.tatoylhs logo 0 6 1 0 0 1 1 0

Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι ο κ.Νίκας δεν έχει «ούτε ιερό, ούτε όσιο»!

Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελεί το έργο «Ανέγερση κτηρίου παροχής συσσιτίων στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Ναυπλίου» και το έργο της προστασίας και ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη εξασφάλισε πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κτήριο, προκειμένου να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του μεγάλου κοινωφελούς έργου που παρέχεται στην περιοχή από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου και ταυτόχρονα να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι Μυκηναϊκοί Τάφοι στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού.

Σε ένα από τα πολλά «ταξιδάκια» που κάνει ο κ.Νίκας στην Αθήνα σε διάφορους Υπουργούς, μόλις χθες ο κ.Περιφερειάρχης συνάντησε την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη για να υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις όπως ο ίδιος ανακοίνωσε και για μια ακόμη φορά διαφήμισε το δήθεν ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό και την εξαιρετική συνεργασία του με την κα.Μενδώνη…

Ο κ.Νίκας υπέρμαχος του ακραίου λαϊκισμού σκόπιμα προσπάθησε να «ξεγελάσει» τους πολίτες της Αργολίδας, λέγοντας ότι υπέγραψε προγραμματική σύμβαση ύψους 100.000€ για την προστασία και την ανάδειξη των Μυκηναϊκών Τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, στο Ναύπλιο.

Μάλιστα επειδή έχει πλήρη άγνοια σε θέματα πολιτισμού, σε επίσημη δήλωση του αναφέρει ότι οι τάφοι ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την επισκευή του κτηρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό ενώ όπως είναι γνωστό σε όλους οι συγκεκριμένοι Μυκηναϊκοί Τάφοι έχουν ανακαλυφθεί από το 1971!

Η αλήθεια απέναντι στο μεγάλο ψέμα του κ.Περιφερειάρχη είναι ότι ο κ.Νίκας δεν υπέγραψε καμία απολύτως προγραμματική σύμβαση, με δεδομένο ότι η προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί από το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με την με αριθμ. 315/2019 απόφαση του και έχει υπογραφεί από τον κ.Τατούλη ως Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για τον Ιερό Ναό Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Μίχο και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κα.Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, έτσι όπως προκύπτει από τη νόμιμη ανάρτηση της με ΑΔΑ: 6ΧΜΠ7Λ1-7ΧΧ.

Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση περιγράφει λεπτομερώς κατ’άρθρο την ευθύνη κάθε συμπράττοντα φορέα και φυσικά αναφέρει ρητά το προϋπολογισμό των

100.000€ που έχει εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή από πιστώσεις του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΣΑΕΠ-026.

Αντί ο κ.Νίκας να απολογηθεί γιατί καθυστέρησε για δύο (2) ολόκληρα χρόνια την υλοποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης, προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό του «επίτευγμα» την εξασφάλιση των πόρων και τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης!

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας του κ.Νίκα να προχωρήσει γρήγορα τα έργα που βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, τροποποιήθηκε η σύμβαση ως προς την παράταση του χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωση του έργου, το όποιο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την προγραμματική, τον Αύγουστο του 2021!

Ο κ.Νίκας λοιπόν υπέγραψε τροποποίηση καθυστέρησης δύο (2) ετών με ημερομηνία ολοκλήρωσης 2.7.2022!

Οι πολίτες της Αργολίδας κ.Νίκα δεν τρώνε κουτόχορτο…

Αντώνης Λυμπέρης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: