πρσκλ ελλ φων 1Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών υποστηρίζει την πρόταση Θεσμοθέτησης της 20ης Μαΐου σαν Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
Στα πλαίσια αυτής της στήριξης πραγματοποιεί εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ακρόπολη
Η Παρουσία σας θα είναι τιμή μας .

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ της ΕΑΓ&Τ
Η Πρόεδρος
Μαρία Γαβρήλου

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για την   Προσπάθεια θεσμοθέτησης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το 2012 η Αδελφότητα & η Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας κατέθεσαν πρόταση στην UNESKO & τον ΟΗΕ να καθιερωθεί η

20η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Η επιλογή αυτής της μέρας προέκυψε μετά από συζήτηση διαφόρων προτάσεων   διότι :

α) Εικάζεται ,χωρίς να μπορεί να τεκμηριωθεί, ότι αυτή την μέρα γεννήθηκε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ.

β) Αυτή την μέρα έγινε η 1η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια και

γ) Βρίσκεται ανάμεσα στην μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων & της   Μάχης της Κρήτης.

Στην Ελλάδα εκπονήθηκε Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση στις 27/4/16 . Θα πρέπει να ψηφισθεί ο Νόμος για να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και να προωθηθεί το Θέμα από την Εθνική Επιτροπή της UNESKO στην διάσκεψη των Εθνικών Επιτροπών των άλλων κρατών προκειμένου ηUNESKO να θεσμοθετήσει την πρόταση.

Παρά το ότι η διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί πολλά κράτη και φορείς ,κυρίως εκτός Ελλάδος, πραγματοποιούν εκδηλώσεις με στόχο την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Στην Ελλάδα , αν και το σύνολο των Ο.Τ.Α και πολλά Παν/κα Τμήματα της χώρας έχει τεθεί υπέρ αυτής της προτάσεως , οι εκδηλώσεις υποστήριξης είναι υποτονικές έως ανύπαρκτες.  

Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων & Τεχνών θεωρεί ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε στην ευόδωση αυτής της προτάσεως και για τον λόγο αυτό ζητάμε και την δική σας συμμετοχή.

Τα γεγονότα που υποστηρίζουν την ημερομηνία επιλογής είναι τόσο σημαντικά και πλούσια σε περιεχόμενο που επιτρέπουν σε όλους μας να πραγματοποιήσουμε μία ενδιαφέρουσα δράση που θα εμπεριέχει και αναφορές στην Ελληνική Γλώσσα.

Με Πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Για την Ε.Α.Γ.&Τ.  

Η Πρόεδρος

Μαρία Γαβρήλου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - Τηλ.2155456633-6997055650    

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: