demo

Στρατηγική Επένδυση για την Ελλάδα οι επενδύσεις της φαρμακοβιομηχανίας για έρευνα και ανάπτυξη μονοκλωνικών αντισωμάτων.
Η DEMO, πρωταγωνίστρια στο χώρο του φαρμάκου, καταγράφει μια σημαντική πρωτιά στον τομέα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Γίνεται η πρώτη εταιρεία που επενδύει στην παραγωγή βιολογικών φαρμάκων στην Ελλάδα, αποτελώντας μέρος της επανάστασης που φέρνει η βιοτεχνολογία στη σύγχρονη ιατρική κι ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο πολυδιάστατου επενδυτικού πλάνου 356 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, προχωρά στη δημιουργία σύγχρονου Ερευνητικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής, το οποίο θα διαθέτει Εργαστήρια Έρευνας & Ανάπτυξης βιοτεχνολογικών προϊόντων και πρότυπη μονάδα παραγωγής μονοκλωνικών αντισωμάτων για παραγωγές παρτίδων προϊόντος για κλινικές μελέτες.
Παράλληλα, δρομολογεί την ίδρυση της Βίο-Ακαδημίας, όπου μείγμα επιστημόνων από το εξωτερικό θα εκπαιδεύει νέους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της χώρας μας, ώστε να γίνουν ο θύλακας Έρευνας και Ανάπτυξης στην νέα αυτή τεχνολογία. Στόχος αποτελεί η έναρξη Έρευνας & Ανάπτυξης τριών μονοκλωνικών αντισωμάτων μέχρι το 2027.
Τα οφέλη της νέας επένδυσης είναι πολλαπλά. Φέρνει την επανάσταση στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση ασθενειών και συνεισφέρει άμεσα κι έμμεσα στην εθνική οικονομία και το ΑΕΠ της χώρας.
Το επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η DEMO στο σύνολό του, συμβάλλει, στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας κατά €1.13 δισ. (μελέτη ΙΟΒΕ), δημιουργεί 900 άμεσες θέσεις εργασίας σε βάθος δεκαετίας και 800 έμμεσες ανά έτος, κατά την περίοδο της κατασκευής. Στην πλήρη λειτουργία της η επένδυση θα δημιουργήσει 3.700 θέσεις, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.
Στα μέσα Μαρτίου 2023 εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) η ένταξη στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων του ερευνητικού προγράμματος της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ για την Βιομηχανική έρευνα και Ανάπτυξη 2 βιοομοειδών μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών, συνολικού προϋπολογισμού 89 εκατ. ευρώ.

Τα οφέλη από την Βιοτεχνολογία
Η στρατηγική απόφαση που έλαβε η DEMO να επενδύσει στη βιοτεχνολογία είναι καθοριστική, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές στη σύγχρονη ιατρική. Πολλοί μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της βιοτεχνολογίας, καθώς προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών στην υγειονομική φροντίδα, την ιατρική τεχνολογία, την τεχνολογία ανάπτυξης φαρμάκων και τη φαρμακευτική βιομηχανία. Μέσω της βιοτεχνολογίας παράγονται θεραπευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση όλο και περισσότερων ασθενειών.
Στην Ευρώπη υπάρχει ανεπτυγμένη δραστηριότητα από εταιρείες που αναπτύσσουν ή παράγουν βιοτεχνολογικά θεραπευτικά προϊόντα κι εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία και τις σκανδιναβικές χώρες. Σταδιακά καταγράφεται ανάπτυξη και στην ανατολική Ευρώπη, όπως στην Πολωνία. Στην Ελλάδα, η βιοτεχνολογία γνωρίζει ήδη άνθηση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς διδάσκεται σε Πανεπιστημιακές Σχολές κι Ερευνητικά Ιδρύματα.
Η νέα επένδυση της DEMO αποτελεί το πρώτο βήμα σε πρακτικό επίπεδο, που φιλοδοξεί να ανοίξει το δρόμο και σε νέες επενδύσεις, για την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων, με πολλά υποσχόμενα οφέλη για όλους.
Το πρόγραμμα βιοτεχνολογίας 2023-2032 της DEMO ΑΒΕΕ περιλαμβάνει την οργανωμένη ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων σε εμπορική κλίμακα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για την εταιρεία που εδραιώνει την είσοδό της στον τομέα της Βιοτεχνολογίας.
DEMO

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: