paleontologiaΟ Δήμος Μεγαλόπολης με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας παλαιοντολογικών ανασκαφών του Καθηγητή Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιου Θεοδώρου και σε συνεργασία με την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών διοργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα ξενάγησης και γνωριμίας στον Ενημερωτικό Σταθμό – Εργαστήριο Παλαιοντολογίας στο Ίσιωμα Καρυών Μεγαλόπολης για μαθητές σχολείων καθώς και Βιωματικό Σεμινάριο Παλαιοντολογίας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η γνωριμία με τον παλαιοντολογικό πλούτο του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς «φωτίζει» περιόδους σημαντικών γεωλογικών συμβάντων και περιβαλλοντικών αλλαγών αλλά και αλλαγών του κλίματος. Η επιστημονική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Θεοδώρου, τη συνεργάτιδά του υποψήφια Δρ. MSc. Βασιλική Μητσοπούλου και τη γεωλόγο Διονυσία Λιακοπούλου, οι οποίοι θα «ταξιδέψουν» το κοινό τους σε ξηρές και θάλασσες του παρελθόντος, όταν ζούσαν προϊστορικά φυτά και ζώα που έφεραν στο φως οι παλαιοντολογικές ανασκαφές. Τα περισσότερα από αυτά τα πρωτογνώρισε ο άνθρωπος όταν ήλθαν στην επιφάνεια από την «παλαιοντολογική σκαπάνη».

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθητών Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 , ώρα 11.30 – 13.00
Τρίτη 24 Μαΐου 2016 έως και Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 09.00 -13.00.

Κατά την διάρκεια των προγραμμάτων θα δοθεί ευκαιρία στους μαθητές που θα παρευρεθούν να πραγματοποιήσουν την δική τους «ανασκαφή», να φτιάξουν και να πάρουν μαζί το δικό τους αντίγραφο απολιθώματος, να προσπαθήσουν να συντηρήσουν μόνοι τους ένα πραγματικό απολίθωμα ή να συμμετάσχουν σε ομαδικό παιγνίδι επιστήμης και μνήμης.

Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών
Παρασκευή 27 Μαΐου , 18.00 έως 20.00
Σάββατο 28 Μαΐου 11.00 έως 13.00

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει ξενάγηση από την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου στο χώρο του Ενημερωτικού Σταθμού – Εργαστηρίου Παλαιοντολογίας, γνωριμία των εκπαιδευτικών μεταξύ τους, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, αναπαράσταση ανασκαφής, κατασκευή αντίγραφου παλαιοντολογικού απολιθώματος κλπ.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Για την αρτιότερη διοργάνωση του σεμιναρίου των εκπαιδευτικών παρακαλούμε, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση, μέχρι 23 Μαΐου 2016 και να την αποστείλουν στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax:2791024542. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα Βασιλική Μητσοπούλου τηλ.: 6978048560 ή στην κα.Μπάρλα Ευαγγελία τηλ.2791360273.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: