asteioΓια όσους δεν γνωρίζουν , σύμφωνα με το Παλαιοημερολογίτικο εθιμικό , όταν πεθαίνει ένας σημαντικός παράγοντας ,- Πχ. ένας δεσπότης - τότε συνηθίζουν να τον περιφέρουν πεθαμένο , καθήμενο πάνω σε πολυθρόνα, ώστε το πλήθος να αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τον κεκοιμημένο δούλο.

Περισσότερα...

ΦΡΑΠΕΣ.ΠΑΡΑΛΙΑΞυπνάω. Είναι 8:15 το πρωί. Πρέπει να προλάβω τους άλλους. «Φάε πρώτα κάτι, ρε Χριστιανέ», φωνάζει η γυναίκα μου. Τι ξέρει... Οι γυναίκες δεν γνωρίζουν από ανταγωνισμό, από αγώνα, από επαναστάσεις. Πάω στην αποθήκη, παίρνω την ξαπλώστρα, την ομπρέλα, την καρέκλα, το ειδικό που μπαίνει μέσα το παλούκι της ομπρέλας και τρέχω προς παραλία. Φτάνω 8:19. Νέο Αστραλιακό ρεκόρ, σκέφτομαι. Είμαι πολύ καλός. Ωχ, όχι φτούσου. Μου έχουν πιάσει τη θέση. Ο από δίπλα με τις σαγιονάρες του στρατού, έχει πιάσει τη μοναδική θέση στην παραλία που έχει απομείνει.
Νιώθω τη ζέστη του Άστρους διπλάσια. Έχασα. Νομίζω ότι καταρρέω. Ο τύπος που έφαγε τη μοναδική θέση γελάει και κάτι μου δείχνει 150 μέτρα μακριά προς τις Πόρτες. Διακρίνω ανάμεσα στους ιδρώτες του κεφαλιού μου ότι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βγάζει το παλούκι της ομπρέλας και μαζεύει τα υπόλοιπα γύρω από τη θέση, που είχαν καπαρώσει ίσως και 47 μέρες. Τρέχω. Προσπαθώ να φτάσω. Η ώρα είναι 8:22, το πρωί. Ευτυχώς, σκέφτομαι ενώ τρέχω, που δεν έφαγα πρωινό. Θα είχα χασομερήσει

Περισσότερα...

gaidarosΧωρίς αμφιβολία εκτιμάω οτι τό συμπαθέστερο ζώο από τούς συνεργάτες τού ανθρώπου ειναι ο γάϊδαρος. Ηρεμος , αξιοπρεπής , ολιγαρκής , υπάκουος , εργατικός , λιγόφαγος , εχει στό ενεργητικό του τίς διπλές αναφορές από τόν ανθρωπο , επομένως , εχει περισσότερη αξία από αυτόν .Η παρουσία του , σέ ολους κάτι μάς θυμίζει , διότι πολλοί ανθρωποι εχουμε στενή συγγενική σχέση μέ αυτόν ως πρός τήν συμπεριφορά μας .Μετά τήν πασίγνωστη ...εθνική μας προσφώνηση τού μακάκα , δεύτερος ερχεται σέ προσφώνηση ο γάϊδαρος , κάτι πού τόν αδικεί κατάφωρα . Οι επικριτές του , από ζήλεια μιλάνε περιφρονιτικά γιά τό φιλότιμό του , καί ας εχουνε τό μισό καί λιγότερο από αυτόν .

Περισσότερα...

 

pateras«Εάν µια µέρα µε δεις "γέρο"... εάν λερώνοµαι όταν τρώω και δεν µπορώ να ντυθώ... έχε υποµονή. Θυµήσου πόσο καιρό µου πήρε για να σου τα µάθω...

Εάν όταν µιλάω µαζί σου επαναλαµβάνω τα ίδια πράγµατα, µην µε διακόπτεις, άκουσε µε. Oταν ήσουν µικρός κάθε µέρα σου διάβαζα το ίδιο παραµύθι µέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Όταν δεν θέλω να πλυθώ µην µε µαλώνεις και µην µε κάνεις να αισθάνοµαι ντροπή... Θυµήσου όταν έτρεχα από πίσω σου και έβρισκες δικαιολογίες όταν δεν ήθελες να πλυθείς. Όταν βλέπεις την άγνοιά µου στις νέες τεχνολογίες, δώσε µου χρόνο και µη µε κοιτάς ειρωνικά, εγώ είχα όλη την υποµονή να σου µάθω το αλφάβητο. Οταν κάποιες φόρες δεν µπορώ να θυµηθώ ή χάνω τον συνειρµό των λέξεων, δώσε µου χρόνο για να θυµηθώ και εάν δεν τα καταφέρνω µην θυµώνεις... Το πιο σπουδαίο πράγµα δεν είναι εκείνο που λέω αλλά η ανάγκη που έχω να είµαι µαζί σου και κοντά σου και να µε ακούς.

Περισσότερα...


aeria koilias 1728x800 cΧέζεις ρέβεσαι και κλάνεις και γιατρο φίλο δεν κάνεις.
Αν δουλεύεις με τον κώλο, ενοχλείς τον κόσμο όλο.
Έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος.
Γέρου πορδή μην ακούς, μόνο τις συμβουλές του.
Με πορδές δεν βάφονται αυγά.

Περισσότερα...