xanthiΟ Αστέρας ήθελε τη νίκη για να ανασάνει, η Ξάνθη για να ελπίζει στα play offs αλλά το τελικό 0-0 δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο

Ο Αστέρας είχε δύο καλές στιγμές με τον Μάσα, η Ξάνθη μία με τον Βασιλακάκη ενώ για τους Αθανασιάδη-Ζίβκοβιτς δεν ήταν η μέρα τους να δουν τα δίχτυα τους να κουνιούνται. Έτσι, το ματς κόλλησε στο μηδέν και οι Ακρίτες θα ψάξουν το θαύμα για το πλασάρισμά τους στην 5άδα.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Στάικος Βεργέτης είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, με τους Γιαννούλη-Μπέρτο να είναι στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ οι Τριανταφυλλόπουλος-Σελίν ήταν τα δύο στόπερ. Τσουκαλάς και Ιγκλεσιας ήταν τα δύο χαφ κι οι Μάσα, Φαρίνια, Ιωαννίδης ήταν πίσω από τον Μανιά.

Από την άλλη, ο Λουτσέσκου σε σύστημα 4-2-3-1, παρέταξε την ομάδα του με τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα και τους Γουάλας-Μπαξεβανίδη αριστερά και δεξιά στην άμυνα και τους Λισγάρα-Καρασαλιδη στο κέντρο. Καμαρά και Λουσέρο ήταν το δίδυμο στα χαφ, ο Βασιλακάκης ήταν πίσω από τον Γιουνές κι οι Λάζιτς-Σολτάνι ήταν στο αριστερό και δεξί άκρο της επίθεσης.

Το ματς
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπήρχε αρκετός εκνευρισμός, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Τόσο οι Αρκάδες, όσο κι οι Ακρίτες προσπαθούσαν να μπουν στην αντίπαπη περιοχή αλλά στην τελική πάσα πάντα κάποιο... πόδι «χαλούσε τη δουλειά».

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήρθε στο 23' όταν ο Μάσα έπιασε την κεφαλιά στη σέντρα του Ιωαννίδη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτα. Μέχρι να βγει το πρώτο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, με τους Ακρίτες να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Γκοντό, η επιστροφή
Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν θέαμα. Ο Λουτσέσκου θέλοντας να αλλάξει την ομάδα του προς το καλύτερο προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 53' βάζοντας τους Πιτσέλι και Ντε Λούκας αντί των Λάζιτς και Καμαρά.

Στο 65' είδαμε ένα σουτ από τον Μανιά αλλά ο Ζίβκοβιτς το σταμάτησε εύκολα, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αθανασιάδης με διπλή προσπάθεια (πρώτα με το πόδι και μετά με το χέρι) σταμάτησε τ σουτ του Βασιλακάκη σε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια.

Στην ακριβώς επόμενη στιγμή του ματς, ο Ζίβκοβιτς έπρεπε να πέσει στα πόδια του Γκοντό για να μην επιτρέψει τον αντίπαλο να γίνει επικίνδυνος. Στο 74' ο Μάσα είχε άλλη μια καλή στιγμή, από τη σέντρα του Μπέρτου, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 80' ο Γκοντό πήγε ν ακρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο πορτιέρε της Ξάνθης μπλόκαρε την μπάλα και 5' αργότερα, ο Μάσα σε ακόμη μια καλή στιγμή είδε την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ετσι, οι δυο ομάδες έμειναν στο μηδέν, με την Ξάνθη σαφώς να είναι μεγαλύτερη χαμένη μιας και σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ βλέπει τα πλέι οφ να κάνουν... φτερά.

Mvp: Ο Μανώλης Μπέρτος ήταν πολύ καλός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά, μιας και όταν έβγαινε μπροστά η ομάδα του, από τα πόδια του πέρασαν αρκετές μπάλες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιουνές. Είναι η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος και σε ματς που η ομάδα του ήθελε τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει για την 5άδα, δεν έκανε ούτε φάση. Δεν φάνηκε ότι έχει πετύχει 17 γκολ!

Στο ύψος του: Ο Γκοντό επέστρεψε ύστερα από καιρό, προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός σε δύο στιγμές που είχε. Αν πετύχαινε και το γκολ θα ήταν MVP. Βέβαια θα ήταν άδικο να λέγαμε ότι δεν ξεχώρισε κι ο Αθανασιάδης που με την απόκρουσή του (με διπλή προσπάθεια) κράτησε τη ομάδα του «όρθια» στο σουτ του Βασιλακάκη.

Η γκάφα: Ένας παίκτης όπως ο Μάσα θα μπορούσε στο 23' να δείξει μεγαλύτερη ψυχραιμία και να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Η κεφαλιά του πέρασε άουτ όμως και μαζί μ' αυτή... πέταξαν δυο βαθμοί.

Το στραγάλι: Δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση ο Καραντώνης, πέρα από τη φάση στην αρχή του ματς που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Καρασαλίδη στο 6'. Ο ίδιος όμως μάλλον καλά έκανε και άφησε τη φάση να εξελιχτεί.

Το ταμείο του GAZZETTA.gr: Ο Αστέρας έμεινε αήττητος για 5ο σερί ματς, ενώ η Ξάνθη λέει «αντίο» στη μάχη των πλέι οφ. Ο Βεργέτης κρατάει την προσπάθεια του Γκοντό στην επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον κράτησε πολύ καιρό εκτός, ενώ για πρώτη φορά είδαμε - έστω και στον πάγκο - τον Ζουμά!

Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σέλιν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς (76' Κυριακόπουλος), Ιγκλέσιας, Ιωαννίδης (62' Χαμντανί), Φαρίνια (67' Γκοντό), Μάσα, Μανιάς.
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασανίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Καμαρά (53' Ντε Λούκας), Σολτάνι, Βασιλακάκης, Λάζιτς (54' Πιτσέλι), Γιουνές.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: