xloriosiΜε αφορμή την παρέμβαση κατοίκων του Λύκαιου στο Δήμο Μεγαλόπολης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βλασόγιαννης εξέδωσε ανακοίνωση που ενημερώνει για το θέμα της χλωρίωσης του νερού στο χωριό.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης

Σε απάντηση του εγγράφου με αριθμ. πρωτ. 1402/05-02-2016 που αφορά στην φημολογία περί της εγκατάστασης συστήματος χλωρίωσης στη νέα δεξαμενή της Τ.Κ. Λυκαίου, σας ενημερώνουμε ότι η επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης της εν λόγω δεξαμενής, είναι έργο ανεξάρτητο από την αναγκαιότητα ή μη της εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος.

Όπως άλλωστε οφείλει κάθε υπεύθυνη δημοτική αρχή, έτσι και ο Δήμος Μεγαλόπολης, όταν κατασκευάζεται μία νέα δεξαμενή υδροδότησης θα πρέπει να διασφαλίζεται η δυνατότητα ηλεκτροδότησής της προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ηλεκτροδοτούμενου εξοπλισμού στον χώρο της (π.χ. φωτισμός της δεξαμενής, ηλεκτρική παροχή για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης κλπ). Όπως και να’χει, η ηλεκτροδότηση δεν σημαίνει υποχρεωτικά και χλωρίωση, χλωρίωση γίνεται μόνο όταν απαιτείται.

Όσον αφορά στα όσα ανυπόστατα αναφέρονται για το θέμα της χλωρίωσης του νερού, σας ενημερώνουμε ότι η χλωρίωση ως διαδικασία απολύμανσης του νερού ύδρευσης εφαρμόζεται κατά κόρον από όλες σχεδόν τις ΔΕΥΑ (συμπεριλαμβανομένων των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ), για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, σας γνωστοποιούμε ότι η χλωρίωση αποτελεί μια εκ’ των ενδεδειγμένων τρόπων απολύμανσης για την προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενους μικροβιολογικούς κινδύνους στο πόσιμο νερό, όπως άλλωστε αναφέρεται στην κείμενη εθνική νομοθεσία (ΚΥΑ Υ2/2600/01, ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/07, Υγειονομική Διάταξη ΥΜ/5673/57, Εγκύκλιος Υπουργείου Υγείας ΔΥ2/οικ. 11540/10 κλπ).

Επιπλέον, σας θυμίζουμε ότι το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου μέχρι και την κατασκευή και λειτουργία της νέας δεξαμενής χλωριώνονταν με την διαδικασία της ροαναλογικής χλωρίωσης! Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μέσω του διαπιστευμένου εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα προβεί στη λήψη και εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων νερού από την Τ.Κ. Λυκαίου και εντός του 2016, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποιότητα του νερού ύδρευσης, όπως άλλωστε κάνει για όλες τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων
Βλασόγιαννης Παναγιώτης

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: