Vlasis photo Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη διόρθωση των λαθών».

Μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστα Βλάση με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας αλλά και ταυτόχρονη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγκάστηκε να δώσει μια πρώτη απάντηση για το πλήθος ζητημάτων που προέκυψαν μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.
Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας για το θέμα παραδέχθηκε ότι μετά την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών εντοπίστηκαν λάθη και παραλείψεις της διοίκησης τα οποία οδήγησαν στο χαρακτηρισμό αγροτικών εκτάσεων ως δασικών. Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε επίσης την ύπαρξη πολλών προβλημάτων σε σχέση με τις αναδασωτέες εκτάσεις σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη της Διοίκησης να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις χωρίς κόστος για τους πολίτες. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και εκτός των αναδασωτέων εκτάσεων.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε για την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με την κατάθεση 4 τροπολογιών, που θα καλύψουν ισάριθμες περιπτώσεις αυτεπάγγελτης διόρθωσης σφαλμάτων και σημείωσε ότι οφείλουν να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να μην κινδυνεύσουν μελλοντικά οι αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις.
“Οι Δασικοί Χάρτες δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός αλλά εργαλείο ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας και η Κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει όλα τα λάθη, ώστε να μη ζημιωθούν οι πολίτες. Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τις προθέσεις τους μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Κώστας Βλάσης και προέτρεψε το Υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από τον ίδιο για παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων αλλά και μείωση του ειδικού τέλους που τις συνοδεύει.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: