Η ποιότητα του αντιπολιτευτικού λόγου από τον συνδυασμό του κ. Τατούλη - ας δεχτούμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι υπάρχει ποιότητα- προκύπτει αντιστρόφως ανάλογη της εμπειρίας που ένας πολιτικός αποκομίζει συνήθως στην διάρκεια της θητείας του.

Εκεί που κάποιος θα ανέμενε τεκμηριωμένη κριτική επί της ουσίας, αυτό που δυστυχώς διαπιστώνει είναι διαστρέβλωση, υπερβολή και αμετροέπεια.

Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις του κ. Τατούλη, ενός ανθρώπου που προφανώς αγνοεί ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα, που ακούμε τις εισηγήσεις των ειδικών, κυρίως σε ότι αφορά τους χειρισμούς στην πανδημία και πράττουμε αναλόγως, σύμφωνα με τις οδηγίες των κατ’ εξοχήν αρμοδίων -δηλαδή, του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δύσκολης και πρωτόγνωρης περιόδου για τη χώρα μας. Μόνο που δεν μας κατηγόρησε ότι εμείς φέραμε τον κορονοϊό στην Πελοπόννησο!  

Πάμε λοιπόν να δούμε τι “ανακάλυψε” αυτή τη φορά ο κ. Τατούλης για τους χειρισμούς της περιφερειακής Αρχής και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο θέμα της πανδημίας:

Ο ταχθείς από τον λαό της Πελοποννήσου στην αντιπολίτευση κ. Τατούλης… ανακάλυψε “προσωπική ευθύνη του κ. Νίκα” για το θέμα των lockdown που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέβαλε λόγω του κορονοϊού σε Π.Ε. Αργολίδας και Δήμο Σπάρτης. Καταγγέλλει, μάλιστα, την θέση του περιφερειάρχη πως η αρμοδιότητα χειρισμών αντιμετώπισης της πανδημίας είναι πανελλαδικά του ΕΟΔΥ και παράλληλα επικρίνει τον περιφερειάρχη ότι “θέλοντας να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που του ανήκει, απαξίωσε τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας”.

Ας υπενθυμίσει κάποιος στον πρώην περιφερειάρχη -καθώς ο ίδιος φαίνεται να το έχει ξεχάσει- αυτό που ισχύει στην χώρα μας από πέρυσι τον Μάρτιο, ότι με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προέβη στην ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων ο οποίος αναλαμβάνει τον γενικό συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, με το υγειονομικό μέρος της προσπάθειας να αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ ο οποίος συνεργάζεται στενά με την ΓΓΠΠ. Εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν η κάθε Περιφέρεια να χαράζει δική της πολιτική σε ευαίσθητα θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία...

Προφανώς, σύμφωνα με τον πρώην περιφερειάρχη, το ίδιο “αποτυχημένοι” είναι και οι περιφερειάρχες Αττικής, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε Περιφερειακές Ενότητες και δήμους των οποίων επίσης έχουν επιβληθεί και ισχύουν αυστηρά lockdown…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα έχει πάει καλά και αυτό δεν οφείλεται μόνο στα δυνατά αντανακλαστικά της, καθώς από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στο σύστημα υγείας, επενδύοντας πάνω από 40.000.000 ευρώ και συνεργαζόμενη πάντα με τους αρμόδιους φορείς -τους οποίους εμπιστευόμαστε και με τους οποίους είμαστε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην πανδημία. Οφείλεται, κυρίως, στους πολίτες της, που με ομοψυχία και υπευθυνότητα τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού. Κάθε φορά, λοιπόν, που ο κ. Τατούλης και τα παπαγαλάκια του κινδυνολογούν και απαξιώνουν την κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στρέφονται εναντίον, πρώτα από όλα, των ίδιων των πολιτών που έχουν υποστεί πρωτοφανείς στερήσεις και περιορισμούς και έχουν θυσιάσει πολλά για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της πατρίδας μας.

Ακόμη πιο εξοργιστική δε, είναι η υποκριτική ευαισθησία εκ μέρους του για τα θέματα υγείας όταν από την πλευρά του, επί 10ετία, επεδείκνυε πρωτοφανή αδιαφορία για την κατάσταση των δομών Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δομές τις οποίες από την δική μας πλευρά προσπαθούμε να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εν κατακλείδι, η διαφορά μας είναι ότι εμείς δουλεύουμε πολύ και μιλάμε λίγο. Εσείς μιλάτε πολύ και δεν δουλέψατε καθόλου.

Δυστυχώς, ο ολοένα επιταχυνόμενος κατήφορος για τον πρώην περιφερειάρχη, που μάταια αναζητεί υπεύθυνους επί παντός επιστητού, δείχνει να μην έχει τέλος. Ωστόσο, αν σώνει και καλά θέλει να βρει κάπου υπεύθυνους για κάτι, του συνιστούμε να κοιτάξει στον καθρέφτη και να αναλογιστεί την δεκαετή θητεία του στο αξίωμα από το οποίο τον απάλλαξαν οι Πελοποννήσιοι το καλοκαίρι του 2019 -μην αντέχοντας, προφανώς, τόση “ανάπτυξη”…

Για το Συνδυασμό: "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο"

Παναγιώτης Νίκας

Μαλτέζος Ιωάννης 

Σχοινοχωρίτης Δημήτριος 

Μαντζούνης Ιωάννης 

Λαμπρόπουλος Χρήστος

Σκαντζός Εμμανουήλ

Βερούτης Θεόδωρος

Σπυριδάκου Μαργαρίτα

Τζινιέρης Νίκων

Γκιολής Αναστάσιος

Βυτινιώτης Χαρίλαος

Κόρκα – Κώνστα Αθηνά

Αναστασόπουλος Ευστάθιος

Χρονάς Άγγελος

Σαρδέλης Αναστάσιος

Καπέλιος Βασίλειος

Τσουκαλάς Ανδρέας

Καλογεροπούλου  Άννα

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: