Στην Τρίπολη βρίσκεται από σήμερα η κινητή μονάδα μαστογράφου, που σκοπό έχει να προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες σε όσες γυναίκες θέλουν να εξεταστούν και δεν έχουν την δυνατότητα αυτή.

mastogrΌπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου Λεβιδιωτών, κ.Κουβαβά-Παρασκευοπούλου, η κινητή μονάδα θα βρίσκεται από σήμερα μέχρι και τις 13 του μήνα έξω από το Πνευματικό κέντρο. ‘’Θα θέλαμε να μπορούσαμε να κρατήσουμε την μονάδα περισσότερες μέρες γιατί εκατοντάδες γυναίκες μας πήραν τηλέφωνο για ραντεβού. Θα ήταν λοιπόν ωραίο να έρθει και πάλι η μονάδα στην Τρίπολη για να μπορέσουμε να καλύψουμε και άλλες γυναίκες. Ενδεικτικά θα σας πω πως είχαμε περίπου 900 τηλεφωνήματα, από τα οποία κλείστηκαν ραντεβού για 150 ραντεβού (και 50 ραντεβού αναπληρωματικά). Θέλω να ευχαριστήσω όμως για αυτή την προσπάθεια όλους όσους συμβάλλουν ενεργά, καθώς και την εταιρεία AVON’’, ανέφερε.

 

Σε δηλώσεις της η κ. Χαρώνη Γεωργία, αντιπρόεδρος του παραρτήματος της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας, τόνισε την σπουδαιότητα της εκστρατείας αυτής, υπογραμμίζοντας πως οι γυναίκες πρέπει να καταλάβουν πως με τις προληπτικές εξετάσεις μπορούν να αποφύγουν δυσάρεστές καταστάσεις. Στη συνέχεια αφού συνεχάρη τον σύλλογο Λεβιδιωτών για την πρωτοβουλία τους, ανέφερε πως στόχος είναι να πάνε κυρίως στην ύπαιθρο, καθώς εκεί υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν έχουν κάνει ποτέ στην ζωή τους μαστογραφία.

 

Τέλος η κ.Χαρώνη πρόσθεσε: ‘’Η κινητή μονάδα θα έρθει και πάλι στην Αρκαδία και κυρίως στην ύπαιθρο, εκεί δηλαδή που οι γυναίκες είναι λιγότερο ενημερωμένες και εκεί που η πρόσβαση σε νοσοκομεία και γιατρούς για τις εξετάσεις αυτές είναι δύσκολη’’.

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε η κ.Κουβαβά και η κ.Χαρώνη:

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: