tvΑπάντηση ΕΕΤΤ και Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής για τη λήψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές της ορεινής Γορτυνίας

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Απάντηση ΕΕΤΤ και Υπ.Ψηφιακής Πολιτικής για τη λήψη ψηφιακού σήματος σε περιοχές της ορεινής Γορτυνίας:
«Υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης με συνεργασία του Δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου.»

Απαντώντας σε αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Καθ.κ.Δ.Τσαμάκης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, παραδέχονται πως, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην ορεινή Γορτυνία, διαπιστώθηκε πως όντως σε ορισμένα σημεία δεν είναι δυνατή η λήψη ψηφιακού σήματος από τα προβλεπόμενα και ήδη εγκατεστημένα κέντρα εκπομπής. Ειδικότερα, οι επιτόπιες μετρήσεις εντόπισαν το πρόβλημα στο Βαλτεσινίκο, στη Βυτίνα, στα Λαγκάδια, στο Βυζίκι, στα Τρόπαια, στη Μυγδαλιά και στην Καμενίτσα.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προβλέπεται η δυνατότητα εγκατάστασης συμπληρωματικών σταθμών κάλυψης, με συνεργασία του Δήμου ή τρίτου φορέα και του παρόχου δικτύου. Έως τότε, αναστέλλεται η έκδοση της οριστικής απόφασης επιβολής κυρώσεων κατά του Δήμου Γορτυνίας. Παράλληλα, σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, επιλέγεται η λύση της συμπληρωματικής δορυφορικής κάλυψης, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: