nb

Ο κ.Ορφανός, πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών Αρκαδίας, παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία απάντησε σε όλα τα ερωτήματα περι πλειστηριασμών, όπως το ποιοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς, τι μπορούν να κάνουν για να τους αποφύγουν και σε πολλά ακόμα καίρια ερωτήματα επι του θέματος αυτού.

Ποιοι κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς κ.Ορφανέ;

Απάντηση: Κατά βάση όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς. Πιο συγκεκριμένα αυτοί που έχουν πάρει δάνεια από τράπεζες, αλλά και εκείνοι που έχουν πάρει δάνεια από τρίτους, που δεν έχουν καμία σχέση με την τράπεζα. Επιπλέον αυτοί οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στις εφορίες.

Αναφορικά με την πρώτη κατοικία και το ποιοι κινδυνεύουν να την χάσουν;


Απάντηση: Στο θέμα της πρώτης κατοικίας επικρατεί η εντύπωση πως κινδυνεύουν μόνο όσοι έχουν δάνεια από τράπεζες, κάτι που όμως δεν ισχύει, διότι αν κάποιος έχει πάρει ένα δάνειο από κάποιον τρίτο για οποιονδήποτε σκοπό, αυτός ο τρίτος δεν περιορίζεται από τους υπάρχοντες νόμους που προστατεύουν όσους έχουν πάρει δάνεια από τράπεζες.

 Μπορεί κάποιος να σώσει την πρώτη του κατοικία; Και αν ναι τι πρέπει να κάνει;

 Απάντηση: Αρχικά θα πρέπει να επιδιώξει την υπαγωγή του στους υπάρχοντες δύο νόμους, Η υπαγωγή αυτή εξαρτάται από τα κριτήρια που υπάρχουν στον κάθε νόμο. Σύμφωνα με τον πρώτο νόμο, τον νόμο Κατσέλη δηλαδή, εκεί θα μπορούσαν να υπαχθούν μόνο πολίτες, δηλαδή όχι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η βασική διαφορά του δεύτερου νόμου, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, είναι πως εκεί περιλαμβάνονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με ορισμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία να μην υπερβαίνει τα 270.000 ευρώ(η αντικειμενική της αξία) κτλ.

 plhsteiriasmoi

Πόσους πλειστηριασμούς είχαμε το 2013;

Απάντηση: Οι πλειστηριασμοί σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα άγγιξαν τους 20.000. Πιστεύω πως έχει αυξηθεί ο αριθμός τους σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Οι λόγοι είναι απλοί. Η τεράστια φορολογία που έχει επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια, είναι ένας από αυτούς τους λόγους.

 Πιστεύετε πως ο αριθμός των πλειστηριασμών θα αυξηθεί ή θα μειωθεί το 2014;

Απάντηση: Το 2014 με τις νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί, αποκλείεται να μειωθούν οι πλειστηριασμοί. Μάλιστα πιστεύω πως θα αυξηθούν δραματικά. Στο τέλος του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται πολύ έντονα τα προβλήματα.

Δείτε βίντεο με τις αναλυτικές απαντήσεις του κ.Ορφανου σε όλα τα ερωτήματα περι πλειστηριασμών που του τέθηκαν ΕΔΩ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: