Πρωτόγνωρο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο του πολιτισμού που συντελείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε ότι «δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη του πολιτιστικού υποβάθρου μας, γιατί αποτελεί σημαντικό πυλώνα της πολιτικής μας για την Πελοπόννησο».

Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς και Απόστολος Παπαφωτίου, το σύνολο των αρχαιολογικών και τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ήταν η εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης των έργων που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η προώθηση των παρεμβάσεων στο χώρο του πολιτισμού, ούτως ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στα έργα αυτά.

«Παραλάβαμε ένα πρόγραμμα χωρίς προοπτικές, αλλά με τη γνώση μας για τον πολιτισμό και το επίπεδο συνεργασίας μας πετύχαμε αύξηση της ταχύτητάς του, αλλά και εξασφαλίσαμε μεγαλύτερη ακόμα υπερδέσμευση πόρων με σκοπό την απόκτηση σημαντικών υποδομών στον τομέα του πολιτισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης κατέστησε επίσης σαφή την πολιτική της Περιφέρειας για προετοιμασία όλων των έργων και ωρίμανση των μελετών προκειμένου να υπάρχουν ώριμα έργα για ακόμα μεγαλύτερη υπερδέσμευση πόρων στο παρόν πρόγραμμα, καθώς στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα είναι δύσκολη η ένταξη έργων στον τομέα των υποδομών.

Η κα Μενδώνη με τη σειρά της χαρακτήρισε την Πελοπόννησο τόπο κατεξοχήν πρόσφορο για επένδυση στον πολιτισμό και συνυπέγραψε την αύξηση του ρυθμού υλοποίησης έργων, ποιοτικών όπως τα χαρακτήρισε, αλλά και της απορρόφησης των πόρων. «Αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 60, περίπου, έργα με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατομμύρια ευρώ προσφέροντας σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε η κα Μενδώνη.

Γενική διαπίστωση αποτέλεσε η πρόοδος υλοποίησης των έργων χωρίς σημαντικά προβλήματα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ για τα όποια προβλήματα χρήζουν άμεσης παρέμβασης, όπως το κάστρο της Κορώνης, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: