mixopoulos 2Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Μιχόπουλος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το έτος 2014 του Δήμου Μεγαλόπολης στις 15/12/2013.
Ο πρώην Δήμαρχος Γόρτυνος κ. Μιχόπουλος σε έντονο ύφος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο κ. Μπούρα του είπε έως εδώ... Βουλιάξατε τον τόπο και ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε το κέντρο ανάπτυξης των τριών νομών Αρκαδίας Μεσσηνίας Λακωνίας, αν είχατε υιοθετήσει την πρόταση μου από την αρχή του 2011 για μια άτυπη και παραταξιακή ομάδα εργασίας και διαβούλευσης που αυτή θα ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Τσιριγώτης Φουσέκης Τσέκερης Μιχόπουλος με επικεφαλή εσάς η περιοχή θα είχε πάει 100 χρόνια μπροστά.

Αλλά, εσείς τότε την απορρίψατε και συνεχίζετε έως και σήμερα στην παλαιοκομματική αντίληψη και τακτική κλεισμένος στον κακό εαυτό σας κ. Μπούρα και δυστυχώς αυτό το πληρώνει ο τόπος μας.
Σας δημοσιεύουμε όλη την ομιλία του κ. Μιχόπουλου κατά την συζήτηση του προϋπολογιμου οικ. Έτους 2014 Δήμου Μεγαλόπολης.
Κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Συζητάμε σήμερα τον τρίτο και τελευταίο προϋπολογισμό αυτής της δημοτικής περιόδου 2010 – 2014. Σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αισθάνομαι ότι πετύχαμε. Τις ανησυχίες μου θα τις εκφράσω πιο κάτω με καθαρό τρόπο και με σαφήνεια.
Ως μέλος της Αντιπολίτευσης θα ήταν εύκολο για μένα να αναγνώσω τους προηγούμενους ετών προϋπολογισμούς από το 2011 έως και σήμερα για να κερδίσω τις εντυπώσεις, θεωρώ όμως ότι θα είχα πέσει στην παγίδα της συνηθισμένης τακτικής, να θεωρείται μια συνηθισμένη συζήτηση με την πλειοψηφία να κλείνει τα αυτιά της και εμείς ως αντιπολίτευση να μένουμε στην ασκούμενη κριτική μας, και να φεύγουμε από εδώ όλοι ικανοποιημένοι.
Όμως βγαίνοντας από εδώ, όλοι αντιμετωπίζουμε την σκληρή πραγματικότητα , δηλαδή τι; Μία πόλη και μία περιοχή, ένα λεκανοπέδιο να βρίσκεται σε απομόνωση χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική, χωρίς μέλλον, μια περιοχή υποβαθμισμένη, ξεχασμένη, απομονωμένη και παράλληλα ξεκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα , αφού η περίφημη συνδετήρια οδός της Μεγαλόπολης έχει ξεπεράσει και της Άρτας το γεφύρι.
Μία κοινωνία διαλυμένη χωρίς κατεύθυνση αφού εκείνο το περίφημο γραφείο πληροφόρησης δε λειτούργησε ποτέ. Ο πληθυσμός να συρρικνώνεται σε μεγάλο ποσοστό, τα χωριά να ερημώνουν, η ανεργία να καλπάζει και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της περιοχής μας να είναι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα παιδιά του Δήμου Μεγαλόπολης, οι νέοι της περιοχής μας να μην επιστρέφουν στον τόπο τους και οι όσοι βρίσκονται εδώ ακόμα, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν αλλού εργασία και να φύγουν. Δυστυχώς αυτή την πόλη παραδίδετε στη νέα γενιά κ. Δήμαρχε.
Και εμείς εδώ να αρκούμαστε σε συζητήσεις φιλολαϊκού περιεχομένου ρουσφετολογικής τακτικής μικροεξυπηρετήσεις και άλλα. Δυστυχώς!!!
Και ενώ μπορούσαμε να έχουμε κάνει την υπέρβαση το 2011 αν είχατε δεχθεί κ. Δήμαρχε την πρότασή μου για μια διαπαραταξιακή ομάδα εργασίας από τους τέσσερις πρώην Δημάρχους, που θα ήταν εργαλείο σύμπραξης και δυναμικής για τον Δήμο, δεν το κάνατε δεκτό!
Σήμερα θα ήταν κατά την άποψή μου, εάν είχατε τότε δεχθεί την πρότασή μου, πολύ διαφορετικά τα πράγματα κυρίως για τον τόπο μας, για όλους εμάς που αγωνιούμε και έχουμε επενδύσει σε αυτόν εδώ τον τόπο και κρατήσαμε τα παιδιά μας για να συνεχίσουν την προσπάθεια την δική μας, θα είχαν αλλάξει πολλά, δεν θα υπήρχε αυτή η απραξία, αυτή η μιζέρια ακόμη και γκρίνια.
Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία, δυστυχώς κ. Μπούρα μείνατε στην παλαιοκομματική αντίληψη και τακτική, στο κακό παρελθόν, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.
Αλλά όταν βουλιάζει το καράβι φταίει ο Καπετάνιος και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κ. Τσέκερης, δεν φταίνε οι ναύτες κ. Μπούρα.
Τρία χρόνια εγώ προσωπικά έχω ακούσει πολλά. Και τι δεν έχει ειπωθεί, υπερβολές, κακοήθειες, συκοφαντίες, λασπολογία.
Και ενώ από το νόμο ήσασταν υποχρεωμένοι να είχατε καταθέσει την επίσημη απογραφή των συναινούντων Δήμων Γόρτυνος και Φαλαισίας δεν το κάνατε και τρία χρόνια προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μας συκοφαντείτε και να λασπολογείτε σε βάρος εμένα και του κ. Φουσέκη. Απαξιώνοντας το έργο που επιτελέσαμε τα οχτώ χρόνια και εγώ και ο συνάδελφος κ. Φουσέκης αφού εγώ ως Δήμαρχος Γόρτυνος στις 31/12/2010 σας παρέδωσα ένα Δήμο υπόδειγμα
ένα Δήμο προορισμού
ένα Δήμο πρότυπο ανάπτυξης
Έτσι σήμερα καταθέτω τα στοιχεία του Δήμου που σας παρέδωσα στο τέλος της θητείας μου και που καταρρίπτουν όλα όσα απαξιωτικά και συκοφαντικά προσπαθήσατε με τον χειρότερο τρόπο να περάσετε στους πολίτες του Δήμου Γόρτυνος.
Αποκρύπτετε έως σήμερα κ .Μερζιώτη ότι το χρηματικό υπόλοιπο που παραλάβατε στις 31/12/2010 από τον πρώην Δήμο Γόρτυνος ήταν το ποσό 383.486,60€ και κουνούσατε το δάχτυλό σας προκλητικά επί τρία χρόνια ότι τάχα πληρώνατε έργα του πρώην Δήμου Γόρτυνος όπως επίσης αποκρύπτατε έως και σήμερα ότι εστάλησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών πάνω από 500.000,00€ για την εξόφληση έργων μετά τη συνένωση των Δήμων.
Αυτό τον Δήμο σας παρέδωσα κύριοι
Μηχανολογικός εξοπλισμός
1. Δύο Τσάπες JCB
2. Ένα Γκρέιτερ
3. Ένας ερπυστριοφόρος φορτωτής
4. Δύο φορτηγά
5. Τέσσερα ελαφρά φορτηγά 4 x 4
6. Δύο απορριμματοφόρα οχήματα
7. Ένα λεωφορείο
Συνολικό κόστος αποτίμησης 1.200.000,00€ δηλαδή ένα μηχανοκίνητο στόλο σας παραδώσαμε. Και εσείς τον διαλύσατε, ακόμα και το τριαξονικό φορτηγό το χάσατε.
ΈΡΓΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΙΣΤΙΧΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
1. Το μεγαλύτερο έργο των 100 ετών. Η αναστήλωση του ιστορικού κάστρου της Καρύταινας. Μελέτη δωρεάν από την Εθνική Τράπεζα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 1.700.000.00€
2. Αναστήλωση Αγίου Νικολάου, Μελέτη Δήμητρα Χρονά, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 680.000.00€.
3. Κατασκευή δεξαμενής Καρύταινας 140.000,00€, ενταγμένο στο λιγνιτόσημο.
4. Ασφαλτόστρωση δρόμου Καλυβάκια – Ζώνης – Τρίλοφο 250.000,00€ ενταγμένο στο Λιγνιτόσημο.
5. Ασφαλτόστρωση δρόμου Κοτύλιο – Παλάτου – Τσουράκη, ενταγμένο στο Λιγνιτόσημο 200.000,00€
6. Δρόμος Καρύταινα – Χαρατσάρι – Ατσίχολος – Παλαιόκαστρο – Ρυζοσπηλιά, ενταγμένο στο Λιγνιτόσημο με 1.000.000,00€
7. Δρόμος Κοτύλιο – Λύκαιο όρος ενταγμένο στο Λιγνιτόσημο με 300.000,00€
Και δυστυχώς τρία χρόνια τα καθυστερείτε εσκεμμένα για να τα οικειοποιηθείτε ότι ήταν δικά σας έργα. Δεν μπορείτε όμως γιατί οι πολίτες του τέως Δήμου Γόρτυνος το γνωρίζουν καλά.
1.000.000,00€ βρίσκεται στο λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα απο την εκποίηση κληροδοτήματος Παλαμίδι για την κατασκευή του γηροκομείου στη Μεγαλόπολη που με πολύ αγώνα και προσπάθειες δύο ετών εγώ ως Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου καταφέραμε αυτά τα χρήματα που είχαν χαθεί να τα φέρουμε στη Μεγαλόπολη για το γηροκομείο και να μη χαθούν και δυστυχώς τρία χρόνια εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ, ΕΑΠ
1. Μελέτη οδοποιίας κάμπου Καρύταινας, Λιγνιτόσημο
2. Μελέτη οδοποιίας, Κοτύλιο – Λύκαιο όρος (Σύλλογος Κοτυλίου)
3. Μελέτη Φαράγγι Λούσιου ποταμού, τελικό στάδιο.
ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
Τέλος επιβολής άντλησης νερού στη ΔΕΗ 0.5% ανά κυβικό έσοδα για το Δήμο περίπου 500.000,00€ το χρόνο και εσείς δεν το συνεχίσατε για να μην χαλάσετε τη σχέση σας με τη ΔΕΗ.
ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ
Άρτια υποδομή στο σύνολο του Δήμου χωρίς σημαντικά προβλήματα σε οδοποιία και ύδρευση
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 31/12/2010 = 383.486,60€
Αυτό το Δήμο σας παραδώσαμε κ. Μπούρα και παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά ώστε να σταματήσουν την προπαγάνδα τους τα παπαγαλάκια σας διαδίδοντας δεξιά και αριστερά ότι τάχα δεν μπορέσατε να παράγετε έργο διότι παραλάβατε χρεωμένους Δήμους.
Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει τα περισσότερα έσοδα λόγο ΔΕΗ – Λιγνιτόσημο – Ειδικό Τέλος και δυστυχώς είμαστε ο τελευταίος σε έργα και ανάπτυξη.

ΚΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ή Ο ΓΥΑΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΪΟΥ 2014 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: