boyntroykasΗ συνταγή στο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο παραμένει ίδια. Την «πληρώνουν» οι συνεπείς φορολογούμενοι.

Για φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή εναντίων των επιχειρήσεων και όλων των στρωμάτων εν γένει έκανε λόγο σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στην Αρκαδική Τηλεόραση.
Για άδικο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου το οποίο δημιουργεί επιπλέον ύφεση και είναι αναποτελεσματικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ανάπτυξη.
«Έχουμε γνωρίσει μία συγκεκριμένη συνταγή από όλες τις κυβερνήσεις. Να πληρώνουν μόνο οι συνεπείς φορολογούμενοι. Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις, αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν ή δεν θέλουν να κρύψουν είναι μόνιμα το υποζύγιο της χώρας μας. Δυστυχώς δεν λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί για να πιαστεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να πληρώνουν αυτοί που δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Με εξορθολογισμό των δαπανών και ένα νοικοκυρεμένο κράτος μπορούμε όλοι να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για ένα πιο στιβαρό κράτος ώστε να μπορέσουν όλοι να εργαστούν απρόσκοπτα με συγκεκριμένο πλαίσιο που να το γνωρίζουν από πριν».


Ο κ. Μπουντρούκας θεωρεί πως πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης. «Έχουν ήδη χαθεί 240.000 επιχειρήσεις και αναμένεται, από τα μηνύματα που παίρνουμε, να χαθούν άλλες 40.000. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν να βρουν τρόπους σε άλλες χώρες, γειτονικές ως επί το πλείστον, όπου το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα είναι ανταγωνιστικό με λιγότερες εισφορές για τους εργαζόμενους.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα πρέπει να υπάρξουν στο νέο αναπτυξιακό νόμο. «Δεν αποτελεί κίνητρο για τις μικρές και μεσαίες νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις η φοροαπαλλαγή καθώς τα περιθώρια κέρδους έχουν συρρικνωθεί δραματικά. Ο Νέος Αναπτυξιακός δίνει κίνητρα, σταθερής φορολογίας για επενδύσεις άνω των 20 εκατ. Το όριο πρέπει να κατέβει, η γραφειοκρατία πρέπει να σπάσει και το δικαστικό σύστημα πρέπει να απονέμει δικαιοσύνη σε εύλογο χρόνο.
Παραθέτοντας και επιπλέον παραδείγματα υπέρμετρης αύξησης των εισφορών σε επιχειρηματίες με δηλωμένα εισοδήματα αλλά και θέτοντας το πρόβλημα της επιβίωσης της επιχειρηματικότητας λόγω ανασφάλειας που νιώθουν οι νέοι να ξεκινήσουν κάτι δικό τους «οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα αλλά είναι δύσκολο γιατί με τόση φορολογία δεν υπάρχει κέρδος», κατέληξε ότι το συγκεκριμένο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έχει υφεσιακά αποτελέσματα και είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να πετύχει τους στόχους του πλεονάσματος 3,5% για το 2018 και δυστυχώς αυτό σημαίνει «ότι θα ενεργοποιηθούν αυτόματοι μηχανισμοί για νέα μέτρα».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: