gortynos megalopolews ieremias1 0 0Ο Γόρτυνος Ιερεμίας για τη «διόρθωση φύλου»

Ι.Μ. Γόρτυνος: Αδελφοί χριστιανοί, θέλω να σας γράψω γενικά για τον άνδρα και την γυναίκα. Έτσι έκανε ο Θεός τον άνθρωπο, αδέλφια μου: Ή άνδρα ή γυναίκα. Αυτά είναι τα δύο φύλα του ανθρώπου, το άρρεν και το θήλυ, τα οποία ενώνονται με τον γάμο τους και κάνουν απογόνους και δημιουργείται έτσι η κοινωνία. Η Εκκλησία μας ευλογεί αυτή την ένωση με το ιερό μυστήριο του γάμου.

Άλλη είναι η σωματική και ψυχική κατασκευή του άνδρα και άλλη της γυναίκας. Και τα δύο φύλα είναι θαυμαστά και ωραία και πρέπει να χαίρεται το αγόρι γιατί είναι αγόρι και να χαίρεται και η κοπέλλα, γιατί γεννήθηκε κοπέλλα.

Αυτά που σας γράφω, αδελφοί μου, τα ξέρετε και δεν είναι λοιπόν ανάγκη να σας τα πω. Σας τα λέγω όμως, γιατί στην εποχή μας, που έχουμε πολλή αμαρτία και ασωτία, θέλουν να μας θεσπίσουν ένα βρώμικο νόμο. Με το νόμο αυτό ο καθένας και η καθεμιά, έτσι γιατί το θέλει, έτσι για «γούστο», που λέμε, θα μπορούν να παρουσιάζονται επίσημα και να απαιτούν να αλλάξουν το φύλο τους. Και το παλικάρι της γειτονιάς θα λέει έπειτα ότι είναι κοπέλλα· και μια μαθήτρια κοπέλλα, θα λέει ότι είναι αγόρι. Μπορείτε, χριστιανοί μου, να φανταστείτε τώρα ένα τέτοιο φαινόμενο, να έρχεται, δηλαδή, από την Αθήνα κάποιος άνδρας χωριανός σας και να σας παρουσιάζεται για γυναίκα; Ή μια κοπέλλα του χωριού σας, που κατέβηκε για δουλειά στην Αθήνα, να επιστρέφει έπειτα στο χωριό της, λέγοντας ότι είναι άνδρας; Ακριβώς αυτό θέλει να επιτύχει ο νόμος, που θέλουν να μας φέρουν οι άρχοντές μας.

Τι έχετε να πείτε τώρα, σ᾽ αυτά που σας γράφω, χριστιανοί μου; Εγώ έχω να σας πω ότι με ένα τέτοιο νόμο, πάει πιά, βρωμίσαμε. Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα. Γίναμε αίσχος! Το περιμένατε εσείς ποτέ, αδέλφια μου, ότι στην ευλογημένη και δοξασμένη μας πατρίδα την Ελλάδα θα έρθουν άρχοντες, που θα σκέπτονται να θεσπίσουν τέτοια βρώμικα πράγματα για τον τόπο μας; Για τον τόπο μας, την Ελλάδα μας, που και προ Χριστού ακόμη τιμούσε τα αγνά ήθη και την παρθενία και έκανε τον Παρθενώνα; Όχι δεν περιμέναμε τέτοιο κατάντημα στην Ελλάδα μας. Δεν έκανε κόσκινο από τα βόλια το κορμί του ο Κολοκοτρώνης και δεν έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες αγωνιστές για μια τέτοια σημερινή Ελλάδα.

Εγώ που σας τα γράφω αυτά, αδελφοί μου, είμαι ο Επίσκοπος της επαρχίας σας και λέγομαι Ιερεμίας. «Επίσκοπος» σημαίνει να φυλάγω σκοπιά, για να δω ποιοί εχθροί έρχονται στον τόπο μας, για να μας αλλάξουν τα αγνά μας ήθη, και μετά, σαν σκοπός – Επίσκοπος – εγώ, να σαλπίσω σάλπισμα δυνατό και να πω: «Ω χριστιανοί, πατριώτες Έλληνες, Γορτύνιοι και Μεγαλοπολίτες! Κακό μεγάλο θα συμβεί στην χώρα μας. Θέλουν να ψηφίσουν ένα νόμο, που καταργεί την προσωπικότητα του ανθρώπου, όπως τον γέννησε η μάνα του, που γκρεμίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας και που προσ#βάλλει την ανθρωπιά μας. Εμπρός, σε αγώνα, χριστιανοί»!

Ναί! Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει αδιαμαρτύρητα ο νόμος αυτός, χριστιανοί μου. Ο καθένας, και ο πιο απλός τσοπάνος και η πτωχή τσοπάνισσα, πρέπει να πονέσει και να διαμαρτυρηθεί για το κακό που θέλουν να μας κάνουν.

Ναί, να διαμαρτυρηθείτε στους Βουλευτές σας, γιατί αυτοί είναι που θα ψηφίσουν τον νόμο. Να τους απειλήσετε ότι θα τους «μαυρίσετε», ότι δεν θα έχουν πιά ψήφο από σας, εάν ψηφίσουν τον νόμο με τον οποίο θα μπορεί ο καθένας να πετυχαίνει να αλλάζει την προσωπικότητά του, με το να αλλάζει το φύλο του. Προσωπικά δηλώνω ότι θα κόψω την επικοινωνία με Βουλευτή της επαρχίας μας που θα ψηφίσει τέτοιο νόμο και δεν θα του προσφέρω την τιμή του πολιτικού άρχοντα. – Αν με ρωτάτε για περισσότερα σχετικά με αυτόν τον νόμο, σας λέγω ότι ο νόμος αυτός γεννήθηκε από την αισχρή ομοφυλοφιλία και τρέφει την ομοφυλοφιλία. Γιατί ένας άνδρας που έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με άλλον άνδρα, θα παρουσιάζεται τώρα με τον νόμο ως γυναίκα, για να φαίνονται οι δυό ως νόμιμο ανδρόγυνο και ακόμη θα εμφανίζονται και στον παπά απαιτώντας να τους παντρέψει!...

Χριστιανοί μου, εμείς να είμαστε πιστοί στην πίστη και την αγάπη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στα αγνά ήθη της πατρίδος μας, της Ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Με πολλές ευχές,

† Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας
Διαβάστε περισσότερα: Ο Γόρτυνος Ιερεμίας για τη «διόρθωση φύλου»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: