IMG 9567Ένα ακόμη μεγάλο έργο στην Πελοπόννησο είναι γεγονός και φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

«Το μεγάλο έργο του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018μ και πρόσθεσε «αυτό ήταν το όραμά μας, αυτή ήταν η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτό κάναμε πράξη».
«Ήταν μια προσπάθεια πολλών χρόνων και ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ιδιαίτερα ότι «πολλοί το είχαν τάξει στο παρελθόν κόμματα, Κυβερνήσεις, πολιτικοί, χωρίς ποτέ να το υλοποιήσουν. Χαίρομαι γιατί έγινε επί των ημερών μου, του Δημάρχου Μονεμβασίας και του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και συνέδεσε το Φωκιανό με το Κυπαρίσσι, την Κυνουρία με το Ζάρακα».


Ο δρόμος είχε προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έφτασε στα 12 εκατομμύρια. «Καταλαβαίνετε ότι σε δύσκολους καιρούς με τη χώρα σε κρίση εμείς μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε τα αναγκαία χρήματα προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο και να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Δεν το κάναμε απλώς και μόνο για λόγους υπόσχεσης, αλλά γιατί πιστεύουμε σε αυτό τον τόπο. Πιστεύουμε ότι ο Φωκιανός και το Κυπαρίσσι είναι δύο σημαντικοί προορισμοί που θα προάγουν καινούρια προϊόντα στον τουρισμό» ανέφερε επίσης ο κ. Τατούλης.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Φωκιανός και το Κυπαρίσσι αποτελούν σημαντικούς προορισμούς, που θα υποδεχθούν και επενδύσεις και πολίτες που θέλουν να επισκέπτονται αυτή την πανέμορφη φύση, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη.
«Ήδη αυτή τη στιγμή το Λεωνίδιο βρίσκεται σε τροχιά εξαιρετικής εξέλιξης κάνοντας τον αναρριχητικό τουρισμό σημαντικό εργαλείο» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και σημείωσε «ήδη οι δύο Δήμοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου ο αναρριχητικός τουρισμός να αναπτυχθεί και στο Κυπαρίσσι. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο περιοχές μπορούν να κάνουν ένα δίκτυο αναρριχητικού τουρισμού με πλήρη σεζόν τουρισμό. Αυτή είναι η μεγάλη μας προσπάθεια».
Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε επίσης ότι το έργο παρουσίασε πολλές δυσκολίες, όχι μόνο τεχνικές, αλλά και προσκόμματα από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο. «Για να επιτύχεις ωστόσο την ολοκλήρωση ενός έργου χρειάζεται να έχεις το θάρρος, την τόλμη και την επιμονή. Αυτό κάναμε με τις δημοτικές αρχές και τους Δημάρχους Νότιας Κυνουρίας και Μονεβασίας, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής».
Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε ιδιαίτερα τη συνεισφορά του αποβιώσαντος εκδότη της εφημερίδας Κυνουρία Ηλία Κουνιά, που είχε κάνει μεγάλο αγώνα εδώ και πολλές δεκαετίες για να γίνει ο δρόμος αυτός, και πρότεινε ο δρόμος από το Φωκιανό μέχρι τα όρια της Αρκαδίας να πάρει το όνομά του «δείχνοντας ότι δεν ξεχνάμε ποτέ αυτούς που σε δύσκολα χρόνια τόλμησαν, πάλεψαν και βοήθησαν προκειμένου τα μεγάλα μας έργα, τα μεγάλα μας οράματα να γίνονται πραγματικότητα. Είναι μια οφειλούμενη τιμή απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει κάνει πάρα πολλά για την Κυνουρία, ιδιαίτερα δε για την Τσακωνιά».

Επιτυχία της Περιφέρειας η ανεύρεση νερού στο Φωκιανό

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης την επιτυχία της Περιφέρειας, η οποία χρηματοδότησε τη γεώτρηση για την ανεύρεση νερού στο Φωκιανό. « Ήδη αυτή τη στιγμή, μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια για την ανεύρεση νερού, όπου φαίνεται ότι τα ελέη του Θεού είναι πλούσια, αντιμετωπίζουμε και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης νερού στην περιοχή. Φαίνεται ότι οι ποσότητες του νερού είναι τεράστιες και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κριτήριο της ανάπτυξης της περιοχής, γιατί χωρίς νερό δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Προχωρά η μελέτη για τη σύνδεση Πούλιθρα – Φωκιανό

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε τέλος ότι «σε συνεργασία με το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας ήδη δώσαμε τη μελέτη του δρόμου Πούλιθρα – Φωκιανός, για να ικανοποιήσουμε ένα ακόμα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής. Εκτιμώ ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη αυτή. Βρήκαμε μια παλιά προμελέτη, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της μελέτης αυτής, προκειμένου να συνδεθεί ο Φωκιανός με το Κυπαρίσσι με τη μεγάλη πόλη της περιοχής, το Λεωνίδιο».

Στην τελετή εγκαινίων συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας και Λακωνίας, οι Δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος και Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πολιτών των δύο περιοχών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά βίντεο στους κάτωθι συνδέσμους:
https://youtu.be/GheQtdmeHzg
https://www.youtube.com/watch?v=3Odp2B5oDp0&feature=youtu.be

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: