das2Στο δημαρχείο βρεθήκαν σήμερα, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής ομοσπονδίας Αμερικής, κ.Ρεβελιώτης, ο διοικητής του Παναρκαδικού νοσοκομείου κ.Χρόνης, ο περιφερειακός σύμβουλος και σύμβουλος του υπουργού υγείας, κ.Βαλασόπουλος, καθώς και ο δασάρχης Τρίπολης, κ. Αργειτάκης, προκειμένου να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο για να εξετάσουν τρόπους ανάδειξης του άλσους που βρίσκεται στο νοσοκομείο, έκτασης 170 στρεμμάτων.


Το άλσος περιβάλλεται από την προέκταση της οδού Ερυθρού σταυρού και την προέκταση της οδού ταξιαρχών και στόχος είναι η ανάδειξη του, προκειμένου να αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής, τόσο για τους ασθενείς του νοσοκομείου και τους επισκέπτες, όσο και για όλους τους δημότες της Τρίπολης και όχι μόνο.

‘’Εξετάσαμε όλες τις λεπτομέρειες και συζητήσαμε το τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να αναδειχθεί αυτός ο πνεύμονας πρασίνου. Τους τελευταίους δυο μήνες έχει ξεκινήσει συγκροτημένα η προσπάθεια αυτή και σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση προκειμένου να προχωρήσουμε σε πιο οργανωμένες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου μας.’’, ανέφερε ο δήμαρχος.

 das1

Ο κ.Ρεβελιώτης τόνισε με την σειρά του πως όλοι είναι υπέρ της αναβάθμισης του χώρου αυτού, ενώ όπως υπογράμμισε είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά του που όλοι οι υπεύθυνοι συμφωνούν σε αυτή την αναβάθμιση του χώρου και προχωρούν τις διαδικασίες για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια ο κ.Βαλασοπουλος, ανέφερε: ‘’Από τον Αύγουστο έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, της νέας διοίκησης του Παναρκαδικού και της Παναρκαδικής ομοσπονδίας. Στις συναντήσεις που είχαμε είχαν τεθεί κάποια ζητήματα για την αναβάθμιση του Παναρκαδικού νοσοκομείου. Γνωρίζετε πολύ καλά πως ο ιδιοκτήτης του χώρου είναι η Παναρκαδική ομοσπονδία, η οποία έχει παραχωρήσει τον χώρο προς εκμετάλλευση από το υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα λοιπόν στα άλλα που έχουν τεθεί είναι και η αναβάθμιση του δασους αυτού. Ο υπουργός είναι θετικός και ξεκαθάρισε πως όποια βήματα μπορούν και πρέπει να γίνουν, θα γίνουν’’.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην σύσκεψη για την προσπάθεια τους προς τον στόχο της αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου του νοσοκομείου, τόνισε πως υπάρχει ταυτότητα απόψεων και έτσι με γοργό βήμα θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Τέλος ο δασάρχης Τρίπολης αναφερόμενος στον χώρο αυτό υπογράμμισε πως ο χώρος αυτός πρέπει να αναδειχθεί, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει και άλλους χώρους πρασίνου, εκτός του γνωστού σε όλους άλσους του Αγίου Γεωργίου. ‘’Ένα πάγιο αίτημα της υπηρεσίας μας τα τελευταία χρόνια τείνει να λυθεί, καθώς όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα αποδοθεί το δασάκι αυτό στους πολίτες της πόλης μας’’, ανέφερε.

 Δείτε βίντεο με όλα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση εδώ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: