DSC07120Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στην Τρίπολη, διάφορες φήμες και πληροφορίες, ότι υπάρχει αναταραχή στη λειτουργία του Δεκαζείου Γηροκομείου Τρίπολης. Αναταραχή που έχει να κάνει με την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κληροδοτήματος και αν θα πρέπει να είναι σε αυτό ο Δήμαρχος ή ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω "Καλλικράτη" και λόγω της συγχώνευσης των πρώην Δήμων. Μάλιστα κάποιοι που θέλουν να δημιουργήσουν σκόπιμη ένταση αναφέρουν πως ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας θέλει να διώξει το Δήμαρχο από τη θέση που έχει στο Κληροδότημα για να την πάρει ο ίδιος.

Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Γιατί δεν υπάρχουν θεωρούμε αδιέξοδα και ο Νόμος τα λύνει όλα. Εν προκειμένω και βάσει των επίσημων απαντήσεων από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά πως "στις αρμοδιότητες του προέδρου της δημοτικής κοινότητας είναι και η συμμετοχή στη διοίκηση κληροδοτήματος, που βρίσκεται στην έδρα της δημοτικής κοινότητας". Μάλιστα η εν λόγω διάταξη έχει προστεθεί το 2013 και θεωρείται ότι διασφαλίζει και τη βούληση του διαθέτη ή δωρητή και σύμφωνα πάντα με το Νόμο "πρέπει στο συλλογικό όργανο του κληροδοτήματος (Δεκαζείου Γηροκομείου) να συμμετέχει όχι ο Δήμαρχος αλλά ο πρόεδρος της Δημοτικής ή τοπικής κοινότητας".
Αυτά προς ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων....Τώρα αν κάποιοι εθελοτυφλούν, απειλούν και παραμένουν είναι άλλο θέμα και θεωρούμε πως οφείλουν να το διερευνήσουν οι έχοντες την αρμοδιότητα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια