Πολύ πρόσφατα στο εξαιρετικό συνέδριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το  Ellines.com, ειπώθηκε από τον Έλληνα καθηγητή αεροδιαστημικής μηχανικής και ερευνητή της NASA κ. Περικλή Παπαδόπουλο καθώς και από τον Έλληνα πατριώτη τον κ. Μακρή που ζει και εργάζεται στη μακρινή Αυστραλία, έχοντας πολύ μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του (στον τομέα των κατασκευών και των επενδύσεων), ότι τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία σε ό,τι ασχολείται ο καθένας μας, θα πρέπει να είναι το θάρρος, η βαθειά ψυχή και ο ενθουσιασμός. Ασφαλώς και έχουν απόλυτο δίκιο στα λεγόμενα τους, μόνο με τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να ξεκινήσει κάτι, να προχωρήσει, να πάει πιο κάτω σε όλους τους τομείς: τον προσωπικό, τον κοινωνικό, τον εργασιακό, τον πολιτικό. Διαχρονικά στο πέρασμα του ελληνισμού ανά τους αιώνες τέτοια χαρακτηριστικά ήταν αναπόσπαστα στοιχεία των Ελλήνων. Δυστυχώς όμως την τελευταία πεντηκονταετία εξέλειψαν όλα, και την θέση τους πήραν τελείως αλλότρια προς τον Ελληνισμό στοιχεία. Οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξουσίες χάραξαν το δικό τους δρόμο και το χειρότερο είναι ότι έμαθαν και εμάς τους πολίτες σε άλλους τρόπους ζωής - δανεικούς τρόπους ζωής.

Άραγε αν τον Οκτώβριο του 1940 ο ελληνικός λαός δεν διακατέχετο από Θάρρος, Ψυχή, Ενθουσιασμό και Αγάπη για την Πατρίδα θα αντιστεκόταν απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα ?

Η Νέα Γενιά, η Γενιά της Κρίσης καλείται σήμερα να αλλάξει τον τόπο, οι ίδιοι οι πολίτες χωρίς την παρουσία αυτόκλητων σωτήρων  μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε απέναντι στην κρίση που μας έφερε η ανικανότητα των κυβερνώντων, που μας έφερε η περιβόητη Γενιά του Πολυτεχνείου…!!! Εμείς οι νέοι θα πρέπει να δώσουμε το παρόν και να ξαναφέρουμε στη ζωή μας τις αξίες και τα χαρακτηριστικά εκείνα όπως το θάρρος, τη βαθειά ψυχή και τον ενθουσιασμό. Με αυτά τα στοιχεία καθώς και με άλλα, που πλέον καθημερινά επανέρχονται στην ζωή μας, θα μπορέσουμε πράγματι να

Αλλάξουμε την Εικόνα!!!

 

 

Νικόλαος Γιαννακόπουλος                                                                         Τρίπολη 27-10-2013

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: