elme 0 1 4 0Tο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας που εκλέχτηκε στις 17 Οκτώβρη συνεδρίασε τρεις φορές μέχρι τώρα με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα (εκλογή προεδρείου). Με ευθύνη των εκλεγμένων της ΔΑΚΕ που διαχρονικά αποτελεί το βασικό πυλώνα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν εκλέχθηκε προεδρείο. Αρνήθηκαν να γίνει η συγκρότηση του προεδρείου όπως την καθόρισαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους και απαιτούσαν να καταλάβουν όλες τις θέσεις ευθύνης.


Με τη στάση τους αυτή έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τη διοικητική εκκρεμότητα. Η ηγεσία της ΔΑΚΕ στήριξε σταθερά όλες τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές τόσο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το προηγούμενο διάστημα έβαλε γερά πλάτη για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης, τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών κ.α. ξεπερνώντας και την κυβερνητική παράταξη.
Είναι σαφές ότι η ηγεσία της ΔΑΚΕ θέλει να κάνει την ΕΛΜΕ Αρκαδίας σαν τον σύλλογο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που όχι μόνο δεν αναπτύσσεται καμιά συλλογική δράση για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, αλλά τα στελέχη της ΔΑΚΕ λειτουργούν ως προστάτες του συστήματος προσπαθώντας να εμποδίσουν ακόμη και τη δράση των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Στην τελευταία συνεδρίαση για εκλογή προεδρείου στο ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ αντί να απολογηθεί για τη στάση τους, εξαπέλυσε αήθη επίθεση κατά του μαχόμενου οργανωμένου ταξικού κινήματος με ύβρεις και συκοφαντίες θα που θα τις ζήλευαν ακόμη οι βιομήχανοι και οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Κάνουμε καθαρό σε όλους τους συναδέλφους ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε την ηγεσία της ΔΑΚΕ να αλώσει και να χρησιμοποιήσει την Ένωσή μας για να μείνουν στο απυρόβλητο τα προβλήματα του κλάδου που διαρκώς χειροτερεύουν.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: