Παρά τη

karnavali megalopoli

δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα μας, το καρναβάλι είναι ένα πολιτιστικό και ψυχαγωγικό γεγονός, ένας καθιερ

ωμένος θεσμός για τη Μεγαλόπολη που πρόκειται πρέπει να σταματήσει. Έφτασε η ώρα λοιπόν, να κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Ο Δήμος Μεγαλόπολης με τη βοήθεια όλων αυτών που αγαπούν το Καρναβάλι Μεγαλόπολης και το στηρίζουν με την εθελοντική τους προσφορά, καθώς και σε συνεργασία με φορείς και άλλους Δήμους, διοργανώνει και φέτος το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα πιο δυναμικό Καρναβάλι της περιοχής.
Για 19η συνεχή χρονιά το Καρναβάλι Μεγαλόπολης είναι εδώ. Έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να χαρίσει απλόχερα χαμόγελα σε όλους μας.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αρχίζουν τη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 με το «Παραδοσιακό Τσίκνισμα» στο Λεοντάρι και διαρκούν μέχρι τη Καθαρά Δευτέρα 03 Μαρτίου με «Κούλουμα» στο Δυρράχι.
Η Καρναβαλούπολη φέτος μετ

ατρέπεται σε «Χώρα των Ζαχαρωτών» και στο κορύφωμα των εκδηλώσεων ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ στη Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση τη Κυριακή 02 Μαρτίου.
Φορέστε τις μάσκες σας, συμμετέχετε στη κεφάτη παρέα των καρναβαλιστών και αφήστε την να σας παρασύρει στους τρελούς ρυθμούς του Καρναβαλιού, που τα προβλήματα κάνουν στην άκρη και δίνουν τη θέση τους στη χαρά και τη διασκέδαση. Ελάτε να περάσουμε όμορφες στιγμές.
Έλα κι εσύ στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης

2014!

* Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για 19η συνεχή χρονιά το Καρναβάλι Μεγαλόπολης είναι ΕΔΩ! Παρά τα προβλήματα, παρά την κρίση ή ίσως και εξαιτίας τους. Είναι μια ευκαιρία να γελάσουμε με την καρδιά μας, να χορέψουμε μέχρι να τρυπήσουν τα παπούτσια μας και να μεταμφιεστούμε σε ό,τι αγαπάμε και ό,τι μισούμε.

«19ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης!». Έλα

κι εσύ!!! Θα περάσουμε γλύκα!!!

1. Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ»: στο Λεοντάρι.

• Ώρα 7.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λεονταρίου.

Ομορφιά, παράδοση και φιλοξενία! Οι ψησταριές θα ανάψουν και πάλι για να «το τσικνίσουμε» με μεζέδες και άφθονο κρασί με τη συνοδεία μουσικής.

2. Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΤΩΝ !!!»: Ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης

Το τρένο της Καρναβαλούπολης, που δεν σταμάτησε να ταξιδεύει τη χρονιά που πέρασε, φέρνει από τα ταξίδια του τις πιο γλυκές γεύσεις και φτιάχνει τη «Χώρα των Ζαχαρωτών» . Μια χώρα ζαχαρένια, γλυκιά, νόστιμη, γευστική, απλά α-πο-λαυ-στι-κή!!! Μια χώρα γεμάτη γεύσεις, παιχνίδια, διασκέδαση, χρώμα, ένταση και κέφι. Μια χώρα που περιμένει μικρούς και μεγάλους να παίξουν και να διασκεδάσουν, να μπουν σε ρυθμό καρναβαλιού, να «ζωντανέψουν» την παιδική τους ηλικία.
Πρώτη στάση το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου σ

τις 11:00 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, με γεύσεις και παιχνίδια για τους μικρούς καρναβαλιστές.
Και φυσικά εκεί θα είναι και τα κορίτσια του γυμναστικού συλλόγου «Αθλητικός Παλμός» για να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης

στους ρυθμούς της zumba!!!
Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης.

3. Σάββατο 1 Μαρτίου, «ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΤΟ "CARNIVAL EXPRESS" ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΩΤΩΝ»: Ώρα 11.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης.

Στη δεύτερη στάση του τρένου της Καρναβαλούπολης ένα τεράστιο επιτραπέζιο στήνεται στο κέντρο της «Χώρας των Ζαχαρωτών» . Οι ομάδες των σχολείων παίζουν, ενώ οι μικροί και οι μεγάλοι μας φίλοι κάνουν βόλτα με το πραγματικό, απο

κριάτικο mini express train, που για πρώτη φορά κινείται στους δρόμους της Μεγαλόπολης, για μια αποκριάτικη διαδρομή στα κεντρικά σημεία της πόλης μας.
Ελάτε όλοι να ταξιδέψετε το Σάββατο 1 Μαρτίου. Σταθμός αναχώρησης: Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης. Ώρα: 11:00 π.μ..
Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης.

4. Σάββατο 1 Μαρτίου, «ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ»: Ώρα 8.00 μ.μ., στην σκεπαστή πλατεία Πολυβίου.

Θα αναβιώσουμε το αποκριάτικο έθιμο ανάμματος φωτιάς.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τον εθελοντισμό, θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό βραστό, μακαρόνια, ζεστές τηγανίτες, κ.α. Για να θυμίσουν στους παλιούς ή να γνωρίσουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου μας.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, θα παρουσιάσουν τον τόπο τους και θ

α προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικά φαγητά και γλυκίσματα.
Επίσης, κοντά μας θα βρίσκεται και ο Χρήστος Μυλωνάς, με μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών, για μια πολιτιστική-μουσική εκδήλωση, με γνήσια πάντοτε δείγματα απ' τη δημοτική μας μουσική, όπως εξάλλου μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια τόσο αυτός όσο και ο πατέρας του Παναγιώτης Μυλωνάς, μέσα από τις εκπομπές τους. Να τονίσουμε ότι ο Χρήστος Μυλωνάς είναι κατά το ήμισυ πατριώτης μας, αφού η μητέρα του κατάγεται από το Δυρράχι κ

αι πήγε σχολείο στην Μεγαλόπολη.

5. Κυριακή 2 Μαρτίου, «ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ»:Ώρα 3.30 μ.μ., στη Μεγαλόπολη.

Τρίτη στάση του πραγματικού τρένου της Καρναβαλούπολης: το «Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2014»!!! Το τρένο φτάνει στις 3:30 ακριβώς και συνοδεύεται από άρματα, μασκαράτες και εκατοντάδες παρέες καρναβαλιστών που θα παρελάσουν κατά μήκος των οδών Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου και θα παρασύρουν όλους τους θεατές στον τρελό ρυθμό τους. Ένας γνωστός παρουσιαστής- έκπληξη θα σχολιάσει τους καρναβαλιστές πο

υ θα παρελάσουν, θα καυτηριάσει την επικαιρότητα και θα ανεβάσει το κέφι μας στα ύψη!!!
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει γλέντι στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης όπου το χορό θα ανοίξει ο «Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης». Έπειτα θα απολαύσουμε την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρήψη πυροτεχνημάτων!

* Και μην ξεχνάτε το γκρουπ ελεύθερων συμμετοχών. Μασκαρευτείτε κι ελάτε όλοι!

6. Κυριακή 2 Μαρτίου, «ΑΝΑ

ΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΦΩΤΙΑΣ»:Ώρα 7.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Καρύταινας.
Μια μεγάλη φωτιά θα ανάψει στην κεντρική πλατεία της Καρύταινας, και γύρω της θα στηθεί αποκριάτικο γλέντι με μουσική, τραγούδι, χορό, μεζέδες και παραδοσιακό τσουκαλόκαυτο!

7. Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου, «ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙ »: Ώρα 11.00 π.μ

Καρναβαλιστές ξεκινούν από τις γειτονιές, περιφέρονται στο χωριό και καταλήγουν στην πλατεία Λίθαρο όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και ο καρναβαλιστής παπάς, με σκωπτικό χαρακτήρα, σχολιάζει τα ευτράπελα

της περασμένης χρονιάς. Στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες.

Φορέστε τις μάσκες σας, συμμετέχετε στην κεφάτη παρέα των καρναβαλιστών και ταξιδέψτε και φέτος στους τρελούς ρυθμούς του Καρναβαλιού, που τα προβλήματα κάνει στην άκρη και δίνει τη θέση τους στη χαρά και τη δι

ασκέδαση. ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2014!

(Οι δραστηριότητες στη «Χώρα των Ζαχαρωτών» στηρίζονται στην εθελοντική εργασία των παιδαγωγών του βρεφονηπιακού σταθμού και του ΚΔΑΠ του Δήμου Μεγαλόπολης, καθώς και τη βοήθεια πολλών εθελοντών!)
* Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία θα μεταφερθούν στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου (Λαϊκή).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: