφια του Μπουρτζουκλή, στο Φιλικό Συνοικισµό, πίσω από τα τρένα, στο νέο γήπεδο του Παναρκαδικού και σε διάφορα αλλά µέρη. Μεγάλοι παίχτες πέρασαν από τις οµάδες της Τρίπολης .Αξίζει να αναφέρουµε κάποιους χωρίς να αδικήσουµε τους υπόλοιπους.
Από την ΑΕΚ ο Στρατηγάκος, Ν. Νικολόπουλος, Ν. Κοντράρας, Μαν. Ξηρέας, Τάσος Μουκάκης, Β. Μουγκοπέτρος, Τάσος Μπιρµπίλης, Ευαγ. Τζαφαρίδης, Ταγκαλάκης, Σοκορέλης, Τσιλικάς, Αγγ. Μουγκός, Εµανουηλήδης, Η. Τσάµας, Σούρσος, Ν. Αναστόπουλος, Λουρίδης, Μούσιος, Αλεξόπουλος, Κ. Καρνέζης, ο Λυµπέρης, Στέλιος Σαραφίδης, Ευαγ. Παπαντωνίου, Ν. Μάµαλης, Θ. ∆ήµος, Κολιόπουλος, Πετ. Τζαφαρίδης, Ν. Προύντζος κ.α.
Από τον Αστέρα ο Ευαγγ. Ρόζης, ∆. Σόσολης, Αθανάσιος ( Σούλης ) Αθανασιάδης, Ανδριανάκης, Π. Λόντος, Σταθόπουλος, Κουτσούκος, Μπότης, Κ. Λάγιος, Χ. Λάγιος, Γ. Κουτσούκος, Γ. Κεκετσίδης, Ρούλης Κεκετσίδης, Κ. Μιχαλόπουλος, Β. Νίκας, Τάσος Λόντος, Β. Τσίρης, Τουρνικιώτης, Κ, ∆αγρές, Γ. Μάνδρος, Πετ. Κυριακόπουλος, Β. Πετρόπουλος, Χ. Πετρόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος κ.α.
Από τον Παναρκαδικό ο Κ. Μιχαλόπουλος ( ∆ρίνης ), Λάκης Φραγκολιάς, Ιορδάνης Σίδερης, Χ. Μπακόπουλος, Γ. Καραδήµας, Μαρκάκης, Τριγκάς, Γ. Καφετζάκης, Σπυρόπουλος, Βυτόγιαννης ( Αράπης ), Νικολόπουλος, Κ. Αρτούρος, ∆. Τσούκας ( Μίκας ), ∆. Τσουτσάνης, Ρούλης Χριστόπουλος, Γ. Ντελόπουλος, Αθ. Καλοπίση, Π. Μεντής, ∆. Γρίτσης, Γ. Μάνδρος, Κ. Κολώκας, Χ. Παπαϊωάννου, Κύµης Ξανθόπουλος, Τάκης Κουρέτας, Κωστούρος ( Βαράης ), Κ. Γαβρύλος ( Μπακοφίλιππας ), Κυρ. Ξύδης, Τάσος Καραναγνώστης, Η. Πετρόπουλος ( Γκόρας ), Μίµης Αναστόπουλος, Γ. Πετρόχειλος ( Μπαλαµός ), Γιαννακόπουλος, Σπ. Αναγνωστόπουλος, Π. Αναγνωστόπουλος, Γ. Μπακογιαννάκης, Τάκης Χρονόπουλος, Σωτ. Χλέπας, Χαρ. Βλάσης, Τάκης Κόλιας, Π. Χασάπης, Π. Κουµπούνης, Τρυφ. ∆ράνης, Αθ. Αγγελάκος, ∆. Αγγελάκος, ∆. ∆ρούζιας, ∆. Αλέµης, Πολ. Χαντζόπουλος, ∆. Σαλαπάτας, Ν. Μπονόρης, Γ. Ντόπης, Κ. Μπεντεβής, Γ. Ρουµελιώτης, Ευαγ. Κανελόπουλος, Θ. Γεωργούλης, Γ. Πετρίδης, Ι. Ρούµπης, Ι. Ηλιόπουλος, Π. ∆ηµάκης, Π. Ορφανίδης, Γ. Μαρκόπουλος, Κ. Μάρκου, Π. Λερίδης, Γ. Μουκέας κ.α.
Από τον Άρη ο ∆. Τσιπιανιτόπουλος, Γ. Παναγόπουλος, Τάσος Καραναγνώστης, Λάκης Παπακώστας ( Μπόµπεκ ), Γκόρας, Κ. Ταλούµης, Ι. Γιαλής, Σούλης Παναγιωτόπουλος, Αθ. Παναγόπουλος ( Παπάς ), Κραµπετιάν, Ν. ∆ηµόπουλος ( Μπαλαφάρας ), Ι. Κέκος, Γ. Κωτσιόπουλος, Ηρ. Γεωργιάδης, Ι. Καπόγιαννης, Λάκης Γεωργιάδης, Τσέκας, Θ. Πλατανίτης, Γ. Χριστήδης, Γ. Παναγάκης, Κ. Κολόκας, Γκαρτζώνης, Π. Κωνσταντόπουλος ή Μποζιώτης, Πολ. Ξαπέζας, Ι. Χρονόπουλος, Ευαγ. Παναγόπουλος, Γρηγ. Καγιάν ( Αρµένης ), Μίµης Παναγιώταρος κ.α.
Από τον Ατρόµητο ∆. Χρονόπουλος, Τάκη Χρονόπουλο, Ν. Χρονόπουλο, Μίκα Τσούκα, Γαβρίλο ( Μπακοφίλιππας ) κ.α.
Από τον Εθνικό οι Λάκης Μυλωνάς, Ι. Κέκος, Θ. Πλατανίτης, Ξεν. Κωνσταντόπουλος, Β. Αγγελόπουλος, ∆. Ταµπακόπουλος, Ι. Χριστόπουλος, Σαραντ. Μαλιάγκας, ο Παρασκευόπουλος, Π. Κωνσταντόπουλος, Σαβ. Κορωναίος, ∆. Πλατανίτης, Εµ. Πάτσιος, Φ. Αττάρτ, Φ. Γαλανός κ.α.
Από τη Ολυµπιάδα Απ. Τόµπρος, Αντ. Κουρέτας, Ολύµπιος Κουρέτας ( Λίµπης ), Λυµπέρης, Μαν. Μανωλόπουλος, ∆ιον. Αναγνωστόπουλος, Τρυφ. Πετρόπουλος, Γ. Ξαγοράρης κ.α.
Από τον Αχιλλέα Ι. Παπακωνσταντίνου, Γ. Κούνας, Γ. Ξυρογιάννης, Κ. Σωτηρόπουλος, Ι. Πετρόπουλος, Γαλαντόπουλος, Σωτ. Οικονοµίδης, Ζερβόπουλος, Γ. Φράγκος, Θ. Καστραντάς κ.α.
Από τον Άτλα Η. Γαντές, Χ. Ιντζέµπεης, Γ. Αρδούνης, Β. Χωµατάς, Ι. Ξηρογιάννης, Β. Μέντης, Λυµπέρης ∆εµερούκας, Κ. Τσίπης, Π. Αθανασάς, Πετ. Σπυρόπουλος, Λάκης Σαβίδης, Γ. Γεωργαντάς, ∆. Σταυρόπουλος, Γ. Μαρκόπουλος, Γ. Κοτσιοµυτόπουλος, Μίµης Φιλιππαίος, Ανδ. Γάκης, Τάκης Αντωνόπουλος ( Γιώτης ), Κ. Νίου, κ.α.
Από τον Πανσεχιωτικό Γ. Μανδρώνης, Ι. Σίδερης, ∆. Σκανδάλης, Κ. Βλαχοκυριάκος, Γ. Κουτσούκος, Ι. ∆ιαµαντάκος, Κουλαρµάνης, ∆άρας, Γ. ∆ελής, Τουµπινιάρης, Ξενόπουλος, ∆ελής, Κανάκης, Καραµήτος, Αντ. ∆ελής, Χ. Μανδρώνης, Π. ζαχαρόπουλος, Κ. σκανδάλης, Ιωακείµ Φλώκος, Γκογκόρης, Ανδ. Μιχαλόπουλος κ.α.

ΠΡΟΕ∆ΡΟΙ ΕΠΣΑ Ορφανόπουλος Θωµάς 1953-1955, Κοράκης Γρηγόριος 1955-1956, Ευταξιόπουλος Χαρίλαος1956-1958, Καρναβέζος Ιωάννης1958-1960, Τζαβέλας Θεοφάνης1960-1964, ∆αββέτας ∆ηµοσθένης1964-1966, Καρδαράς Βασίλειος 1966-1967, Αγγελόπουλος Γρηγόριος1967-1975, Τσεκούρας Γεώργιος1975-1998, Προύντζος Νικόλαος1998 .......
ΤΕΛΟΣ

Οι πληροφορίες είναι από µαρτυρίες παλιών παιχτών κάθε διόρθωση είναι σεβαστή.
Ευχαριστώ τους δυο φίλους τον Τάσο Μουκάκη και τον Σπύρο Τσάτσουλη και τους υπαλλήλου του Πρωτοδικείου Τριπόλεως για τις πληροφορίες για το Τριπολιτσιώτικο ποδόσφαιρο.
Άθελά µου σίγουρα θα έχουν γίνει κάποια λάθη χωρίς κάποιο κακό σκοπό και δόλο. Όµως οι πληροφορίες για εκείνη τη εποχή είναι λίγες και για αυτό το λόγο είναι δεκτές οι διορθώσεις για τυχόν παραλήψεις που θα γράψετε στα σχόλιά σας ή στο Email µου.

ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΜΗΤΣΙΑΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: