LIARGOBAS 533 355Η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης κλείνει την πόρτα εξόδου της χώρας στις αγορές μέσα στο 2018 και φέρνει πιο κοντά ένα νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Συντονιστή του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτη Λιαργκόβα.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Realfm ο κ. Λιαργκόβας όσο καθυστερούμε τόσο πιο πολύ κερδίζουν έδαφος οι δανειστές, όχι εμείς. Μάλιστα όπως είπε όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου για περίοδο 2 ετών.

"Θα μπορούσε να γίνει μία παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για 1-2 χρόνια έτσι ώστε να έχει ενεργό συμμετοχή και το ΔΝΤ. Αυτό σε περίπτωση που καθυστερήσουν τα πράγματα πέραν του Μαΐου, τότε προφανώς δεν θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και προφανώς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές. Άρα εκεί τι θα κάνουμε, γιατί θα χρειαστούμε να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να παραταθεί και να είναι ένα νέο μνημόνιο που μπορούμε να το πούμε όπως θέλετε. Τρία plus".

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότιμ ήδη στις Βρυξέλλες συζητείται το ενδεχόμενο να γίνει χρήση των 19 δισ. που δεν χρησιμοποιήθηκαν από τις τράπεζες αλλά και ένα ποσό από το ΔΝΤ.

newsit.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: