«Οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε στα σχολεία μας την ιστορία του τόπου μας, γιατί παρά το γεγονός ότι παθαίνουμε δεν μαθαίνουμε» είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος για το μήνυμα της Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος, η 192η Επέτειος της οποίας γιορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου, με κάθε λαμπρότητα και ανοιξιάτικο καιρό στην έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Και τα μηνύματα της Β’ Εθνοσυνέλευσης τα οποία πρέπει να αποτελέσουν παραδείγματα και να τα ακολουθήσουν οι ίδιοι οι πολιτικοί που τα ανέφεραν στις δηλώσεις τους είναι πολλά και ιδιαίτερα επίκαιρα στην συγκυρία που ζούμε και στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.


a6be1da478b372fd0e8446800e3c92d9 LΒασικό μήνυμα είναι ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τότε οι Έλληνες πρόγονοί μας δεν δείλιασαν, δεν «κιότεψαν», όπως συνηθίζει να αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και έδωσαν λύση στο αδιέξοδο που υπήρχε… Αδιέξοδο που δόθηκε, όπως σημείωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος ,με την ενότητα και με το ξεκάθαρο μήνυμα που απηύθυναν και τότε οι Έλληνες στους ξένους και το οποίο πρέπει και εμείς να απευθύνουμε σήμερα.

 


Ένα μήνυμα, που κατά τον Υφ. Επικρατείας Τέρενς Κουίκ που τίμησε και αυτός τις εκδηλώσεις, είναι αυτονόητο και σχετίζεται με την αξιοπρέπεια σε μία Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

 


Μήνυμα ενότητας, συναίνεσης, συμφιλίωσης, το οποίο συνοψίζει το νόημα των εργασιών της Β’Εθνοσυνέλευσης, που εξέδωσε το πιο δημοκρατικό Σύνταγμα της εποχής και όχι μόνο.

 


Να σημειώσουμε τέλος πως η Αρκαδίας μας έχει προσφέρει πολλά στον Αγώνα του Έθνους, και όπως είπε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας και να θέλει κάποιος να προσπεράσει την προσφορά της, είναι οι τόποι και τα γεγονότα που δεν το επιτρέπουν.

 


Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις για το μήνυμα της Β΄ Εθνοσυνέλευσης κατά σειρά των: Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρου, του Αν.Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, του Υφ.Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, των Βουλευτών Κώστα Ζαχαριά, Κώστα Βλάση, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Δημάρχου Β.Κυνουρίας Τάκη Μαντά, του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και της Πολιτευτή ΝΔ Εύης Τατούλη.

 

 

Πηγή: drt915.gr


Ε.Τ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: