tatouliΤην αντίθεση της στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό εξέφρασε η πολιτευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Εύη Τατούλη μιλώντας σε τηλεφωνική της συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Axion και στον δημοσιογράφο Γιώργο Γουγά. Η κυρία Τατούλη αναρωτήθηκε για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι τινάζει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει από την «ζωντανή» οικονομία.

Συγκεκριμένα η πολιτευτής Αρκαδίας υπογράμμισε την φυγή επιστημόνων και υψηλής αξίας επαγγελματιών στο εξωτερικό υπό την απειλή μιας ανέξοδης ιδεοληπτικής ρητορικής για «αναδιανομή του πλούτου». «Στην πραγματικότητα εξοντώνεται το 90% του πληθυσμού» συνέχισε η Εύη Τατούλη σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να εξοντώνει την μικρομεσαία τάξη και ό,τι έχει απομείνει ζωντανό στην ιδιωτική οικονομία προς όφελος ενός αποτυχημένου μοντέλου κομματικού και συντεχνιακού κρατισμού». «Κανένας κοινωνικός φορέας, κανένας πολιτικός φορέας δεν έχει πειστεί ότι πρόκειται για ένα βιώσιμο σχέδιο» συνέχισε η πολιτευτής Αρκαδίας υπογραμμίζοντας την ανησυχία της για το μέλλον.

Αναφορικά με το αν πρέπει να ψηφιστεί από την αντιπολίτευση, η κυρία Τατούλη σημείωσε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στη ΝΔ έχει συγκροτηθεί μία επιτροπή που διερευνά τα σημεία του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Και επεξεργάζεται και έναν δικό μας βιώσιμο σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να περιμένει συναίνεση α λα καρτ. Και να μας καλεί να κάτσουμε σε ένα τραπέζι μόνο για να ψηφίσουμε. Αν δεν πειστούμε σε δύο πράγματα, που είναι και οι δικές μας κόκκινες γραμμές δεν θα συμβεί ποτέ. Πρώτον, όσον αφορά την βιωσιμότητα του σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο κατά την γνώμη μου, δεν τεκμαίρεται από πουθενά. Και δεύτερον η κατώτατη σύνταξη του καθενός από εμάς δεν μπορεί να πέφτει κάτω από το όριο των εισφορών που έχει ήδη καταβάλει. Είναι ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Δεν μπορείς να καταδικάζεις ανθρώπους που είναι 65 ετών».

Η κυρία Τατούλη ανέφερε ακόμη ότι ο κόσμος είναι πλέον απελπισμένος και τόνισε την ανάγκη αναπροσαρμογής του πολιτικού μας συστήματος. «Αυτή τη στιγμή τι βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις; Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα 50% των Ελλήνων που δεν πείθεται. Αυτός είναι ο κρίσιμος ρόλος της ΝΔ. Οφείλει να συγκεράσει όλες εκείνες τις απόψεις είτε προέρχονται από ιδεολογικές αφετηρίες της κεντροδεξιάς είτε της κεντροαριστεράς, που θέλουν με ορθό λόγο και όραμα να αλλάξουν την χώρα. Το άλλο ζητούμενο είναι το κοινωνικό και πατριωτικό προφίλ. Αν η ΝΔ καταφέρει να συνδέσει αυτά τα δύο αιτούμενα τότε θα καταφέρει να εκφράσει μία ευρεία κοινωνική πλειοψηφία και να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Εκτιμώ ότι το 2016 θα είναι μία χρονιά πολιτικών εξελίξεων, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί».

Αναφερόμενη στους αγρότες και στις προθέσεις της κυβέρνησης η πολιτευτής Αρκαδίας υπογράμμισε ότι «οι αγρότες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας την οποία η αριστερή κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο με σαφή στρατηγική να στρέψει την κοινωνία απέναντι τους».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: