SXOLEIO 1Καταγγελία της απόφασης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Στις 4 Μαρτίου με το υπ' αριθμ. 3434 έγγραφό της η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων σε Σχολικές Μονάδες του Νομού και της Περιφέρειας.
Οι Σύλλογοι γονέων Λυκείου και Γυμνασίου Μεγαλόπολης καταγγέλουμε την απαράδεκτη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου καθώς και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να λειτουργήσουν το Λύκειο και το Γυμνάσιο τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα συγκεκριμένα στις 23,24,25 Απριλίου 2014.
Το ενδιαφέρων τους όμως είναι υποκριτικό:
Ενώ η διοίκηση << διαρρηγνύει τα ιμάτια της >> για την απώλεια λίγων διδακτικών ωρών κατά τις ημέρες των καταλήψεων σε περιορισμένο αριθμό σχολείων , δεν ενοχλείται καθόλου για την απώλεια πολλαπλάσιων διδακτικών ωρών μαθημάτων λόγω των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτές οι ώρες πότε θα αναπληρωθούν; Όλοι λοιπόν αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα δεν είναι η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών αλλά η τιμωρία των μαθητών και η επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους καθηγητές.


Εκτός των ανωτέρω πρέπει να επισημάνουμε ότι σε ορισμένα υπό κατάληψη σχολεία με αυθαίρετη ερμηνεία των νόμων δόθηκε εντολή για απογευματινή λειτουργία τις ημέρες κατάληψης με αποτέλεσμα οι μεταφερόμενοι μαθητές να χρεωθούν απουσίες λόγω ελλείψεως συγκοινωνίας και να ανατραπεί ο προγραμματισμός όλων των μαθητών και των καθηγητών.
Θεωρούμε απαράδεκτο το προεδρικό διάταγμα το οποίο πάρθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2013 και την απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή στις 4 Μαρτίου 2014 ενώ οι καταλήψεις έγιναν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013.
Κύριοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης και του Υπουργείου Παιδείας:
• Αμφισβητείται το νομικό θεσμοθετημένο πλαίσιο περί διακοπών (Πάσχα) και λήξεως σχολικού έτους με την εγκύκλιο 48508/Γ2/31-03-2014 του ΥΠΑΙΘ;
• Είναι παιδαγωγικά σωστό να ανατρέπεται ο προγραμματισμός των μαθητών, ιδιαιτέρως των μαθητών της Γ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με απόφασεις της τελευταίας στιγμής;

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Για τα Δ.Σ των συλλόγων

Πρόεδρος Γραμματέας Πρόεδρος Γραμματέας

Α.Μάντης Γ.Μαχαίρα Μ.Τσολιά Ε.Πρεκετέ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: