ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΚΟΝΑΣε σημαντικές ανακοινώσεις, κατά τη διάρκεια κοινής επίσκεψης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τρίπολης, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη, προέβη ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Σημαντικά έργα πρόκειται να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα με δέσμευση της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε το Δήμαρχος Τρίπολης: «Έχουμε ως Δήμος κάνει προετοιμασία 2,5 ετών, όλο αυτό το διάστημα που δεν υπήρχαν χρήματα, επειδή η χώρα περνούσε μία μεγάλη δοκιμασία. Απαιτούμε πλέον την ικανοποίηση των αιτημάτων που είναι αυτονόητα. Χθες ανακοινώθηκε το αποχετευτικό του Λεβιδίου, και όπως είπε ο κ. Χαρίτσης είναι θέμα ημερών»

Σχετικά με το Μαντζούνειο Μέγαρο Τρίπολης: το έργο αποκατάστασης και διαμόρφωσης έχει προχωρήσει και υπάρχει και ανάδοχος για να αρχίσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Για την αποκατάσταση του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου ήρθαν 240.000€ και θα φτιάξουμε ένα πρώτο κομμάτι που χρήζει άμεσης επέμβασης.

Αναδιάρθρωση και ενίσχυση της πανεπιστημιακής κοινότητας: Ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς και το δέχθηκαν, να γίνει η επέκταση Να του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εστίες, τμήματα κτλ στο κτίριο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Τρίπολης: Θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο πίσω από το ΕΠΑΛ. Υπάρχει χώρος και η βοήθεια των Υπουργών θα είναι απλόχερη, θα χρηματοδοτηθεί. Βρισκόμαστε στο στάδιο σύστασης της μελέτης. Θα υπάρξει ανασύσταση του φακέλου του ΕΠΑΛ, με 150.000 € από το Υπουργείο για να επισκευαστεί το συγκρότημα αυτό.

Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης: Έχουν ήδη εγκριθεί 200.000 ευρώ για τις καταστροφές που έγιναν πρόπερσι στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

Παραχώρηση του ΟΣΕ Τρίπολης στο Δήμο Τρίπολης : Σήμερα, ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης την παραχώρηση του περιβάλλοντα χώρου και των κτιρίων του ΟΣΕ στον Δήμο Τρίπολης. Επίσης, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να γίνει μουσείο και η χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού έργου προστασίας απευθείας από το Υπουργείο Υποδομών μαζί με το υπόλοιπο κομμάτι του περιφερειακού, από το γήπεδο του Αρκαδικού ως το 11ο Στρατόπεδο.»

«Σήμερα αναμένουμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του για όλα τα παραπάνω προβλήματα του τόπου μας.»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: