Πρόσθετη χρηματοδότηση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας.

Το ποσό του 1.650.000 ευρώ πρόσθετης δωρεάν κρατικής αρωγής παραλαμβάνουν, σήμερα, 150 δικαιούχοι πληγέντες από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, των νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ άλλες 750.000 ευρώ θα δοθούν στους δικαιούχους της Ηλείας, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 


Το συνολικό ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, για τους δικαιούχους της Δυτικής Ελλάδας, εξασφαλίστηκε, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, ύστερα από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα Γιώργου Διδασκάλου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

 


Οι υπηρεσίες του Τ.Α.Σ. έχουν ήδη ειδοποιήσει τηλεφωνικά όλους τους δικαιούχους και θα παραμείνουν, σήμερα, ανοιχτές έως τις 21:00, προκειμένου να εκδώσουν τις επιταγές, οι οποίες πρέπει να εισπραχθούν το αργότερο μέχρι αύριο (τελευταία ημέρα του χρόνου) από την Τράπεζα της Ελλάδος.

 


Με την καταβολή και των 2,4 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για το 2014, η καταβολή του συνόλου της δωρεάν κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, από το σεισμό του Ιουνίου του 2008, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Φανερά ικανοποιημένος, μετά την έγκριση και τη διάθεση της πρόσθετης χρηματοδότησης, ο κ. Διδασκάλου ανέφερε:

 


«Μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που η καταβολή της δωρεάν κρατικής αρωγής στους δικαιούχους σεισμόπληκτους ολοκληρώνεται ομαλά, όπως είχαμε υποσχεθεί, μέχρι τέλος του χρόνου.

 


Κάναμε ότι ήταν δυνατόν, όχι μόνο να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά να υπερβούμε και αυτά που είχαμε υποσχεθεί, εξασφαλίζοντας πρόσθετη πίστωση 2,4 εκατ. ευρώ.

 


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθημερινά, δίνει τη μάχη προκειμένου να είναι πιο κοντά στον πολίτη, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα στις ανάγκες του».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: