αγγελοσ ταιν 2Μετά την θαυμάσια και συναρπαστική κινηματογραφική ταινία «περιμένοντας την Κάρμεν» που εμφάνισε στην αίθουσα προβολών της Σχολής «Κινηματογράφου και τηλεοράσεως Σταυράκου» στην οδό Πατησίων και Ιουλιανού στην Αθήνα, για την πανέμορφη Σεβίλλη, στην οποία κλείδωσε όλη την ομορφιά, τα χρώματα, τους ήχους και τους μοναδικούς χορευτικούς ρυθμούς της ισπανικής παράδοσης, ο πολυτάλαντος Αρκάς Άγγελος Θεοδωρόπουλος, παρουσίασε, στον ίδιο χώρο, προ ημερών, το νέο του καλλιτεχνικό δημιούργημα, την ταινία του «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ».
Το εντυπωσιακό αυτό, απρόσμενο ντοκυμαντέρ, ξεπήδησε μέσα από τους δρόμους του κέντρου της Αθηναϊκής πρωτεύουσας, όπου όταν περπατάς, συναντάς τις πιο απίθανες και αληθινές εικόνες, σαν θεάματα και ακροάματα.


Η συγκεκριμένη δουλειά του Άγγελου, με θέμα τους διάφορους λαϊκούς μουσικούς και οργανοπαίχτες, τα διάφορα περιστασιακά συγκροτήματα, τα οποία σχηματίσθηκαν μέσα στις γιορτές και την παραδοσιακή Αθηναϊκή ατμόσφαιρα, από πλανόδιους Έλληνες και ξένους αυτοσχέδιους καλλιτέχνες, μουσικούς που βρέθηκαν στην πορεία του Άγγελου, μέσα στην πόλη, στο κέντρο της πρωτεύουσας, μικρά σύνολα και ομάδες ή μεμονωμένα, μοναχικά άτομα στην οδό Ερμού, την Καπνικαρέα, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, την Πανεπιστημίου, γοήτευσε και συνεπήρε τους θεατές της.
Ήταν μια πρωτότυπη και ανεπιτήδευτη ταινία που καταχειροκροτήθηκε, ιδίως με το εντυπωσιακό φινάλε του αυτοσχέδιου χορού ενός παπά, ο οποίος διακήρυττε ότι τα λεπτά δεν κάνουν τίποτα, παρά μόνο στον μάταιο αυτόν κόσμο καθώς και μια απέραντη δαντέλα από κοινά λαϊκά τραγούδια που συνόδευαν βιολιά, λατέρνες, τρομπέτες, ακορντεόν, με χαρούμενα εύθυμα, ζωηρά κομμάτια.
Το μοντάζ της ταινίας επιμελήθηκε ο Περικλής Ηλιού.
Ο Άγγελος τώρα, συνεχίζει τη δράση του στην Ολλανδία! Εκεί αναζητεί τη «Μαύρη Τουλίπα» που θα μας παρουσιάσει προσεχώς.
Ο κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, διευθυντής της Σχολής, όπου έγινε η εκδήλωση, συμπλήρωσε σε αυτά, ότι ήταν μια όμορφη βραδιά, αφιερωμένη στον Άγγελο Θεοδωρόπουλο, που πράγματι αγαπάμε, σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη και πρόσθεσε: «Εγώ με την εκτίμηση που έχω στον Άγγελο, είχα ετοιμάσει και μια μικρή ταινία, που παρουσίαζε την δραστηριότητά του, την επαγγελματική και γενικά τις επιδόσεις του, όσον αφορά την τέχνη. Πράγματι ήταν μια πολύ ωραία βραδιά και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, που δείχνει πόσο διάχυτα αγαπάμε τον Άγγελο. Είναι δικός μας άνθρωπος».
Ήταν όμως και μια ευκαιρία να τον γνωρίσουν και πολλοί περισσότεροι, που είδαν και άκουσαν πράγματα, τα οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν!».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια