Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Συν Στο Πλην και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 2013, η ανεξάρτητη ΜΚΟ PRAKSIS ετοίμασε το spot με τίτλο «Είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα». Όλο το project πραγματοποιήθηκε από εθελοντές.

 

Το πρόγραμμα Συν Στο Πλην στηρίζεται σε δύο πυλώνες: σε αυτόν της πρόληψης με το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας και σε εκείνον της παρέμβασης με τα Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων (Days centres).    Η PRAKSIS λειτουργεί δύο Ανοικτά Κέντρα Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα και Πειραιά που απευθύνονται σε άστεγους αλλά και σε εκείνους που εν δυνάμει βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας. Από τον Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί τα Κέντρα Ημέρας της PRAKSIS 3.524 άνθρωποι. Πρόκειται για άτομα που κοιμούνται στον δρόμο στα αυτοκίνητά τους, ή βρίσκονται σε αναμονή μιας έξωσης ή ζουν σε ένα σπίτι χωρίς νερό ή χωρίς ρεύμα. Στα Κέντρα Ημέρας βρίσκουν τις στερούμενες υποδομές (τη δυνατότητα να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους, να έχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη) και βέβαια την απαραίτητη ψυχοκοινωνική στήριξη για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν ξανά.

 

12

Ο πυλώνας της πρόληψης υλοποιείται μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας και υποστηρίζει σε μηνιαία βάση 550 οικογένειες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο όχι μόνο την οικονομική ενίσχυση του νοικοκυριού αλλά και την επανένταξή του στον κοινωνικό ιστό. Για αυτό τον λόγο εκτός από την οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα του νοικοκυριού (ενοίκιο, λογαριασμοί σπιτιού, διατακτικές σε supermarket για τρόφιμα και καθαριστικά) παρέχεται από την Οργάνωση νομική και ψυχολογική υποστήριξη αλλά και εργασιακή συμβουλευτική για την επανένταξη του νοικοκυριού στον εργασιακό στίβο.

http://www.youtube.com/watch?v=qdTRQ7X7-Os

 

 

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: