megalopoliΜεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Ενέργειας από εργαζόμενους της ΔΕΗ, κυρίως από τη Μεγαλόπολη, την Κοζάνη και τη Φλώρινα, κατοίκους αυτών των περιοχών, εκπροσώπους της εκκλησίας και πολλών φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα τάχθηκαν κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι, ΙΙ και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη και κατά της προωθούμενης διάλυσης και ολοκληρωτικής πλέον εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά ή ξένα κρατικά συμφέροντα. Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των φορέων στις σύντομες ομιλίες τους η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών τους, ενώ έκαναν λόγο για «εθνικό πολιτικό και οικονομικό έγκλημα».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης «τα φιλέτα της ΔΕΗ δεν μπορούν να δοθούν “κοψοχρονιά”», κάνοντας λόγο για «ρεσάλτο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων συμφερόντων», ενώ χαρακτήρισε το ξεπούλημα της ΔΕΗ ως «εθνικό έγκλημα». Μάλιστα, προανήγγειλε εντατικοποίηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο άμεσο μέλλον, ξεκινώντας με μεγάλες παλλαϊκέ κινητοποιήσεις στην Μεγαλόπολη και στη Φλώρινα προκειμένου να αποτρέψουν την πώληση.

Απ΄ την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επεσήμανε ότι, εάν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, πρόκειται να οδηγηθούν σε οικονομικό μαρασμό οι περιοχές της Αρκαδίας. Ο Κώστας Μιχόπουλος, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μεγαλόπολης, τόνισε ότι η τοπική οικονομία πρόκειται να γκρεμιστεί σε μία ημέρα, ενώ υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μη πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά της ίδιας της ΔΕΗ.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, ο οποίος δήλωσε ότι η ΔΕΗ ανήκει στον λαό, προσθέτοντας ότι η εκκλησία θα δώσει τον αγώνα μαζί με τους κατοίκους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΛΑΕ αποτελούμενη από το γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη, από τα μέλη της Π.Γ Δημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Κοντό και τα μέλη του Π.Σ της Τάσο Μαυρόπουλο και Βασίλη Πριμικήρη.

Χαιρετισμός Παν. Λαφαζάνη στην συγκέντρωση εργαζομένων

Παν. Λαφαζάνης:” Όσοι τεμαχίζουν και πουλάνε σήμερα τη ΔΕΗ στους ανταγωνιστές, γρήγορα θα περάσουν τις πόρτες του Ειδικού Δικαστηρίου”

Ο Παν. Λαφαζάνης παρευρέθηκε και χαιρέτισε στην συγκέντρωση των εργαζομένων της ΔΕΗ, που ήρθαν με πούλμαν από τη Μεγαλόπολη, έξω από το Υπ. Ενέργειας στην Λεωφ. Μεσογείων.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

”Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι μόνο η αρχή για τη διάλυση, τον τεμαχισμό και την εκποίηση της εναπομείνασας ΔΕΗ.

Οι δήθεν δεσμεύσεις Σταθάκη για τις θέσεις εργασίας στις λιγνιτικές μονάδες είναι λόγια του αέρα και ψέματα. Αφελείς δεν υπάρχουν.

Η παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέρονται συνιστά μέγα, ίσως το μεγαλύτερο, εθνικό οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα.

Προειδοποιούμε τους αγοραστές ότι η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ είναι νομικά έωλη και διάτρητη.

Ας μην θεωρούν ότι το σημερινό συναινετικό μνημονιακό σκηνικό θα έχει διάρκεια.

Γρήγορα θα ανατραπεί και τότε να ξέρουν ότι η πώληση λιγνιτικών μονάδων θα ακυρωθεί.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν και όλοι όσοι υπογράφουν και συναινέσουν στο εθνικό έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ, θα αρχίσουν να βλέπουν στον ορίζοντα και τις πόρτες τους ειδικού δικαστηρίου για απιστία και κακουργηματικές πράξεις.

Αυτό που χρειάζεται η ΔΕΗ, δεν είναι η διάλυση, κατά πρωτοφανή τρόπο, προς όφελος των ανταγωνιστών της αλλά η γενναία ανασυγκρότηση της, ώστε να παίξει αποτελεσματικά το ρόλο της σε όφελος της οικονομίας, του ελληνικού λαού και της ανάπτυξης της χώρας.”

 

Πηγή iskra.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: