gatsopoylosΟι Πολιτιστικοί - Μορφωτικοί Σύλλογοι Παλαιόχουνης - Καλλιρρόης και γύρω χωριών, που αγωνιζόμαστε, από την πρώτη μέρα, για να σώσουμε τον τόπο μας, αλλά και την Πελοπόννησο, από την επιχειρούμενη καταστροφή, μέσω της σύμβασης ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων με την ΤΕΡΝΑ,
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΓΚΡΙΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ Κ. ΤΑΚΗ ΓΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ, ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΥΤΗ - που απετέλεσε την κορύφωση της αγωνιστικής και συνεπούς στάσης του Αντιπροέδρου για το παράνομο Έργο - ακολούθησε την επεισοδιακή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 20/2/2017, όπου εγκρίθηκε το νέο ΠΕ.Σ.Δ.Α. Πελοποννήσου και όπου ακούσθηκαν απίστευτες ύβρεις κατά Συμβούλων Μειοψηφίας από την Περιφεριακή Αρχή, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ,
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Σ.τ.Ε) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΔΟΜΕΝΑ,


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ (ΣΜΠΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Ε.Σ.Δ.Α.) ΠΟΥ ΙΣΤΑΤΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ ΣΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΑΥΤΩΝ, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ,
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΑ Η ΥΠΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΔΑ , ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Επισημαίνουμε, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την από 12/2/2016 Αίτηση Ακυρώσεως της (Ε’ Τμήμα Επταμελές), η οποία εκδικάζεται μετ’ αναβολήν στις 3/5/2017, έχοντας προσβάλλει στο ΣτΕ τον ΕΣΔΑ Πελοποννήσου, έχει συμπεριλάβει στους αιτούντες 12 κατοίκους διαφόρων περιοχών Πελοποννήσου, οι οποίοι διαμαρτύρονται στο δικόγραφο αυτό, για την τυχόν χωροθέτηση ΧΥΤΥ στους Νομούς τους - σύμφωνα με το Σχεδιασμό του ΕΣΔΑ για τοπικές μονάδες διαχείρισης αποβλήτων - οι οποίοι ΧΥΤΥ, καθώς και η συγκέντρωση μεγάλου όγκου σκουπιδιών κατά το μεταβατικό διάστημα, ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΣΥΝΕΠΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΡΑΩΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΑ 600 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΜΕ ΧΥΤΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΔΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΑΨΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΘΑ ΒΛΑΨΟΥΝ «ΟΙ ΜΟΝΑΔΟΥΛΕΣ», ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ –ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 20/02/2017, ΟΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΣΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.
Τέλος, γεννά εύλογη απορία το «ενδιαφέρον» του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για τα Επικίνδυνα Απόβλητα και το Ε.Σ.Δ.Ε.Α. Πελοποννήσου, όπως εγκρίθηκε με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών αριθ. 62952/53842 της 23/12/2016 (Φ.Ε.Κ. 4326/30.12.2016) σε σχέση με την επικείμενη χωροθέτηση σε Μεγαλόπολη, ενώ όταν η ΤΕΡΝΑ είχε προτείνει ως δεύτερη, εναλλακτική, θέση χωροθέτησης την ίδια τη Μεγαλόπολη (μεταξύ των Τ.Κ. Παραδεισίων και Βελιγοστής), για να δεχτεί 150.000 τόνους ετησίως στο περίφημο ΣΔΙΤ, ο κύριος Τατούλης θεώρησε τη χωροθέτηση και τη μελέτη εξαιρετική. Οι αντιφάσεις στις οικολογικές ευαισθησίες τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας, καταδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι ευαισθησίες από τη μεριά τους δεν υπάρχουν.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΝΟΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: