kolokotronisΟ Κολοκοτρώνης διατάζει τη δολοφονία του οπλαρχηγού Νενέκου που προσκύνησε τους Τούρκους και σώζει την επανάσταση. Ο Γέρος με τη φράση «φωτιά και το τσεκούρι στους προσκυνημένους» τρόμαξε τους ραγιάδες περισσότερο από τον Ιμπραήμ ι Στις αρχές του 1827 η Πελοπόννησος εξακολουθούσε να υφίσταται λεηλασίες και καταστροφές από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. Πολλές φορές οι Αιγύπτιοι επέστρεφαν για δεύτερη φορά στο σημείο από το οποίο είχαν περάσει λίγες ημέρες νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την καταστροφή. Οι περισσότερες εστίες αντίστασης είχαν εξουδετερωθεί. Παρόλα αυτά, οι Αιγύπτιοι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις ελληνικών τμημάτων στρατιωτών και χωρικών, οι οποίοι, καθώς δεν μπορούσαν να δώσουν μετωπική μάχη, πλευροκοπούσαν τις εχθρικές φάλαγγες ή τις κτυπούσαν από τα νώτα προκαλώντας σε αυτές μεγάλες απώλειες. Οι Πελοποννήσιοι συνέχιζαν τη συγκινητική τους αντίσταση εξαντλημένοι, πεινασμένοι και άοπλοι οι περισσότεροι, παρόλο που ο Ιμπραήμ εφήρμοσε τη μέθοδο του προσκυνήματος σε μεγάλη κλίμακα, ιδιαίτερα

Περισσότερα...

APORRIMMATA DIAXEIRISHΜετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, η επίσημη απάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Δ.Παπαδημητρίου διασαφηνίζει το κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων.

Στους παρακάτω πίνακες θα δείτε αναλυτικά ανά έργο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων το κόστος, αλλά και τι συμπεριλαμβάνει. Με βάση τα στοιχεία και όχι εικασίες οι πολίτες της Αρκαδίας μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός έχουν ως εξής:

Περισσότερα...

aeodromio ellinikoΤι κοινό έχουν, θα αναρωτηθεί κάποιος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο Δασάρχης Πειραιά με τις επενδύσεις; Άλλες τις σταματούν, άλλες τις καθυστερούν, για άλλες «μοιρολογούν» και άλλες τις υπογράφουν με «πόνο και δάκρυα».
Η περίπτωση τηςκαθυστέρησης της επένδυσης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι ένα πολιτικό έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις βάρος 75.000 οικογενειών Ελλήνων του εσωτερικού και εξωτερικού που περιμένουν για να πιάσουν δουλειά.
Δύο ολόκληρα χρόνια, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου «μοιρολογούσε» για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη, ύψους 8,2 δις ευρώ. Πριν από οκτώ μήνες, η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών ψήφισε τη σύμβαση στη Βουλή, και μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα, ώστε να μην ολοκληρωθεί η επένδυση.
Αυτό συνέβαλε να κατρακυλήσει η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ όσον αφορά στο ποσοστό των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ του 2016. Ποσοστό που για την Ελλάδα είναι μόλις στο 11,4%. Αν όμως είχε ξεκινήσει το 2016 η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, θα δημιουργούνταν 75.000 νέες θέσεις εργασίας, θα αυξάνονταν περίπου κατά 1,5 εκ. ετησίως οι επισκέπτες στην Αττική, το Δημόσιο θα αποκόμιζε έσοδα ύψους 10,5 δις ευρώ, ενώ 300 εκ. ευρώ θα καταβάλλονταν άμεσα από τον επενδυτή ως πρώτη δόση.

Περισσότερα...

karvelasΝέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μέσα σε σαράντα χρόνια δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος, συναλλάχθηκαν με τη διαπλοκή, λεηλάτησαν τη χώρα και στο τέλος την οδήγησαν στα μνημόνια και στο ΔΝΤ. Έκαναν καθεστώς το τρίπτυχο, πολιτική, τράπεζες και ΜΜΕ. Κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό, υποθήκευσαν το μέλλον, οδηγώντας τα παιδιά μας στην ανεργία και στον ξεριζωμό, τους πολίτες στην ανέχεια και στην αναξιοπρέπεια και την Ελλάδα σε διεθνή απομόνωση και αναξιοπιστία. Σήμερα, αντί να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και χωρίς καμία μεταμέλεια για τις πράξεις τους, εμφανίζονται τιμητές, έτοιμοι να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, πρόθυμοι να υπηρετήσουν ντόπια και ξένα συμφέροντα και να ταπεινώσουν τη κοινωνία. Τολμούν να υποδεικνύουν, να κρίνουν και να διεκδικούν. Ο λαός όμως τους έκρινε, τους καταδίκασε και θα το κάνει πάλι όταν έρθει η ώρα, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα εμπιστοσύνη και εναποθέτοντας την ελπίδα του στη σημερινή κυβέρνηση και στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Περισσότερα...

tatoyl evi«Ξεχνούν πως η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη, όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα. Τρομάζεις όταν, ύστερα από πικρές δοκιμασίες, καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου, τρομάζεις...

γιατί δεν μπορείς πια να βρεις δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άνανδρες πράξεις σου, ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους. Ξέρεις πως εσύ, όχι η μοίρα, όχι η τύχη, μήτε οι άνθρωποι γύρω σου, εσύ μονάχα έχεις, ό,τι και αν κάμεις, ό,τι και αν γίνεις ακέραιη την ευθύνη.

Περισσότερα...