idataΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Παράλιο Άστρος. Με φόντο το ολοκαίνουργιο λιμάνι, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να συμμετάσχει σε μία από τις τρεις πιο σημαντικές γιορτές της ορθοδοξίας.
Η εκδήλωση έγινε σε ειδική εξέδρα στην πλατεία, η πομπή της εικόνας συνοδεύτηκε από τη φιλαρμονική, τον στρατό αλλά και πλήθος κόσμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρου, ο οποίος πραγματοποίησε τη δοξολογία και τον αγιασμό των υδάτων.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα από καϊκι, όπως προβλέπει το έθιμο, με αρκετούς... τολμηρούς να αψηφούν το κρύο και να βουτούν στα καταγάλανα νερά για να τον πιάσουν, ενώ σειρήνες ήχησαν από τα γύρω καραβιά δημιουργώντας ένα άκρως πανηγυρικό κλίμα. Τον σταυρό έπιασε ο Παναγιώτης Αγριόγιαννης. Παρόντες στον εορτασμό ήταν οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Βλάσης ,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ,οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Κατσίρης και Γιώργος Μπακούρης ,ο Δήμαρχος Β.Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς ,η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι των στρατιωτικών ,πυροσβεστικών και αστυνομικών αρχών.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: