stratopedotripolisΑθήνα, 15 Μαρτίου 2017

Ενημέρωση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ.Π.Καμμένο, σχετικά με το σχεδιασμό αναδιάρθρωσης κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κέντρου της Τρίπολης, ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα αν υπάρχει πρόθεση κατάργησης του κέντρου κατάταξης της Τρίπολης, καθώς επίσης τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών και για την μετακίνηση του υπηρετούντος προσωπικού, σε περίπτωση κατάργησης του κέντρου.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, προωθείται από το ΓΕΕΘΑ ο σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων. Η αναδιάρθρωση φέρεται να προετοιμάζεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο και να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2017, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζεται το κλείσιμο όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και η λειτουργία μόνο κέντρων στη Θήβα, στην Αυλώνα και στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό σημαίνει πως θα κλείσουν και τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων Πελοποννήσου, άρα και αυτό της Τρίπολης.
Τα κέντρα κατάταξης νεοσυλλέκτων έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και 150 χρόνια. Ο σχεδιασμός και η εγκατάστασή τους σε διάφορα σημεία της χώρας έχει γίνει βάσει στρατιωτικών μελετών, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της χώρας τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου. Η εσπευσμένη κατάργησή τους χωρίς εναλλακτικό σχεδιασμό και η διατήρηση κέντρων μόνο σε νησιωτικές περιοχές δημιουργεί θέμα ασφάλειας της χώρας και δυσχεραίνει εξαιρετικά την 20ήμερη βασική εκπαίδευση και προσαρμογή των νεοσυλλέκτων.
Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
· Ποιος είναι, συγκεκριμένα και ξεκάθαρα, ο σχεδιασμός της αναδιάρθρωσης των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων; Υπάρχει πρόθεση κλεισίματος του κέντρου της Τρίπολης και των λοιπών κέντρων της Πελοποννήσου;
· Πως θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές σε περίπτωση κατάργησης των κέντρων εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων;
· Τι θα γίνει με το προσωπικό που υπηρετεί στα υπάρχοντα κέντρα;

--
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ιατρός Ακτινολόγος
Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: