poreia pros to metopoΤου Δημήτρη Γιαννακούρα

Έφυγαν με ένα όνειρο....να διώξουν τους κατακτητές της Ελλάδας. Αμούστακα παιδιά, με τα κλαμένα μάτια της μάνας τους καρφωμένα πάνω τους. Νέοι που ήθελαν να ζήσουν, να κάνουν οικογένεια, να σπουδάσουν, να μεγαλώσουν, να γεράσουν. Άνδρες που δεν πρόλαβαν να χαρούν το γαμήλιο γλέντι και την αγκαλιά της αγαπημένης τους.
Αψήφησαν τα πάντα. Τις κακουχίες, τον κίνδυνο, τον ίδιο το θάνατο. Απ’ όλη την Ελλάδα με θάρρος και ηρωισμό πάτησαν τα βουνά της Αλβανίας και πολέμησαν όχι μόνο για την ελευθερία της πατρίδας αλλά και για τα χώματα τ' αδούλωτα, για την τιμή του λαού μας, για τις μνήμες μας, υπερασπίζοντας τους μακραίωνους αγώνες των Ελλήνων.
Κάθε σπιθαμή γης από την Πρεμετή μέχρι την Κλεισούρα και από το Αργυρόκαστρο μέχρι το Τεπελένι είναι σπαρμένη με τα κόκκαλά τους. Περίπου 8.000 Έλληνες νεκροί , τόσοι είναι οι καταγεγραμμένοι στα επίσημα έγγραφα του στρατού. Και αυτούς δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε .Πρέπει να πούμε σήμερα στα παιδιά μας και αυτά στα δικά τους παιδιά τι συμβολίζει το ηρωικό τους « ΟΧΙ» στο δυνάστη κατακτητή.
Ο Ελληνισμός έχει ανάγκη σήμερα τον «υγιή» πατριωτισμό των πολιτών , θετικό συναίσθημα σε σχέση με το χώρο, την ιστορία, τους ανθρώπους και την πατρίδα. Έχει ανάγκη σήμερα τη νεολαία του facebook του instagram και του twitter.Μία νεολαία που αν και αδικημένη από τους μεγαλύτερους ως αδιάφορη ,δεν παύει να είναι ποτισμένη με τη δόξα των προγόνων της και οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί θα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα ιδανικά της πατρίδας. Ας την εμπιστευτούμε αλλά ταυτόχρονα ας ευχηθούμε να μη χρειαστεί ποτέ πάλι να αποδείξει η νέα γενιά την αγάπη της για την πατρίδα σε καιρό πολέμου.

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: