papazaxariasΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ.

Η καρδιά της υγείας στην Αρκαδία και της ευρύτερης περιοχής χτυπάει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε δίπλα μας μία μονάδα υγείας σαν αυτή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Όλοι μας πιστεύω ότι έχουμε μία μικρή ή μεγάλη εμπειρία περίθαλψης στο Νοσοκομείο αυτό, είτε προσωπική είτε κάποιου συγγενικού μας προσώπου.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει περάσει τα 15 τουλάχιστον τελευταία χρόνια αρκετές περιπέτειες, οι οποίες είχαν να κάνουν κυρίως με τις πολλές αλλαγές στη διοίκηση του και στα μεγάλα χρονικά διαστήματα που έμεινε χωρίς διοικητή.

Μεγάλη συμβολή στην διοικητική αστάθεια αποτέλεσαν και οι εσωκομματικές αντιπαλότητες των κομμάτων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, αφού στελέχη και βουλευτές τους, έβλεπαν το Νοσοκομείο ως ευκαιρία προσωπικής προβολής, πολιτικής επιρροής και αναρρίχησης ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα ελέγχει τη διοίκησή του.

Οι περιπέτειες αυτές είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία και στην εξέλιξη του Νοσοκομείου, αφού οι πολλές απουσίες διοίκησης ή ακόμη και η ύπαρξη ανίκανων διοικήσεων, συνετέλεσαν στο να μην αξιοποιήσει το Νοσοκομείο αποτελεσματικά τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα προς βελτίωση της υποδομής του. Παρά ταύτα το έμπειρο και φιλότιμο προσωπικό βάζοντας πλάτη, διατηρούσε και διατηρεί σε υψηλό επίπεδο αυτό το Νοσοκομείο.

Τα χρόνια αυτά, ευτυχώς, ανήκουν πλέον στο παρελθόν και μάταια προσπαθούν κάποιοι να μας επαναφέρουν σε κείνες τις εποχές.

Η παρούσα διοίκηση με επικεφαλής τον έμπειρο και με αξιοκρατικό τρόπο επιλεγέντα, διοικητή Πέτρο Τομάρα, δίνει αγώνα δρόμου με τον χρόνο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και να δώσει λύση στα προβλήματα, που είχαν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία η μακρόχρονη οικονομική κρίση τα έχει επιδεινώσει.

Έδωσε προτεραιότητα:
1ο. Στην εξοικονόμηση πόρων από το σταμάτημα της σπατάλης, που συνέβαινε σε πολλούς τομείς.
2ο. Στην οργάνωση για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του και
3ο. Στην στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Έχει ήδη ανακοινωθεί στα ΜΜΕ ότι έχουν εξοικονομηθεί μέχρι τώρα 88.027,80 € ανά έτος από τη μείωση ενοικίων. Από ένα και μόνο ακίνητο για το οποίο το ενοίκιο ήταν 6.481,04 €, με κατάλληλες προσαρμογές και διαπραγμάτευση έφτασε στα 1.842,72 Ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι οικονομία 4.638,32 € το μήνα.

Ταυτόχρονα, παρά την αύξηση των εξυπηρετούμενων ασθενών, επετεύχθησαν οριακές μειώσεις στις δαπάνες χωρίς να θιχτούν στο παραμικρό οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Αντιθέτως αυτές έχουν βελτιωθεί, όπως διαπίστωσα και προσωπικά, εξ αιτίας μιας περιπέτειας υγείας που είχα από ένα ατύχημα.

Στο θέμα των προσλήψεων, έχουν επανειλημμένως ανακοινωθεί στα ΜΜΕ ότι μέχρι τώρα έγιναν 19 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (εκ των οποίων 12 γιατροί και νοσηλευτές) για το 2016 και 9 για το 2017 (εκ των οποίων οι 8 γιατροί και νοσηλευτές). Στις παραπάνω προσλήψεις δεν περιλαμβάνονται οι έκτακτες ή προσωρινές ή ορισμένου χρόνου προσλήψεις. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είχαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια.

Οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού, αλλά πέραν των προσλήψεων που αναφέραμε παραπάνω, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν σύντομα και άλλες προσλήψεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Νοσοκομείου να συνεργαστούν μεταξύ τους για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος και να μην πετροβολούν ο ένας τον άλλο.

Επίσης έγινε μεγάλη προσπάθεια να απαλλαγεί το Νοσοκομείο από τους ιδιώτες εργολάβους, σε διάφορους τομείς της λειτουργίας του, με τη πρόσληψη προσωπικού για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και όχι με ρουσφετολογικούς διορισμούς όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εκκρεμότητα για νομικούς λόγους μετά από προσφυγή των εργολάβων και θα κριθεί τελικά στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Η υποκατάσταση υπηρεσιών των Νοσοκομείων από εργολάβους αποτελεί πληγή για τα νοσοκομεία της χώρας μας πίσω από την οποία κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του ιδρώτα του Ελληνικού λαού, αφού όπου απομακρύνθηκαν οι εργολάβοι, διαπιστώθηκαν καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερα χρήματα αλλά και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτές, έχουν πλέον καλύτερους όρους εργασιακών σχέσεων και υψηλότερες απολαβές.

Πέραν των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αποτελεί και μια μεγάλη οικονομική μονάδα που συντελεί στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όπως έχει ανακοινωθεί στα ΜΜΕ από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχουν γίνει συνολικές πληρωμές προς τους προμηθευτές 14.560.923,62 € για το 2016 και 2.358.211,02 € για το 2017 μέχρι τώρα, εκτός από τις αμοιβές του προσωπικού που είναι και αυτές αρκετά εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο και στηρίζουν την οικονομία της περιοχής μας.

Σημαντική επίσης είναι η σιγουριά την οποία αισθανόμαστε όλοι μας από την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του, στην εξασφάλιση της υγείας μας σε ώρα ανάγκης. Δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όταν κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Πολλά μπορούμε να καταλογίσουμε στα θετικά της παρούσας διοίκησης και ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλλει ο σημερινός διοικητής, αλλά δεν μας το επιτρέπει ο χώρος. Ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή και ο χρόνος θα δείξει.

Είναι σύνηθες το φαινόμενο στη χώρα μας, κάποιοι για ιδιοτελείς λόγους, να τα βάζουν με τα δημόσια Νοσοκομεία, όπως συμβαίνει και με το Παναρκαδικό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στους πολίτες.

Είναι σε όλους γνωστό και από τους ειδικούς απολύτως αποδεκτό, πως στη διοίκηση των μεγάλων οργανισμών η δουλειά υποδομής δεν φαίνεται αμέσως. Για άλλα Νοσοκομεία που έχουν να δείξουν περισσότερο έργο, αυτό συμβαίνει σε ένα βαθμό, επειδή είχαν σταθερές διοικήσεις για πολλά χρόνια, όταν οι δικοί μας εδώ στο Παναρκαδικό τις άλλαζαν με το τηλέφωνο σαν τα πουκάμισά τους

Προβλήματα προφανώς υπάρχουν, αλλά γίνεται ουσιαστική προσπάθεια για την επίλυσή τους και στη προσπάθεια αυτή είναι πιο αποτελεσματικό να βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο μετερίζι.

Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο γενιές και γενιές έχουν προσφέρει τον αγώνα τους αλλά και οικονομικούς πόρους και πρέπει να προσέχουν όσοι προσπαθούν να το δυσφημίσουν. Πρώτα οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να κοιτάξουν τη δουλειά τους και βέβαια μετά να κάνουν την κριτική τους. Ζούμε σε μία μικρή σχετικά κοινωνία και όλοι μας γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας

Ο γίγαντας της υγείας στη περιοχή μας που ακούει στο όνομα Παναρκαδικό με την άξια διοίκηση που διαθέτει, αλλά και με τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού, που πολλές φορές οι προσπάθειες αυτές υπερβαίνουν τις αντοχές του, άρχισε να βρυχάται και να δηλώνει έτοιμος, να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες του.

Ας τον προσέξουμε τον γίγαντα αυτόν και ας του συμπαρασταθούμε όλοι μας απ’ όποια θέση και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.

Τρίπολη 13- 6-2017
Τάσος Παπαζαχαρίας

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: