album gamou 2Γράφει ο Δημήτριος Γιαννακούρας.

Βρισκόμαστε επτά μήνες περίπου πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, ενώ τα ονόματα υποψηφίων δίνουν και παίρνουν. Όσο περνά ο καιρός έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά σιγά και το προεκλογικό σκηνικό για τις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου και οι πρώτοι υποψήφιοι βάζουν τη φωτογραφία τους στο αλμπουμ των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου. Βέβαια ο δρόμος μακρύς και δύσκολος και ίσως κάποια από τα ονόματα τα οποία παραθέτουμε μπορεί να μην αντέξουν μέχρι το τέλος.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Πέτρος Τατούλης είναι ήδη οχτώ χρόνια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εδώ και κάποιους μήνες έχει ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Αυτή τη φορά όμως κατεβαίνει με ένα πολυσυλλεκτικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Σημειώνεται ότι το 2010 είχε τη στήριξη του τότε ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και το 2014 της Νέας Δημοκρατίας και ενός μεγάλου μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα που η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει δικό της υποψήφιο, ο Πέτρος Τατούλης φαίνεται να κρατά ένα μεγάλο ποσοστό Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων κοντά του, αφού πολλοί ψηφοφόροι τού δεξιού χώρου θεωρούν χαμηλής δυναμικότητας την υποψηφιότητα Νίκα.
Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει τακτική και ενώ θα μπορούσε να στηρίξει την υποψηφιότητα Τατούλη και να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια , στηρίζει τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ρισκάροντας ,όπως έκανε στις χαμένες περιφερειακές εκλογές του 2010 με υποψήφιο τότε το Δημήτρη Δράκο. .Πίσω από το Νίκα ακούγεται ότι βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης οι οποίοι λέγεται ότι πίεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στηρίζουν οι βουλευτές της ΝΔ Πελοποννήσου αλλά και εκκολαπτόμενοι βουλευτές, ενώ οι περισσότεροι εκλεγμένοι και μη περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη οι οποίοι ανήκουν στη Ν.Δ στηρίζουν την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι φαίνεται καταλήγει στην υποψηφιότητα του Κορίνθιου γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε .Το όνομα του Νίκου Πατσαρίνου από τη Μεσσηνία έχει ελάχιστες πιθανότητες. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Δέδες το 2010 ήταν εκλεγμένος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και διετέλεσε και Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος για λίγες ψήφους δεν πήγε στο δεύτερο γύρο. Αρνητικό στοιχείο της υποψηφιότητας Δέδε η κατρακύλα των ποσοστών του Σύριζα και η παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου λίγο καιρό μετά την εκλογή του ως επικεφαλής του συνδυασμού του.
Κίνημα Αλλαγής: Το κίνημα Αλλαγής προσπαθεί εδώ και καιρό να στηρίξει δικό του υποψήφιο .ς. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικά απάντησε ο Γιάννης Μανιάτης ενώ ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας εξέφρασε τον προβληματισμό του αν θα πρέπει το Κίνημα να κατεβάσει δικό του υποψήφιο ή να στηρίξει τον σημερινό Περιφερειάρχη. Tελικά προκρίνεται η υποψηφιότητα του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα. Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν την υποψηφιότητα Τατούλη ενώ και οι 12 εκλεγμένοι περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΙΝΑΛ παραμένουν στο πλευρό του.
Πράσινο Κίνημα Το πράσινο κίνημα έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα της οδοντιάτρου από την Τρίπολη Γιούλης Παπαδοπούλου
Χρυσή Αυγή Δεν έχει ακουστεί μέχρι αυτή τη στιγμή κάποιο όνομα. Στις προηγούμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή πήρε 9%.Ο νυν επικεφαλής της παράταξης Δημήτρης Δολτσινιάδης μάλλον δε θα είναι ξανά υποψήφιος.
Οικολόγοι Πράσινοι: Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου μάλλον θα είναι ξανά υποψήφια Περιφερειάρχης
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το παρόν, δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Ένωση Κεντρώων: Ο πρώην νομάρχης Αργολίδας, Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι ο εκλεκτός της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη. Μία υποψηφιότητα η οποία έχει ανακοινωθεί και επισήμως .Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με την παράταξη Τατούλη αλλά δεν είχε εκλεγεί
ΚΚΕ:Ο Νίκος Γόντικας παραμένει πάντα μια σοβαρή και αξιόλογη υποψηφιότητα και θα ηγηθεί ξανά του ψηφοδελτίου του Κομουνιστικού κόμματος στην Πελοπόννησο. Στόχος του η παράταξή του να ξεπεράσει το 6,5 % που είχε πάρει στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές .
Γράφει ο Δημήτριος Γιαννακούρας.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: