ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

PAVLIS 6Παρόλο που ο Δήμαρχος Τρίπολης στη Δημοσκόπηση της της ΚΑΠΑ Research ,εισέπραξε ένα θετικό ποσοστό της τάξεως του 40% ,το οποίο τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο, ακούγονται ψίθυροι ότι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Σύριζα στην Αρκαδία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Βέβαια αυτό προυποθέτει την παραίτησή του από τη θέση του Δημάρχου πριν από την ανακήρυξή του ως υποψηφίου βουλευτή. Ίδωμεν

Vlasis photoΚώστας Βλάσης: “Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Θα αναγκαστούν οι Δημότες να πληρώσουν τα πανάκριβα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ-Τατούλη, που ισοδυναμούν με έναν 2ο ΕΝΦΙΑ;”

Σχεδόν 3 μήνες πέρασαν ήδη από την ημέρα που επίσημα η Νέα Δημοκρατία & σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Πελοποννήσου της ΝΔ καταθέσαμε Επίκαιρη Επερώτηση στην Κυβέρνηση για το άλυτο θέμα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την πανάκριβη λύση που προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειάρχη της Π. Τατούλη.Κι από τότε...”σιγή ιχθύος”.

Ο Υπουργός εσκεμμένα δεν έχει έρθει να απαντήσει στην Βουλή και βέβαια ως "εκπρόσωπος" της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει προς το παρόν απαντήσει μόνο ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης, παρότι η ερώτηση δεν είχε αυτόν αποδέκτη...Ο νοών νοείτο...

Περισσότερα...

Smirniotis DimarxosΣε ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , κατηγορεί το Δήμαρχο Τρίπολη Δημήτρη Παυλή, ότι παρά τις δεσμέυσεις του να οριστούν ορκωτοί ελεγκτές και διαπαραταξιακή επιτροπή για τον έλεγχο της ΚΕΔΗΤ δεν έχει κάνει τίποτα.Πιό συγκεκριμένα γράφει " Πέρασαν δύο μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο της 05.04.2017 όπου ομόφωνα αποφασίστηκε και ο κ. Παυλής δεσμεύτηκε, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να οριστούν ορκωτοί ελεγκτές και διαπαραταξιακή επιτροπή για τον έλεγχο της ΚΕΔΗΤ και ακόμα τίποτα.

Περισσότερα...

alisida

Με επίκαιρη ερώτηση τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,τοποθετούνται με θέμα το άλυτο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι από τους εννέα που εκπροσωπούν τη Νέα Δημοκρατία στη βουλή οι πέντε είναι από όλους τους  νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης αλλά και εναντίον του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, τον οποίον στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στήριξαν. Με τη θέση τους αυτή οι εννέα βουλευτές Βλάσης Κωνσταντίνος ( Αρκαδίας) Σαμαράς Αντώνης(Μεσσηνίας ) Δαβάκης Αθανάσιος(Λακωνίας) Δήμας Χρίστος (Κορινθίας),Ανδριανός Ιωάννης (Αργολίδας ) Κατσανιώτης Ανδρέας, Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) Φωτήλας Ιάσων και Τζαβάρας Κωνσταντίνος φέρνουν στην επιφάνεια το πρόβλημα διάσπασης το οποίο ελλοχεύει στο κόμμα της Ν.Δ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία.

Περισσότερα...

Δάσκαλε που δίδασκες ...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, περιμένοντας μια υπεύθυνη τοποθέτηση για το σοβαρό αυτό ζήτημα, εφόσον όλοι έχουμε δεσμευτεί ότι το ζήτημα της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Γορτυνία, αλλά και στην Πελοπόννησο πρέπει να λυθεί οριστικά, χωρίς άλλα πισωγυρίσματα.

Αντ’ αυτού διαβάσαμε ένα «ψήφισμα» διαμαρτυρίας και καταγγελιών προς όλους και για όλα, λές και δεν είναι μέλη της διοίκησης του Δήμου, λές και δεν έχουν διατελέσει για 15 τουλάχιστον χρόνια δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στον πρώην Δήμο Λαγκαδίων και τώρα Δήμο Γορτυνίας. Τόσα χρόνια «εμπειρίας» στην αυτοδιοίκηση και ούτε μια θετική πρόταση, μόνο κουτοπονηριά και υποκρισία!

daskalosΟι 7 χωματερές που παραλάβαμε και κλείσαμε οριστικά και αποκαταστήσαμε δεν ήταν εδώ και δεκαετίες «απειλή τεράστιας και ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής»; Ηταν οικολογικές οι φωτιές που άναβαν κάθε τόσο στην χωματερή των Λαγκαδίων και παραπέμπονταν σε δίκη ο τότε δήμαρχος κ. Κούλης; Από το 1998 που εκδόθηκε ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την διαχείριση των αποβλήτων, έκαναν κάτι οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος, ως διοίκηση του τότε Δήμου Λαγκαδίων;

Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά τους υπενθυμίζουμε τα απλήρωτα πρόστιμα για την χωματερή του Δήμου Λαγκαδίων ύψους 52.490,76 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος Γορτυνίας, όπως και το πρόστιμο των 560.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις 7 χωματερές που λειτουργούσαν στην Γορτυνία, νόμιμα ή παράνομα, κληρονομιά της δικής τους ανικανότητας και υποκρισίας. Πληρώνουν οι πολίτες γιατί οι κ.κ. πρώην Δήμαρχοι φοβόντουσαν το «πολιτικό κόστος»! Ε λοιπόν, δεν θα πληρώνουμε πια για την δική τους ανικανότητα!

Περισσότερα...