απογραφη

O Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης καλούν όλους τους δημότες και κατοίκους να απογραφούν στην προσεχή Απογραφή Πληθυσμού στον Δήμου μας.

Είναι ανάγκη να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου μας για την επόμενη δεκαετία, άρα και οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας, κάτι το οποίο είναι προς το όφελος όλων των δημοτών, καθώς η απογραφή του πληθυσμού έχει άμεση σχέση με το ύψος των χρηματοδοτήσεων του Δήμου Μεγαλόπολης από την Πολιτεία.

Αγαπάμε τον Δήμο μας! Δίνουμε δύναμη στον Τόπο μας! Απογραφόμαστε ΕΔΩ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2021

Η διενέργεια της Απογραφής Πληθυσμού θα γίνει από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία, λόγω και των πρωτόγνωρων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού Covid-19:

· Mέχρι τα μέσα Νοεμβρίου απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

· Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Εκ του Δήμου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: