20170521 100702 PΤο Σάββατο το απόγευμα 20 Μαιου και την Κυριακή το πρωί 21 Μαίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Παγγορτυνιακή Ένωση γιόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως στο όμορφο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο λόφο του Φιλοπάππου, το οποίο αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Προδρόμου Γορτυνίας.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός και την επόμενη ημέρα, που πανηγύριζε και το παρεκκλήσιο, έγινε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασίες υπέρ υγείας όλων.
Τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Αρχιμανδρίτης π.Λεόντιος Θεοδωρόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Συνοδινός, Οικονόμος του Μετοχίου, που εκήρυξε και το Θείο Λόγο. Οι άρτοι ήταν προσφορά της Παγγορτυνιακής Ένωσης.


Και τις δύο ημέρες παρευρέθηκαν αρκετοί Γορτύνιοι και φίλοι της Ένωσης στην Αθήνα όπως και δεκάδες προσκυνητές. Μεταξύ αυτών και αρκετά μέλη του Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Πλέσσια, τον επίτιμο Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστα Καλύβα, tτην εκδότρια της εφημερίδας Γορτυνία Πένυ Καλύβα τους Δημοτικούς Συμβούλους Γορτυνίας Ευάγγελο Θεοδωρόπουλο Στάθη Κούλη (τ.Δήμαρχος Λαγκαδίων),Ελένη Θανοπούλου και Δήμου Δάφνης Υμηττού Δημήτρη Γιαννακούρα,,αρκετοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων.

 

Αναδημοσίευση από εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

20170521 101937 P

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: