ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

alisida

Με επίκαιρη ερώτηση τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,τοποθετούνται με θέμα το άλυτο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Σημειώνεται ότι από τους εννέα που εκπροσωπούν τη Νέα Δημοκρατία στη βουλή οι πέντε είναι από όλους τους  νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης αλλά και εναντίον του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, τον οποίον στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στήριξαν. Με τη θέση τους αυτή οι εννέα βουλευτές Βλάσης Κωνσταντίνος ( Αρκαδίας) Σαμαράς Αντώνης(Μεσσηνίας ) Δαβάκης Αθανάσιος(Λακωνίας) Δήμας Χρίστος (Κορινθίας),Ανδριανός Ιωάννης (Αργολίδας ) Κατσανιώτης Ανδρέας, Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) Φωτήλας Ιάσων και Τζαβάρας Κωνσταντίνος φέρνουν στην επιφάνεια το πρόβλημα διάσπασης το οποίο ελλοχεύει στο κόμμα της Ν.Δ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία.

Περισσότερα...

Δάσκαλε που δίδασκες ...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, περιμένοντας μια υπεύθυνη τοποθέτηση για το σοβαρό αυτό ζήτημα, εφόσον όλοι έχουμε δεσμευτεί ότι το ζήτημα της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Γορτυνία, αλλά και στην Πελοπόννησο πρέπει να λυθεί οριστικά, χωρίς άλλα πισωγυρίσματα.

Αντ’ αυτού διαβάσαμε ένα «ψήφισμα» διαμαρτυρίας και καταγγελιών προς όλους και για όλα, λές και δεν είναι μέλη της διοίκησης του Δήμου, λές και δεν έχουν διατελέσει για 15 τουλάχιστον χρόνια δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στον πρώην Δήμο Λαγκαδίων και τώρα Δήμο Γορτυνίας. Τόσα χρόνια «εμπειρίας» στην αυτοδιοίκηση και ούτε μια θετική πρόταση, μόνο κουτοπονηριά και υποκρισία!

daskalosΟι 7 χωματερές που παραλάβαμε και κλείσαμε οριστικά και αποκαταστήσαμε δεν ήταν εδώ και δεκαετίες «απειλή τεράστιας και ανυπολόγιστης οικολογικής και οικονομικής καταστροφής»; Ηταν οικολογικές οι φωτιές που άναβαν κάθε τόσο στην χωματερή των Λαγκαδίων και παραπέμπονταν σε δίκη ο τότε δήμαρχος κ. Κούλης; Από το 1998 που εκδόθηκε ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την διαχείριση των αποβλήτων, έκαναν κάτι οι κ.κ. Κούλης και Αποστολόπουλος, ως διοίκηση του τότε Δήμου Λαγκαδίων;

Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, αλλά τους υπενθυμίζουμε τα απλήρωτα πρόστιμα για την χωματερή του Δήμου Λαγκαδίων ύψους 52.490,76 ευρώ που πλήρωσε ο Δήμος Γορτυνίας, όπως και το πρόστιμο των 560.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις 7 χωματερές που λειτουργούσαν στην Γορτυνία, νόμιμα ή παράνομα, κληρονομιά της δικής τους ανικανότητας και υποκρισίας. Πληρώνουν οι πολίτες γιατί οι κ.κ. πρώην Δήμαρχοι φοβόντουσαν το «πολιτικό κόστος»! Ε λοιπόν, δεν θα πληρώνουμε πια για την δική τους ανικανότητα!

Περισσότερα...

tsiamoylosΜία σειρά από σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν το Δήμο Τρίπολης έθεσε με ερωτήσεις και
τοποθετήσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος
Τσιαμούλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης
(24/1/2017).
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο κ. Τσιαμούλος, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο είπε ότι «αν ήταν μια απόφαση να ακυρωθεί, από
μία ένσταση ή από ένα λάθος, ίσως να είχατε δίκιο. Από τον Απρίλιο του 2015 σας είχε τονιστεί μετά
από προσφυγή της παράταξης μας, για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ ότι έπρεπε να κάνετε μία σοβαρή
μελέτη και τώρα φταίει ο προϊστάμενος της αποκεντρωμένης ή αυτοί που κάνουν το διοικητικό
συμβούλιο και δεν γράφουν καλά τις αποφάσεις. Ο Αντιπρόεδρος κ. Καρώνης είναι ο πλέον
ακατάλληλος και ακόμα περιμένω βιογραφικό του. Από ‘κεί να ξεκινήσετε και μετά να πάτε στους
υπαλλήλους.»
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα...

smyrnivths politistiki 1Ακυρώσεις αποφάσεων
Η γραφικότητα του κ. Παυλή δεν έχει ταβάνι.
Προχθές βράδυ στο Δ.Σ. απειλούσε τα στελέχη της Αποκεντρωμένης με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα διαλαλούσε ότι έχει ενημερώσει τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για υπαλλήλους που τον «πολεμάνε» και άλλες αερολογίες, εκφράζοντας απόλυτη βεβαιότητα για τη νομιμότητα της κανονιστικής.
Χθες σε έκτακτη Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε σε δικηγόρο με κόστος για το Δήμο 992 ευρώ να γνωμοδοτήσει αν πρέπει ή όχι να ασκήσει προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/20006 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης που ακύρωσε την Κανονιστική.

Περισσότερα...

Smirniotis DimarxosΗ μισή του θητεία πέρασε και ακόμα επιμένει στα "ΘΑ" και στις εξαγγελίες "προγραμμάτων" τύπου "Ζευγολατιού" για την υλοποίση των οποίων χρειάζεται ο ...μισός προϋπολογισμός της χώρας.

Περισσότερα...