gortinia 1Σε απάντηση Δελτίου Τύπου του Δήμου Γορτυνίας, σχετικά με άρθρο στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδος μας για την δωρεά του ασθενοφόρου από την εταιρεία «Α.Βλάχος Α.Ε.» θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:
Καταρχάς εκφράζουμε τη χαρά μας που «ενεργοποιήθηκε» το Γραφείο Τύπου του Δήμου καθόσον, δυστυχώς, σπανίζουν εκ μέρους του τα ενημερωτικά Δελτία Τύπου, ενώ η πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα του Δήμου γίνεται κυρίως από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, η οποία και λειτουργεί άψογα. Επισημαίνουμε δε ότι η ορθή και εύρυθμη λειτουργία ενός Γραφείου Τύπου, επιβάλλει καταρχάς τα Δελτία Τύπου να αποστέλλονται με e-mail ή φαξ στα M.M.Ε. και όχι να αναρτώνται προ της αποστολής τους από Δημοτικό Σύμβουλο στην προσωπική του σελίδα στο facebook!


Η πορεία της εφημερίδος μας εδώ και 50 σχεδόν χρόνια, έχει αποδείξει ότι πάνω από όλα υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των Γορτυνίων, χωρίς να εμπλέκεται σε κομματικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Αγωνίζεται για τα προβλήματα της επαρχίας μας και τα αναδεικνύει, προκειμένου πάντα να βρεθούν λύσεις, κάτι που αναγνωρίζεται από τους χιλιάδες αναγνώστες της.
Σχετικά με το δημοσίευμα, εμείς μεταφέραμε την καταγγελία του κ.Βλάχου που έγινε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24.2.2017 για το γεγονός ότι κανένας αρμόδιος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του επί δύο μήνες σχετικά με τη δωρεά του! Η απάντηση που δόθηκε από πλευρά της διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο εκείνη την ημέρα, το οποίο και παρακολουθήσαμε, ήταν ότι το θέμα έχει διαβιβαστεί στη Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς όμως περαιτέρω λεπτομερή ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, όπως αυτές αναφέρονται στο σήμερα εκδοθέν Δελτίο Τύπου του Δήμου.
Περαιτέρω όπως μας παραπονέθηκε ο κ.Βλάχος, ακόμα και μετά την ως άνω Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα ως δωρητής, είτε για την πορεία της δωρεάς του, ούτε του ζητήθηκε και όποια τυχόν συνδρομή του. Αλλά και ουδέποτε ενημερώθηκε στη συνέχεια από το Δήμο για την επιστολή του ΕΚΑΒ, που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του Δήμου σχετικά με τα δικαιολογητικά νομικού, τεχνικού και νοσηλευτικού ελέγχου, τα οποία απαιτούνται ώστε το ασθενοφόρο να θεωρηθεί κατάλληλο για χρήση.

Μετά από αυτήν τη συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου, ο ίδιος πήγε από μόνος του και στάθμευσε το ασθενοφόρο σε παρκινγκ του Δήμου Γορτυνίας στη Δημητσάνα την περασμένη εβδομάδα. Και του προξένησε έκπληξη πως μετά και από το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδος μας, κλήθηκε για πρώτη φορά στις 5.04.2017 από τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να τους παραδώσει τα κλειδιά, οι οποίες επικαλέστηκαν– μετά από 3 μήνες πλέον - ότι το ασθενοφόρο ανήκει στην περιουσία του Δήμου.
Όλα δε τα παραπάνω τα αναφέρουμε, διότι κύριος στόχος του άρθρου μας, όπως επισημάναμε και σε αυτό, ήταν να προβληματιστούμε για την "άκομψη" στάση προς ένα δωρητή. Παραλλήλως δε για το γεγονός ότι δυστυχώς κάποιοι ερμήνευσαν τη δωρεά του κ.Βλάχου, ως πιθανή μελλοντική υποψηφιότητά του στο Δήμο Γορτυνίας, κάτι το οποίο ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά στη ως άνω συνεδρίαση! Και περαιτέρω δε λυπούμαστε που, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η δωρεά του είναι «πρακτικά άχρηστη».
Εμείς θέλουμε, λοιπόν, να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα, κάθε είδους δωρεά είναι πολύτιμη για τον τόπο μας και καλόν θα είναι τους ανθρώπους που προβαίνουν σε αυτές να μην τους πικραίνουμε με τη συμπεριφορά μας!
Εν κατακλείδι, χαιρόμαστε πάντως που το άρθρο μας αποτέλεσε αφορμή για να ενημερωθεί για πρώτη φορά και ο κ.Βλάχος για την πορεία της δωρεάς του αλλά και οι δημότες του Δήμου Γορτυνίας, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων είχαν υποβάλει και σχετικά ερωτήματα (προφορικώς ή εγγράφως), χωρίς όμως να λάβουν απάντηση.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΟΡΤΥΝΙΑ»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: